Nem maradt gyermek karácsonyi ajándék nélkül

Ötödik alkalommal szervezte meg decemberben Kortye Katalin a Vecsési Angyal Napot. A jótékonysági eseményen ezúttal több mint 130 gyermek karácsonyát tették szebbé az angyalok.

Egyetlen gyermek se maradjon karácsonyi ajándék nélkül – Kortye Katalin ezzel a jelmondattal indította útnak az első Vecsési Angyal Napot. Azóta eltelt pár év és decemberben már az ötödik jótékonysági rendezvényt szervezték meg a vecsési gyerekeknek. Ez idő alatt duplájára emelkedett a megajándékozottak száma, először még „csak” mintegy hatvan gyermeknek szereztek örömöt a vecsési angyalok, legutóbb pedig már 131 gyermek számára tették boldoggá a karácsonyt.

Egy ekkora léptékű jótékonysági esemény lebonyolítása több hónapig tartó szervezést igényel, ennek ellenére Kata lelkesedése évek óta töretlen. A sok fáradságot gyorsan elfeledteti az ajándékokat bontogató gyerekek ragyogó tekintete, viszonzásként ettől nagyobb „fizetséget” nem is kérhetne, talán még az esemény utáni pihenéssel töltött napok jelentenek némi kapaszkodót a szervezés nehézségei közepette.

A rendezvény a korábbi alkalmakról már ismert forgatókönyv szerint zajlott, a gyerekeket a színpadra hívták, ahol hófehér ruhás csinos angyalok segítették az ajándékok átadását. A programot különböző műsorelemekkel színesítették, a Meseszó Egyesület előadásában meséket hallhattak a gyerekek, látványos volt a hastáncosok napfénytánca, végül pedig a vecsési zeneiskola növendékei léptek fel a színpadon. Az esemény végén tombolahúzás volt, a fődíj ezúttal két fenyőfa volt, valamint egy egyhetes táborozási lehetőség.

Az Angyal Nap fővédnöke Szlahó Csaba polgármester és Szűcs Lajos országgyűlési képviselő volt, mindketten több gyermeket is megajándékoztak. Angyalka ezúttal is bárkiből lehetett – az egyetlen megkötés, hogy a megajándékozottak csak vecsési gyerekek lehetnek –, a sok-sok magánszemély mellett Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester, továbbá  képviselők, a Vecsési Rendőrőrs parancsnoka, helyi intézmények, vállalkozók voltak az ajándékozók között. Budapestről, Ócsáról és Üllőről is érkezett felajánlás, de a megajándékozottak csak vecsési gyerekek lehettek.

A Vecsési Angyal Napok története idén decemberben íródik tovább, mert Kata állítása szerint, ha ebbe valaki egyszer belekezd, akkor nem teheti meg, hogy csak úgy abbahagyja.

– Ameddig bírom erővel, addig fogom csinálni – tette hozzá.

Szöveg és kép: varga