13.7 C
Vecsés
2023 május 29, hétfő

HÍREK

Vecsési siker a kórusfesztiválon

Nagy sikert aratott a Gras­sal­kovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola Singende Herzen Kórusa a Landesrat Ifjúsági Kórusfesztiválon.

Fenntarthatósági témahét a Petőfiben

Nálunk, a Petőfiben valójában minden héten, sőt mindennap nagyon figyelünk környezetünk védelmére és a fenntarthatóságra, de április utolsó hetében különösen kitettünk magunkért. A Fenntarthatósági témahét keretében mind a tanórákon, mind tanórán kívül változatos módokon foglalkoztunk a környezetvédelem, környezettudatosság, fenntarthatóság témaköreivel.

I. Bálint Ágnes Kistérségi Olvasási Verseny

Május 11-én tartották meg Vecsésen a Bálint Ágnes Kistérségi Olvasási Verseny döntőjét. A 32 induló csapatból hét jutott be a végső megmérettetésbe, melynek helyszínét...

Összefogtak a város tisztaságáért

Vecsési nagytakarítás címmel május 6-ára hirdetett szemétszedő akciót az önkormányzat.

Új játszóteret avattak

Május 12-én délután vehették birtokba a gyerekek a város legújabb játszóterét.

XI. Bálint Ágnes Mesefesztivál

2023. május 21-22.

Így készítsen ízletes pitét a tavasz egyik legfinomabb zöldségével 

A hosszú tél után alig várjuk, hogy végre kitavaszodjon, élvezhessük a napsugarak simogatását, hozzájuthassunk azokhoz a zöldségekhez, amelyekhez télen nem vagy csak drágán tudunk. 

Meghívó – A Vecsési Tájház 12. születésnapja

2023. május 14. vasárnap 15 órától Helyszín: Vecsés, Jókai M. u. 6. Tájház

97 éves lenne a vecsési író- és költőnő

Születésnapi emlékműsorra hívják az érdeklődőket a G. Ferenczy Hanna Irodalmi Kör tagjai. A G. Ferenczy Hanna Irodalmi Kör szeretettel vár minden érdeklődőt az írónő...

Készülünk a XXI. Vecsési Káposztafesztre!

Felhívás helyi vállalkozóknak

Vecsés marad a szakorvosi rendelő fenntartója

Márciusban Vecsésre is megérkezett az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) levele, melyben afelől érdeklődött a kórházfenntartó, hogy az önkormányzat hajlandó-e állami fenntartásba adni a Vecsési...

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk Önt és Kedves Családját 2023. május 13-án (szombaton) 18 órára a vecsési Szent Kereszt templom esti miséjére.

Újra futhat Vecsés apraja-nagyja 

Május 13-án ismét megrendezi az önkormányzat a város népszerű futóversenyét, a Lóti-Futit. 

„Örömmel újságoltam a feleségemnek, hogy milyen jól éreztem magam”

Harmincadik alkalommal rendezték meg Vecsésen a városi vers- és prózamondó versenyt, melyen a kisiskolástól a gimnazistáig több korosztály is színpadra lépett. A produkciókat elbíráló zsűri elnöke Rékasi Károly volt. A népszerű színművész a verseny utáni napon osztotta meg lapunkkal vecsési élményeit. 

„Vizes nap” az Andrássyban

A víz világnapja alkalmából iskolánk először csatlakozott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szervezésében megrendezett Happy Day – vízivás népszerűsítésére létrehozott felhívásra.

Megfelelő ütemben halad az új bölcsőde kivitelezése

Az áprilisi testületi ülésen többek között az új tagintézmény elnevezéséről is döntöttek a képviselők.

Közeleg az óvodai beiratkozás időpontja

Vecsés Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szülőket, hogy városunkban az önkormányzati fenntartású óvodákba a 2023/2024. nevelési évre történő beiratkozás időpontja: május 8. és 9....

