24.2 C
Vecsés
2019 május 25, szombat

OKTATÁS

Határon átívelő barátság

A gernyeszegi Teleki Domokos Általános Iskola és a Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskola kapcsolata 2016-ra nyúlik vissza, mikor is a magyarországi iskola diákjai és tanárai első ízben érkeztek hozzánk.

Ballagás 2019

Akácvirágzás, orgonaillat, anyák napja… mindenkinek más-más hívószó  jut eszébe a május hónapról. ... Nekem, nekünk ­iskolás diákoknak a ballagás. E szép hónap elején minden évben felcsendül a jól ismert ének: ballag már a vén diák, tovább, tovább/Isten veletek cimborák, tovább, tovább…

Andrássy-túra, avagy gyalogolni jó!

Április 27-én már az ötödik Andrássy-túrát rendeztük meg. Idén a túrát az 1848-1849-es szabadságharc 170. évfordulójának szenteltük.

„Tüzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász!”

A Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában április 26-ára szerveztük meg a Pályaorientációs napot.

Idén nyáron is lesz napközis tábor

A hagyományainkhoz híven Vecsés Város Önkormányzatának támogatásával újra megszervezi nyári napközis táborát a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ.

„Deutscher Freitag” a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban

A tavaszi szünet utáni pénteken tartották meg Deutscher Freitag elnevezésű projektnapjukat az iskola tanárai és diákjai.

Tájékoztató az óvodai beiratkozás rendjéről

Vecsés Város Önkormányzata tájékoztatja a tisztelt szülőket, hogy az önkormányzati fenntartású óvodákba a 2019/2020. nevelési évre május 6-án és 7-én (hétfő-kedd) 8 óra és 18 óra között írathatják be gyermekeiket.

Petőfis olasz diákcsere 2019

Olasz partneriskolánkkal, a Padova melletti Abano Terme városka Leon Battista Alberti középiskolájával már évek óta jó kapcsolatokat ápolunk.

TeSzedd! az Andrássyban

Már sokadik alkalommal rendeztük meg tavaszi szemétgyűjtő akciónkat. Évről évre magunkért és egy szebb, élhetőbb környezetért fogunk össze.

Sikeres európai uniós Erasmus+ projekthét a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában

Iskolánk régóta szeretett volna egy olyan cserediákprogramot, amelyben tanulóink német anya­nyelvű gyermekekkel tudnak kommunikálni, megismerik más országok kultúráit és bepillantást nyernek oktatási rendszerükbe.

Rézfúvós verseny az utánpótlásért

Hetedik alkalommal rendezték meg a Vecsés Rézfúvós Kupát.

Német Nemzetiségi Óvodatalálkozó

Április 7-én, vasárnap 15 órai kezdettel rendezte meg óvodánk immáron 19. alkalommal a Német Nemzetiségi Óvodatalálkozóját a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola aulájában.

ÖKO-hét a Halmiban

Iskolánk az örökös ÖKO-iskola cím birtokosa. Ennek jegyében minden évben kétszer, ősszel és tavasszal ÖKO-hetet tartunk.

Megújult a Halmi telepi iskola műfüves pályája

Több mint 10 évvel ezelőtt adták át a Halmi Telepi Általános Iskola sportpályáját, amely önkormányzati forrásból valósult meg és az első műfüves sportlétesítmény volt Vecsésen.

Városi vers- és prózamondó verseny

Az elmúlt évek hagyományait követve idén is a költészet napjához közel eső hétvégén rendezte meg az önkormányzat a Bálint Ágnes Kulturális Központban a városi vers- és prózamondó verseny döntőjét.

A Grassalkovich iskola dunabogdányi sikerei

Április 10-én a Grassalkovich Iskola húsz tanulója Dunabogdányba utazott, hogy a Német Nemzetiségi Vers-és Prózamondó Verseny megyei fordulóján vegyen részt.

Alsós Komplex Városi Verseny eredményei

 A versenyt április 2-án 14 órakor rendeztük meg a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskolában.

Nyári napközis tábor: április közepéig lehet jelentkezni

A hagyományokhoz híven, idén is lesz nyári napközis tábor a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ szervezésében, Vecsés Város Önkormányzatának támogatásával. A jelentkezési lapot...