Vecsési Nagytakarítás

2023. május 6. 9-12 óra - Találkozó: Vecsés, lakótelepi játszótér

Három év után rendezték meg újra a vers- és prózamondó versenyt

A döntőt ezúttal is a költészet napjához közel eső hétvégén, április 14-én tartották meg a Bálint Ágnes Kulturális Központ színháztermében. A pandémia miatt három év...

Egyre tarthatatlanabb a parkolási helyzet, keresik a megoldást

Az utóbbi időben egyre több lakossági jelzés érkezett az önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy a lakótelepi parkolókat nem az ott lakók autói foglalják el.

Tesz-Vesz Város a Halmiban

Idén is megrendezésre került iskolánk egyik legnépszerűbb rendezvénye, a Tesz-Vesz Város. Ez a program már régi, több évtizedes hagyomány nálunk – minden évben húsvét előtt ezzel az útravalóval engedjük el diákjainkat a tavaszi szünetre.

Német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny

A Grassalkovich iskola már több mint 10 éve rendezi meg az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége (ÉMNÖSZ) által meghirdetett országos német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny kistérségi fordulóját.

Folytatódik a lakótelepi járda korszerűsítése

Javában zajlik a lakótelepi járdafelújítás újabb üteme. Az önkormányzat városi út- és járdafelújítási programja keretében ezúttal a Kellner dr. utcában, a nagy játszótértől a 36-os házszámig cserélik a régi, elöregedett, repedezett burkolatot.

„A vers az, amit mondani kell”

Ezt válaszolta egyik találkozón egy falusi kisiskolás, amikor Romhányi József feltette a következő kérdést: „Hát te mondd meg, szerinted: mi a vers? A vers az – kapaszkodott tekintetébe bátorításért a kisfiú, amit mondani kell.” És a mi iskolánkban mondták a verset a tanulók.

Horgolt húsvéti dísz színesítette a piacteret

A decemberben felállított horgolt karácsonyfa után húsvétra készítettek színes dekorációt a Róder Imre Városi Könyvtár horgoló körének tagjai.

Locsolkodás és tojásfutás volt a tájházban

Elmenekülnél a locsolók elől? – ezzel a felütéssel jelent meg egy neves hazai szálloda húsvéti reklámja a közösségi oldalon. Bár a hírek szerint a wellness helyszínek csordultig megteltek az ünnepen, szerencsére maradtak még, akik menekülés helyett inkább életre keltették a húsvéti hagyományokat.

Róder Imre Városi Könyvtár

Áprilisi programajánló

Újabb energetikai korszerűsítés a vecsési egészségügyben

Ezúttal a Dózsa György úti Alapellátási Központ kapott új napelemes rendszert. A részletekről dr. Szarvas Tibor igazgató főorvos nyilatkozott a Williams Televíziónak.

Folytatódik a város fásítási programja

Vecsés önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, aminek az egyik legfontosabb eleme a város faültetési programja.

Böjt után újra eljön a húsevés ideje

Nem túl bonyolult, de annál finomabb ételt ajánl húsvétra az Epres72 Bistro séfje. A húsvét – amely idén április 9-ére esik – a kereszténység legnagyobb...

Tojásfutás

2023. április 10. Húsvéthétfő - Tájház – Heimatmuseum

Húsvét nagyhetének szentmise és istentiszteleti rendje

Húsvét nagyhetének szentmise és istentiszteleti rendje Református Egyház „Krisztus feltámadott, kit halál elragadott, örvendezzünk, vigadjunk, Krisztus lett a vigaszunk! Halleluja!” (Református Énekeskönyv 185. dicsérete) Április 2. 10...

A Halmy-hagyaték 2. rész

Február 4-én az önkormányzat támogatásával a honismereti kör pár tagja kiutazott Grazba a Halmy család barátaihoz. A vendéglátó osztrák család nagyon kedvesen fogadott bennünket, és a következőkre jutottunk.

Már az Eötvös utcában is leadható a csomagolási üveghulladék

A tavaly novemberi közmeghallgatáson felmerült lakossági igénynek tett eleget az önkormányzat, amikor március elején megnyitotta a felsőtelepi Eötvös utca 15. szám alatt kialakított csomagolási üveghulladék-gyűjtő szigetet.

110 éves a Vecsési Ipartestület

Kiállítással és taggyűléssel ünnepelte fennállásának 110. évfordulóját a Vecsési Ipartestület. A város egyik legnagyobb múltú szervezete egy könyvet is kiadott a jeles évfordulóra, amely a testület elmúlt tíz évének változásait, fontosabb eseményeit foglalja össze.

Haladnak az állami beruházások munkálatai

Február végén tájékoztatást kaptunk az állami beruházásban épülő kézilabda munkacsarnok és tanuszoda kivitelezéséről.

Átadták a város kulturális kitüntetéseit

Március 5-én tartotta meg az önkormányzat a betegség miatt elhalasztott kultúra napi ünnepségét. Az rendezvénynek a Bálint Ágnes Kulturális Központ adott otthont, az eseményen a város kulturális kitüntetéseit is átadták.

A Halmy-hagyaték 1. rész

„Apád fia vagy, aki nekem egy igen kedves barátom volt, rendkívül szerettem a lényét, a kedves figyelmét és gavalléros gesztusait, leveledből látom, hogy nem esett messze az alma a fájától…” (Selmeczy Lászlóné, a két háború közti Magyarország egyik legjobb lovasa Halmy József fiának. 1957)

„A szabadságharcban született meg az egységes magyar nemzet”

Ma ünnepelni és tisztelegni jöttünk. Tisztelegni bátorság, hit és becsület előtt. Tisztelegni a harcos férfiak és nők, lázadó ifjak és vének előtt – mondta ünnepi beszédében Szlahó Csaba polgármester a március 15-ei városi megemlékezésen, melyet a rossz idő miatt ezúttal a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tornatermében tartottak meg.

A K2-vitamin

A 2022-es statisztikai adatok alapján az artériás és vénás trombotikus megbetegedéseket magába foglaló szív és érrendszerrel kapcsolatos problémák okozták Magyarországon a halálozások 49 százalékát, ezért fontos megismerni a K2-vitamin szerepét.

LÓTI-FUTI támogatói felhívás

Vecsés Város Önkormányzata idén ismét megrendezi a Vecsési LÓTI-FUTI futóversenyt. A cél most is egy felejthetetlen élménynap megszervezése, melynek megvalósításhoz támogatók jelentkezését várják. 

Chardonnay lett Vecsés Város Bora

Három év kihagyás után március 4-én rendezték meg újra a Vecsés Városi Borversenyt, melyre 51 bormintát adtak le a nevezők.

Elfogadták Vecsés 2023-as költségvetését

A tervezéskor az volt a meghatározó alapelv, hogy a nehéz gazdasági helyzetben is biztosítsa a képviselő-testület az önkormányzati feladatokat ellátó intézményrendszer kiegyensúlyozott és biztonságos működését – mondta Alattyányi István, a Gazdasági Bizottság elnöke.

Március 15-ei megemlékezés az Andrássy iskolában

Az Andrássy iskolában a hatodikos évfolyam számára a második félév lázas készülődéssel kezdődik. Hagyományaink szerint ők adják elő a március 15-ei ünnepi műsort az iskolában. Idén azért is izgalmas volt a műsor összeállítása, mivel a két hatodik osztály magas létszáma miatt 58 diákot kellett „mozgatni”.

Újra felidézték a rétesevés hagyományát

Két év kihagyás után február 19-én rendezték meg ismét a „Strudlessn” (rétesevés) hagyományát a Grassalkovich iskolában.

20 éves a Balla Péter Népdalkör

Húsz évvel ezelőtt, 2003-ban alakult meg a vecsési Balla Péter Népdalkör. A kerek évfordulót február 26-án a Bálint Ágnes Kulturális Központban ünnepelte az egyesület. Két...