Áprilisban iskolai beiratkozás!

A képviselő-testület meghatározta a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontját.

Rétesevés Strudelessen 2019

Egy – az 1950-es évektől tiltott – régi vecsési hagyományt újított fel 2004-től a Német Nemzetiségi Önkormányzat.

Jól szerepeltek a vecsési diákok a kistérségi idegen nyelvi versenyen

A Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola tanulói március 6-án újra részt vettek a kistérségi idegen nyelvi versenyen, Gyálon.

Kistérségi német szavalóverseny volt a Grassalkovich iskolában

A Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi- és Kétnyelvű Általános Iskola adott otthont március 8-án délután az Észak- Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége által támogatott kistérségi német szavalóversenynek, amelyre verssel és prózával egyaránt lehetett készülni. 

Pénz7 a Halmi suliban

Az ötödik Pénz7-et rendezték meg Magyarországon február 25. és március 1-je között.

Elűzték a telet…

Az Andrássyban a hagyományoknak megfelelően idén is megtartottuk a kiszebábége­tést, amely a téltemetés és a tavaszköszöntés jegyében zajlik minden tél végén.

Farsang az Andrássyban

A báli időszak legemlékezetesebb rendezvényei a gyermekek számára az iskolai farsangok.

A Music FM-nél jártak a Média szakkörös diákok

2019. január 17-én a Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskola alsó tagozatos Média szakkörös diákjai Music Fm stúdiólátogatáson vettek részt.

Gárdonyban táboroztunk

Február elején Gárdonyban töltöttek pár felejthetetlen napot az Andrássy iskola diákjai.

Mesés falfestmény a Mazsola Játszóházban

A tavalyi évtől kezdődően a vecsési MesterCenter áruház kiemelt támogatója és partnere lett a Bálint Ágnes Kulturális Központnak, azon belül is a Mazsola Játszóháznak!

Andrássys diákok a városi bálon

Az a megtiszteltetés érte iskolánkat, hogy a Bálint Ágnes Kulturális Központ felkérésére a 2019. január 19-én megrendezésre kerülő Vecsés Város Bálját iskolánk tanulói nyithatták meg.

Interaktív előadás a Petőfiben

A biztonságos internethasználatról tekinthettek meg interaktív előadást egy vecsési gimnázium tanulói.

Óvodásoknak kifejlesztett speciális sportpályák épülnek Vecsésen

Tavaly szeptemberben került a képviselők asztalára az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány pályázati felhívása.

MAGYAR KULTÚRA NAPJA a Grassalkovich iskolában

1989 óta ünnepli országunk a magyar kultúra napját minden év január 22-én.

Pályaorientációs nap a katolikus iskolában

Iskolánkban, ebben a tanévben is, 2019. január 11-én pályaorientációs napot tartottunk. Miért is fontos ez a nap a tanulók életében? A hivatalos meghatározás szerint:...

A Vecsési Zeneiskola karácsonyi koncertje

Hangjegyek a karácsonyfán…

Adventi kirándulás Mariazellbe

Három évvel ezelőtt diákjaink kérésére Bécsbe szerveztünk adventi kirándulást, 2017-ben Grazba, 2018-ban Mariazell mellett döntöttünk.

Adománygyűjtés a Petőfiben

Az Árvácska Állatmenhely, vagy ahogy az ott dolgozó önkéntesek nevezik, Állatotthon, 1998-ban alakult Gyömrőn.

Pályaorientáció andrássys diákoknak

November 29-én a Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskola 7-8. osztályos tanulói a MÁV Zrt. Baross Gábor Oktatási Központ pályaorientációs nyílt napján vettek részt.

Pedagógus karácsony az Andrássyban

A Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskola pedagógus karácsonya 2018. december 20-án 14 órakor kezdődött.

Szalagavató a Bálint Ágnes Kulturális Központban

Immár negyedik éve rendezték meg a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium szalagavatóját Vecsés szívében, a Bálint Ágnes Kulturális Központban.