Farsang az Andrássyban

Február 16-án és 17-én rendeztük meg a farsangi jelmezbált.

Megújult a Petőfi téri iskola játszótere

Átadták a megújult játszóteret a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium udvarán. A szalagot március 14-én Szlahó Csaba polgármester és a gyerekek vágták...

Fedezd fel a repülőtér csodás világát – másképp

A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér szomszédságában található egy különleges hely, amely igazi kincseket rejt a repülés világáról. Az Aeropark repülőmúzeum betekintést enged a magyar közforgalmú repülés elmúlt 60 évébe, és tapasztalt túravezetők segítségével elkalauzol bennünket a repülőtér csodálatos világába. A környékbeli iskolák és óvodák ráadásul most – a Budapest Airport jóvoltából – díjmentesen kalandozhatnak a repülés múltjában és jelenében.

Erdős Viki a legnagyobb hős

A vecsési Erdős Viki élhetné a hároméves gyerekek megszokott életét, amit leginkább a babázás és a játék tölt ki. Neki azonban más sorsot szánt az élet. Fiatal kora ellenére több időt töltött kórházban, mint tíz felnőtt ember. Jelenleg épp egy nem életmentő, de életminőséget befolyásoló műtétre vár, amiből igen keveset csinálnak Magyarországon, főleg ilyen fiatal korban.

Jobb lehet az élet, ha kerékpárral éled

Más színekben láthatjuk a világot, lelkileg kiegyensúlyozottabbak, fizikailag erősebbek lehetünk, ha nem fosztjuk meg magunkat a kerékpározás élményétől. Ez akkor is igaz, ha csak...

A Vecsési Ipartestületnél is igényelhetnek hitelt a vállalkozók

Újdonsággal bővült a Vecsési Ipartestület elérhető szolgáltatásainak köre: a vállalkozók már a vecsési irodában is regisztrálhatnak a Széchenyi-kártya programra.

Felhívás konténerekkel kapcsolatban

Vecsés városa folyamatosan fejlődik, épül, szépül. Számos utca új burkolatot kapott, rengeteg járda, közterület megújult, díszburkolatot kapott. Ezek megóvása, védelme mindannyiunk érdeke, közös ügyünk. Kérünk ezért mindenkit, hogy amennyiben konténert rendelnek, legyenek tekintettel a következőkre.

A Szelektív hulladékgyűjtés menetrendje

Márciusi szelektív hulladékgyűjtés menetrendje: páratlan héten hétfőn (sárga): március 13. és 27. Páratlan héten szerdán (zöld): március 1., 15. és 29. Páros héten hétfőn (szürke): március 6. és 20. Páros héten szerdán (kék): február 8. és 22.

Taksonyi vendégegyüttes a Svábbálon

Ugye mindannyiunknak vannak olyan élményei, amik egyszerűen megragadnak az agyunkban, még akkor is, ha immár végérvényesen és visszafordíthatatlanul feledékenyek vagyunk? Azt vettem észre, hogy ezek az élmények sokszor közösségben érnek, és legutóbb épp, amikor egyáltalán nem számítottam rá.

Ökumenikus imahét január 15-22.

„Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra.” (Ézs /Iz. 1-17)

Vecsés Városi Borverseny

2023. március 4. 16 óra

Igazi csapatmunka volt a vecsési természetvédők idei első akciója

Farsangi szemétszedő akciót tartott február 11-én a Kispatak Természetvédő Egyesület és Hulladékkommandó. Az önkéntesek ezúttal a lakótelep mögötti kiserdőt tisztították meg az illegális szemétlerakattól.

Letették az új bölcsőde alapkövét

Az új intézményben ötvenhat gyermek gondozására lesz lehetőség.

Magyar kultúra napja a Grassalkovichban

2023-as év a 200-as évfordulók jegyében indult. 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándor, valamint Kölcsey Ferenc 200 évvel ezelőtt fejezte be a Himnuszt. 1989 óta január 22-e a magyar kultúra napja. Iskolánk a korábbi évekhez hasonlóan idén is megemlékezett erről a jeles ünnepről.

Kiegészítő állami támogatást kapott a bölcsőde beruházás

Az idei év első ülését január 31-én tartotta a város képviselő-testülete. Az ülés Szlahó Csaba polgármester beszámolójával kezdődött, melyben kiemelte, hogy a Damjanich utcai bölcsőde kivitelezésére, a pályázaton elnyert összegen felül, újabb támogatást kapott az önkormányzat.

Egy kalandos út a média világában

Legifjabb Kortye Vilmos immár több mint húsz éve járja a média világának olykor rögös útjait, de talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az utazás minden percét élvezi.

Meghívó – „Strudlessn” (rétesevés)

Vegyünk közösen búcsút a farsangtól február 19-én, vasárnap 16 órától!

Csörögefánk farsangra

Elkészítése könnyű, a kezdők is bátran belevághatnak.

Ha lassan is, de haladnak az állami beruházások

Hivatalos információ híján csak azt tudjuk leírni, amit a kerítésen innen látni lehet.

A szelektív hulladékgyűjtés menetrendje

Már elérhető a Vecsési Városgondnok Kft. honalapján a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés egész éves menetrendje. A letölthető tájékoztató a hulladékbegyűjtés időpontjai mellett számos egyéb fontos információt is tartalmaz.

Múltidéző farsang az Epresparkban

Itt a farsang, áll a bál az Eprespark rendezvényházban, ahol február 11-én, szombaton 20 órakor DJ Révész Attila begyújtja az időgép rakétáit, és a 70-es, 80-as és 90-es évek legnagyobb slágerei segítségével repíti vissza egy kis múltidézésre a rendezvény vendégeit.

Több mint száz gyermek karácsonyát tették szebbé a vecsési angyalok

Negyedik alkalommal rendezték meg a Vecsési Angyal Napot, melyen 104 gyermek karácsonyi kívánságát váltották valóra segítő szándékú magánszemélyek, vállalkozók és szervezetek.

Háromszáznál is többen voltak a város bálján

Január 14-én, szombaton rendezték meg Vecsés Város Bálját. Az évindító rendezvény osztatlan sikert aratott, a bálozók hajnali háromig mulattak a Bálint Ágnes Kulturális Központban.

Tartalmas félév a Petőfiben

A tanulás mellett rengeteg értékes, élményekkel teli programmal igyekeztünk színesebbé tenni diákjain mindennapjait. Felsorolni lehetetlen lenne mindet, ezért csak néhányat emelünk ki a tarka csokorból.

Gálahangverseny vecsési fellépőkkel

Az ország egyik legjobb akusztikájú és legszebb hangversenytermében lépett fel a vecsési zeneiskola ifjúsági fúvószenekara.

János-napi boráldás a Szent Kereszt templomban

Két év szünet után újra éledt a hagyomány, hogy december 27-én a Jókai utcai Szent Kereszt templomban – szentmise keretében – a borosgazdák elhozzák új boraikat megáldani.

Hamburgból is érkeztek vendégek az első vecsési előszilveszteri bálra

Az eseményt a Vecsési Ifjúság Sváb Baráti Köre szervezte, a 250 fős vendégsereg hajnalig mulatott a BÁKK-ban.

Okoszebra hívja fel a figyelmet a gyalogosokra a Halmi térnél

A gyalogosok és az autósok balesetmentes közlekedését egyaránt segítő okoszebrát adtak át a tavaly év végén a Besztercei utca-Halmi utca kereszteződésében. A SafeCross okoszebra-rendszert Vecsés önkormányzata a Generali biztosítóval együttműködve alakította ki a már meglévő gyalogátkelőnél.

Keljetek fel álmotokból, karácsonyra várva örömzenéltünk!