Pályaorientációs nap az Andrássyban

Egy általános iskolában mindig közkedveltek azok a programok, amelyek eltérnek a szokványostól, amikor mást és másképp tanulunk, mint általában.

Jelentés egy cserkésztáborról

(Megfigyelőnk egy cserkésztábor minden-napjait igyekezett megfigyelni. A történet július 25-én kezdődik. Olvassák figyelemmel a jelentést…)

Köszönet a támogatóknak

A Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában idén nyáron új lehetőségként német nemzetiségi tábort szerveztünk a Zemplénben.

Alapítványi bál a Halmi Telepi Általános Iskolában

Árpád-házi Szent Erzsébet napjához közeledve egyre több intézmény gondol a szükséget szenvedőkre és gyűjt adományokat bajba jutott embertársainknak.

Őszbúcsúztató Mosolyországban

November 9-én, a Vecsési Mo­solyország Óvoda hagyományaihoz híven, immár 9. alkalommal rendezte meg Őszbúcsúztató ünnepségét – Márton napi felvonulását.

Közösségfejlesztés és lelki egészségvédelem a Petőfi iskolában

Az idei tanévben már megszokottá váló módon folytatódik a tanulók egyéni és osztályközösségi szinten történő támogatása szociális és érzelmi fejlődésük szempontjából is.

Vecsésen tartotta munka-értekezletét a Monori Tankerületi Központ

A Monori Tankerületi Központ novemberben esedékes igazgatói értekezletét a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskolában rendezte meg.

Márton nap a Falusi Nemzetiségi Óvodában

Óvodánk 2018. november 11-én 19. alkalommal rendezte meg a hagyománnyá vált Márton-napi lampionos körmenetét. A készülődés már a Márton nap előtti héten elkezdődött. Délutánonként minden...

Állatmenhelyet támogatottak a Grassalkovich iskola tanulói

Iskolánkban már sokadik alkalommal hirdettük meg az Állatok Világnapjához kapcsolódó jótékonysági állateledel-gyűjtési akciónkat.

Vecsési Óvodák IV. konferenciája

A Vecsési Óvodák újra együtt…

Pipacsméhecske Vecsésen

Mielőtt bárki azt gondolhatná, hogy ízeltlábúakról fog cikket olvasni, eloszlatnám ezt a félreértést. A Pipacsméhecske Varsa Mátyás mesejátéka, melyet szeptember 29-én láthatott a vendégsereg a Bálint Ágnes Kulturális Központban.

Felhívás

Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019

Művészeti Tábor Csemő

Néhány zenetanár, egy tánctanár és egy drámapedagógus – már hagyományosan – most is együtt táboroztatta tanítványait, kicsiket s nagyokat.

Nyári táborban a Halmisok

Közkívánatra, idén 4. alkalommal Győrújbarátra szerveztük nyári táborunkat.

Német nemzetiségi tábor Zemplénben

Húsz gyerekkel indultunk útnak július elsején a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolából Simára, a zempléni egy utcás falucskába.

Sporttábor Velencén

Július második hetében indultunk útnak harminchárman a Gras­salkovich Antal Általános Iskolából.

Ballag már a vén diák…

Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskola 8. a osztály – Osztályfőnök: Horváth Zoltán Angyal Gitta Tünde, Csernus Márk Tamás, Czalbert-Halasi Nikolett, Dankó Boglárka, Erdei Ivett, Fadhle Helmi,...

Tekints be a természettudományok gyakorlati világába

Tehetséggondozás a Gras­sal­kovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Álta­lános Iskolában.

Országos V.U.K. verseny

Iskolánk csapata 3. helyen végzett

Német nyelvi tábor Ausztriában

2018. májusában a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola tanulói kilenc napot töltöttek Ausztriában, St.Marin am Tennengebirge-ben.

Nyári tábor Mindszentkállán

Táborunk célja a Káli-medence természeti értékeinek felfedezése volt, ezért szálláshelyül a festői szépségű kis falut, Mindszentkállát választottuk.

Pedagógusnap

Immár hagyománya van, hogy a június 14-ei városi ünnepség után a kulturális központ aulájában egybegyűlnek a város közoktatási intézményeinek pedagógusai.

Az Iskolakert, mint diákvállalkozás program sikere

A vecsési Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium két hatodikos osztálya, Dudás Noémi tanító vezetésével 2018 őszén kezdett bele az Iskolakertekért Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország (JAM) által meghirdetett Iskolakert, mint Diákvállalkozás programba.

Andrássyak nyomán – Gyalogolni jó

2018. április 21-én, szombaton ne­gyedszer rendeztük meg az Andrássy-tú­rát.

Kémia tábor a Richter Dorogi Fióktelepén

18. éve már, hogy a tanév befejezését követő első héten a várpalotai Vegyészeti Múzeum egy hetes Kémia tábort szervez a kémia iránt érdeklődő 14-17 éves diákok számára.

Kunterbunte schwabenwoche

Tarkabarka sváb projekthét a Grassalkovich iskolában.

Újabb előadás a Színe-Javától

…és egy kis számvetés…

Az én 700 éves városom

Ezzel a címmel hirdettek alkotói pályázatot az ünnepi programsorozat keretében.

Német nemzetiségi ének-hagyományok ápolása a Petőfi iskolában

Az idei tanévben is tovább folytatjuk iskolánkban a német nemzetiségi ének­hagyományok ápolását.Igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy ezt minél több eseményen bebizonyítsuk.

Helytörténeti vetélkedő Vecsésen

„A múltat tiszteld, s a jelent vele kösd a jövőhöz” - Vörösmarty Mihály

Érettségi vizsgák a Petőfiben

A 2017/18-as tanévben középszinten két érettségiző csoportunk volt.

Pályaorientációs hét a Grassalkovich iskolában

Április 13-án iskolánk hatodikos tanulói Mo-norra látogattak el a Szakmák Éjszakája rendezvényre.

Kirándulás a Margitszigetre

Május 4-én délután kirándulást szerveztünk az Andrássy Gyula Általános Iskola napközisei számára a Margitszigetre.

Olasz diákcsere 2017–2019 már másodszorra

Ebben a tanévben folytattuk olasz partneriskolánkkal, a Padova melletti Abano Terme egyik középiskolájával közösen szervezett diákcsereprojektünket.

Összjáték

A Csillagzenede ÖSSZJÁTÉK című koncertjét 2018. április 13-án tartotta a BÁKK-ban. A zenede növendékei zongora-, gitár- és magánének számokkal léptek fel. Együtt készültek, figyeltek a...

Ballagás 2018

Gaudeamusigitur… felcsendülnek az ismerős dallamok, diákok hosszú sora komoly menetben a folyosókon… az arcokon megilletődött mosolyok és könnyek.

Vers- és prózamondó verseny

Április 14-én a Bálint Ágnes Kulturális Központban rendeztemeg az önkormányzat a városi vers- és prózamondó versenyt.

Tavaszi LELKI NAP a Szent Kereszt Templomban

A Petőfi Sándor Római Katolikus iskola 7.a és 7.b osztályos tanulói részére – és természetesen a hívek részére is nagyon színvonalas, igazán a lelket erősítő, gazdagító lelki napot rendeztek az iskola vezetői a Plébános úrral karöltve.

Sváb hét a Vecsési Mosolyország Óvodában

Március 19–23. között rendeztük meg a mára már hagyományosnak mondható Sváb hetet óvodánkban.

Természettudományos tehetséggondozás a Grassalkovich iskolában

Nyert a 2017-ben kiírt Nemzeti Tehetség Program pályázatán a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola.

Német verseny Isaszegen

A Grassalkovich iskola diákjai két aranyérmez szereztek

Természettudományos tehetséggondozás a Grassalkovich iskolában

Nyert a 2017-ben kiírt Nemzeti Tehetség Program pályázatán a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola.

Német nemzetiségi szavalóverseny

Az alsós korosztály Budaőrsön, március 2-án, a felsősök Pilisvörösváron, március 28-án.

Helytörténeti vetélkedő Vecsésen

„A múltat tiszteld, s a jelent vele kösd a jövőhöz,” írta Vörösmarty Mihály. Ennek szellemében született, Vecsés Város Önkormányzatának 1992-ben hozott határozata, mely előírja, hogy...