„Vajon mibe világít bele az adventi gyertya pislákoló fénye? E fénynél átlátjuk, hogy életünk nem csupán szürke napok summája. Nem csak sok fáradozás, lótás-futás, fáradságos munka és kevés siker s még kevesebb öröm forrása. (...) E fénynél átlátjuk, hogy a fizika és anyag világa mögött nyílik egy titokzatos kapu - egy másik világba, amelyet nem lehet mikroszkóp alá tenni, amellyel sem tudomány, sem politika, sem gazdagság, sem pénzügy nem foglalkozik – de annál inkább a sajgó szív.” (Bánk József)

Szalagavató a Petőfiben

Idén december 9-én került sor a Bálint Ágnes Kulturális Központban a 12. évfolyamosok szalagavató ünnepségére. Az egész estét kitöltő, sokszínű program bővelkedett felemelő és megható, komoly és tréfás pillanatokban egyaránt.

Elszállítja a karácsonyfákat a Városgondnok

Az ünnepeket követően két időpontot jelölt ki a karácsonyfák elszállítására a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. Január 10-én, kedden a vasúttól északra fekvő területen, két nappal később, január 12-én pedig a vasút déli részéről szállítják el a fenyőfákat a cég munkatársai.

Musical énekes akart lenni, ám tanár és karnagy lett Vecsésen, de így tökéletes az...

Korábban is előfordult, hogy bemutattunk egy-egy vecsési embert, aki akár szakmájá­val, munkájával, jelenlétével sokat tett hozzá a Vecsésről kialakult képhez.

Téli madáretetés kisokos – 2. rész

Milyen gyümölcsökkel, bogyókkal csalogathatjuk a kertünkbe, ablakpárkányunkra a madarakat? Mivel ne etessük őket semmiképpen? És vajon mi az az elegáns ragadozómadár, ami nem etetőnk tartalmát, hanem annak vendégeit fogyasztja?

Elkötelezett a finom ételek iránt az Eprespark konyhafőnöke

Idén nyáron nyitotta meg kapuit az Eprespark Rendezvényház, amely esküvők, családi és céges rendezvények, zenés vacsoraestek lebonyolítása mellett már állandó konyhával és Á la carte étlappal is várja vendégeit a hét minden napján, déltől este tíz óráig. A ház új konyhafőnöke Ligeti Katalin, akit sokan ismerhetnek Vecsésen, de az ételkészítés iránti elkötelezettségé­vel leginkább csak azok lehetnek tisztában, akiknek volt szerencséjük megkóstolni a keze alól kikerülő fogásokat.

Könyvtári programok

Januári programajánló

Jubileumi évfordulót ünnepelt idén az ipartestület

A vecsési szervezetet 110 évvel ezelőtt, 1912-ben alapították.

Mobilitás nap a Halmiban

A tiszta és fenntartható közlekedés népszerűsítése nagyon fontos feladatunk, hiszen Magyarországon a károsanyag-kibocsátás ötödéért a közlekedés felel. Ezért iskolánkban minden év szep­temberé­­ben kerékpáros akadályversenyt szervezünk diákjaink számára.

„A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér” (Claude Debussy)

Pénteken este a regisztráció már azt jelezte, hogy telt ház lesz a VHZ Fúvószenekarának hagyományos karácsonyi koncertjén. Az egyesület vezetői még 40 széket is elhelyeztek, hogy mindenki számára legyen hely.

Karácsonyi köszöntő

Vecsés Város Önkormányzata

„A nehéz időkben is előre kell tekintenünk”

Bár nem túl optimista a je­lenlegi helyzetben, de a város első embere bízik benne, ahogy minden más, úgy ez a nehéz időszak is elmúlik egyszer, és akkor újra könnyebb lesz az életünk. Évzáró interjú Szlahó Csaba polgármesterrel.

Ünnepi szentmise- és istentiszteleti rend

Vecsés Óvárosi Plébánia Dec. 18. Advent 4. vasárnapja:   11 óra Szent Kereszt templom, 18 óra Jézus Szíve templom: diákmise és karácsonyi koncert Dec. 19. 6 óra 30:...

Horgolt karácsonyfa hirdeti az ünnep közeledtét

Különleges karácsonyfát készítettek advent kezdetére a Róder Imre Városi Könyvtár horgoló körének tagjai. A 360 színes kockából álló, kézimunkával készült ünnepi alkotást a Bálint Ágnes Kulturális Központ előtt állították fel.

Téli igazgatási szünet

Vecsés Város jegyzője, Mohainé Jakab Anikó arról tájékoztatta lapunkat, hogy a képviselő-testület önkormányzati határozata alapján a polgármesteri hivatal igazgatási szünetet tart 2022. december 22. és 2023. január 6. között.

Megköszönték a munkájukat

A szociális munka napja al­kalmából köszöntöt­ték az ága­zatban dolgozókat november 14-én a városháza dísztermében.

Élelmiszercsomaggal segítik a rászorulókat

Az önkormányzat idén is segíti a vecsési rászorulók karácsonyát. Az elmúlt évekhez hasonlóan tartósélelmiszer-csomaggal támogatják a szerény anyagi körülmények között élőket. Idén 350 élelmiszer csomagot osztanak ki az ünnepek előtt.

Itt él közöttünk az igazi Mikulás

Szervusz Mikulás bácsi – köszönt oda egy férfi beszélgetőpartnerem­nek a városháza aulájában. Bár elsőre ez akár furcsának is tűnhet, valójában nincs ebben semmi meglepő, mert aki személyesen ismeri Sebestyén Lászlót, tudhatja, hogy megtévesztésig hasonlít a Mikulásra. Hófehér szakállát, bajuszát és tiszta, barátságos tekintetét még Joulupukki (az igazi finn Mikulás) is megirigyelné.

Könyvtári programok

Decemberi programajánló

Ismét megrendezik Vecsés Város Bálját

Január 14-én egy különleges hangulatú éjszakán ünnepelhet­jük meg az új évet – és minden mást, amit csak szeretnénk.

Jubileumot ünnepelt a Nachtigallen kórus

Fennállásának jubileumi, 25. évfordulóját ünnepelte no­vember 12-én a Wetschescher Nachtigallen Kórus.

Mezőgazdasági összeírást hajt végre Vecsésen a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal „Egyéni gazdaságok decemberi össze­írása 2022” elnevezésű adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU, valamint a gazdálkodók számára, amihez az adatszolgáltatók rész­vételükkel és a pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak.

Elsőáldozás a Jézus Szíve Plébániatemplomban

Október 2-án 28 gyermek vette magához az Oltári­szent­séget ünnepélyes szentmise és elsőáldozás keretében a Ve­csési Petőfi téri Jézus Szíve plébániatemplomban.

Szent Mártonra emlékeztek

A Vecsési Nemzetiségi Óvoda hagyományaihoz hűen idén is megrendezte Szent Márton-napi lámpás felvonulását.

Az energiaárak radikális emelkedése Vecsést is új kihívások elé állítja

Országszerte küszködnek az önkormányzatok a nyakukba szakadt magas rezsiárakkal, amelyek a vecsési költségve­tést is megviselik, és korábban nem tapasztalt nehézségek elé állítják a várost.

Felújították az Erzsébet téri templomot

A két évvel ezelőtt történt belső felújítást követően most külsőleg is teljes egészében megújult a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániatemplom. Az épület falaira szigetelés is került, így nem csak esztétikai megújulásról beszélhetünk, a templom energiafogyasztási mutatói is javultak.

Legfrissebb cikkek

Vecsési siker a kórusfesztiválon

Nagy sikert aratott a Gras­sal­kovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola Singende Herzen Kórusa a Landesrat Ifjúsági Kórusfesztiválon.