Énekeseink nagy sikert arattak a biatorbágyi énekversenyen!

Nagyszerűen szerepeltek március 22-én a Grassalkovich Antal Általános Iskola énekesei a Biatorbágyi ÉMNÖSZ Regionális Énekversenyen.

Birtokba vehették a diákok a Halmi Telepi Általános Iskola új épületszárnyát

Március 26-án az új bölcsőde alapkövének elhelyezése után a résztvevők átsétáltak a Halmy térre, ahol ünnepélyes keretek között átadták a Halmi Telepi Általános Iskola új épületrészét.

Német nemzetiségi kitüntetés

Massza Magdolna

Közlemény az óvodai beíratásról

Vecsés Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szülőket, hogy városunkban az önkormányzati fenntartású óvodákba a 2018/2019. nevelési évre történő beiratkozás időpontja:

Országos tanulmányi versenyen 6. helyen végzett a Grassalkovich iskola

A Bolyai János Országos Természettudományi Csapatverseny megyei fordulóján 42 csapatból 6. helyezést ért el a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola „kicsi munkára „Bioszszférák” nevű csapata.

Farsang a Petőfi Sándor katolikus iskolában

Ebben az évben rövid a farsang ideje. Vízkereszttől (ja-nuár 6.) hamvazószerdáig (február 14.), pár nappal több, mint öt hét. A régi időkben a farsang volt az ideje a különböző mulatságoknak, báloknak és lakodalmaknak.

Egy ÉVSZÁZAD-ról…

Nem kis idő egy nemzet életében sem, különösen egy iskola történetében az egy ÉVSZÁZAD. Ízlelgeti a szót az ember, s érzi, ez egyben felelősséget, kötelezettséget is jelent.

Indonéz tanár-asszisztensünk, Ara

Az idei tanévünk már a harmadik év volt, amikor úgy döntöttünk, hogy nyelvóráinkat és úgy általában az iskolai életünket egy külföldi egyetemista ideiglenes befogadásával színesítjük.

330 millió forint kiegészítő támogatást kaptak a nemzetiségek

A Grassalkovich iskola 7 millió forintot vehetett át

Jubileumi magyar kultúra napja az Andrássy iskolában

Az idei ünnepi műsor volt a 20-ik

Sikeresen szerepeltek diákjaink

Országos német nyelvű vers- és prózamondó verseny

Téli táborban a Halmi iskolások

Az idén is megrendeztük a Mikulás-tábort iskolánkban Krak Ildikó és Man­duk-­Faragó Renáta tanítónők szervezésében.

Ismét ünnepelt a Halmi Telepi Általános Iskola

Alig egy hónappal az intézmény fennállásának félszázados emlékünnepsége után, Katalin-nap estéjén ismét vidámságtól volt hangos a Halmi suli tornaterme. Az idén 15 éves alapítványunk ekkor...

Mikulás-táborban voltak az Andrássy iskola tanulói

Ebben a tanévben az Andrássy iskola az 1-5. évfolyamosok számára szervezte meg hagyományos túráját 40 gyerek, két tanító és két kísérő részvételével.

Próbafelvételi a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában

Minden évben óriási terhet jelent a nyolcadikosoknak helytállni a központi felvételin.

Csillag Zenede téli koncertje

Egy kis téli koncertnek indult a Csillag Zenede tanodában az első bemutatkozó koncert, aminek az eredménye az lett a nagy érdeklődésre való tekintettel, hogy a BÁKK színháztermében kellett megtartani nagy örömünkre.

A Petőfi iskola nemzetiségi rendezvényén jártunk

December 1-jén a Bálint Ágnes Kulturális Központ nagytermét szinte zsúfolásig megtöltötték a szülők, nagyszülők és az érdeklődő vendégek. Az iskola tanulói adtak nagyon színvonalas műsort. 

Legfrissebb cikkek

A jövőnek építjük Vecsést

Harmadik ciklusát tölti a város élén Szlahó Csaba, aki polgár­mesteri teendői mellett a 2. számú választókörzet képviseletét is ellátja.