11.4 C
Vecsés
2022 szeptember 27, kedd

HÍREK

Épül a tanuszoda és a kézilabda munkacsarnok

A két állami beruházásról, illetve további városi fejlesztésekről is beszélt Czibolya Zoltán, a sport bizottság elnöke a Williams Televíziónak adott interjúban.

Az önkormányzat megtartaná, az állam vinné a víziközmű-vagyont – Testületi ülésről jelentjük

A szeptember 6-ai rendkívüli testületi ülés legfontosabb napirendi pontja a helyi vízi­köz­műcég állami tulajdonba vételé-el kapcsolatos tájékoztató volt.

XX. Káposztafesztivál programjai

Két év kihagyás után szeptember utolsó hétvégéjén újra részt vehetünk és élményeket gyűjthetünk a város legnagyobb gasztronómiai és kulturális rendezvényén, a Vecsési Káposztafeszten.

Murcifesztivállal zárult a nyár Vecsésen

Tizedik alkalommal várták a szervezők jóféle italokkal és finom falatokkal a fesztivál vendégeit.

Határvadászokat és iskolaőröket toboroz a Monori Rendőrkapitányság

A monori rendőrkapitány és mun­katársai sajtótájékoztató kere­tében ismertették a részleteket.

Felfüggesztette az állam a kanyarodósáv építését

Februárban még arról adhattunk hírt olvasóinknak, hogy idén elkészülhet a Dózsa György úti nagysorompónál a kanyarodósáv, ezáltal biztonságosabbá válna a vasúti átjárón történő áthaladás és a bosszantó torlódások is csökkennének.

Továbbra is várják a jubiláló házaspárok jelentkezését

Vecsés Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Hivatala a korábbi hagyományokhoz hűen idén is közös ünnepségre hívja azokat a házaspárokat, akik idén ünneplik házasságkötésük 25., 50., 60. és 65. évfordulóját.

Szentmisével emlékeznek az önálló egyházközség és iskola megalakulására

Vecsésen 225 évvel ezelőtt alakult meg az önálló egyházközség és az iskola. Ebből az alkalomból ünnepi szentmisét mutat be a Szent Kereszt Templomban Varga Lajos váci segédpüspök.

FELHÍVÁS népszámlálással kapcsolatosan

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény rendelkezései szerint Magyarország területén 2022. október 1-jén 0:00 órakor fennálló állapot alapulvételével a természetes személyekről és a lakásokról nép- és lakásszámlálást (a továbbiakban: népszámlálás) kell tartani.

Egyre többen élnek a vizsgálatok lehetőségével

Az Egészséges Budapest Program keretében mintegy 300 millió forintból újult meg a vecsési egészségügy eszközparkja. Ennek a programnak köszönhetően lett Vecsésen modern csontsűrűségmérő és mammográfiás vizsgáló, melyek a környéken ritkaságnak számítanak. Ezek az eszközök nagy segítséget jelenthetnek a vecsési pácienseknek, hiszen helyben, lényegesen rövidebb idő alatt juthatnak hozzá a vizsgálatokhoz.

Zebegényben táboroztak az Andrássy iskola diákjai

Anikó néniék tábora minden évben nagyon izgalmas. Idén sem ma- ­radhattam ki belőle.

„Legyünk büszkék múltunkra és vigyázzuk közösen a jövőt gyermekeinknek”

A hidegfronttal érkező viharokra és a csapadékos időjárásra figyelmeztető előrejelzések miatt idén zárt térben, a Bálint Ágnes Kulturális Központ színháztermében tartották meg az augusztus 20-ai városi ünnepséget.

Igenis, cserkésznek lenni jó!

Idén nyáron a vecsési 1044 Róder Imre Cserkészcsapat az 5. kerület által szervezett cserkész- nagytáborban vett részt, ahol közel 400 cserkész találkozott. Limbóczki Ferencné, a vecsésiek őrsvezetője szerint valamennyi résztvevő életre szóló élményekkel gazdagodott a tíz nap alatt.

Elkezdődött a Telepi úti szakrendelő energetikai korszerűsítése

Augusztus 9-én átadták a munkaterületet a kivitelező­nek, a felújítás a fűtési szezon kezdetére elkészül. A Vecsési Tájékoztató korábbi számában már írtunk arról, hogy az önkormányzat...

Fogadj örökbe csupa szív mentett cicát!

A Cica-Vár-Lak Alapítvány elhivatott állatmentői eddig több mint ötszáz macs­kának találtak új gazdit.

Tüdőszűrés lesz szeptemberben

Tájékoztatjuk Vecsés Város lakosait, hogy szeptember 8-ától szeptember 20-áig (munkanapokon 8 órától 17 óra 30-ig) tüdőszűrést tartunk.

Forró latin hangulatot hozott Vecsésre a Kultúrsokk

Egzotikus karneváli hangulatot idéző bulin vehették részt, akik augusztus 13-án ellátogattak a Bálint Ágnes Kulturális Központ előtti Fő térre.

Lezárult a lakossági faültetési akció

A Vecsési Polgármesteri Hivatal kedvezményes faültetési akciója erre az évre lezárult, mivel a lakosság által igényelhető, limitált darabszámú díszfákra kellő létszámú jelentkező gyűlt össze – tájékoztatott a polgármesteri hivatal közbiztonsági és környezetvédelmi osztálya.

Munkatársat keres a Városgondnok

A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. munkatársat keres kertészeti segédmunkára.

Helyi cég építheti fel az új bölcsődét

Eredményes volt az önkor­mányzat közbeszerzési eljá­rása, melyet a Damjanich utca 34. szám alatti új tagbölcsőde felépítésére írtak ki.

Pályázati felhívás gyermek háziorvosi praxis betöltésére

Szeptember 10-éig lehet jelentkezni Vecsés Város Önkormányzata pályázatot hirdet Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének az egészségügyi alapellátás körzeteinek meghatározásáról szóló 11/2019. (X.03.) önkormányzati rendelet 2. számú...

Elfogadták a Williams Televízió 2021. évi szakmai beszámolóját

A júliusi képviselő-testületi ülés egyik napirendi pontja volt a Williams Televízió 2021. évi szakmai beszámolója, melyet a városvezetők egyhangú döntéssel elfogadtak.

Szárhegyi hírek

A családdal mentem erdélyi körútra. Kimaradt az elmúlt két év, már nagyon kívánkoztam régi barátaim meglátogatására. Természetesen Gyergyószárhegy nem maradhatott ki a majd kétezer kilométeres túrából. Közel húsz alkalommal jártam már náluk. Kétszázat közelíti azoknak a Vecsésieknek a száma, akiket odavittem és nem sokkal marad el mögöttük, akiket Vecsésen fogadhattam.

Megelevenedtek a régi mesék az óvodában

Bálint Ágnes szüle­tésé­nek 100. évfordulóján névadónkra emlékez­tünk óvodánkban.

Jubiláló házaspárok ünnepsége

Vecsés Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Hivatala a korábbi hagyományokhoz hűen idén is közös ünnepségre hívja azokat a házaspárokat, akik idén ünneplik házasságkötésük 25., 50., 60. és 65. évfordulóját.

Nehéz ennél szebb köszönetet elképzelni

A Vecsésen született, ott nevekedett és jelenleg is ott élő Tóth Károly tavaly lett 50 éves. Családja és barátai nagy ünnepséget szerveztek neki, ez azonban elmaradt, mert két nappal a jeles ünnep előtt súlyos koronavírusos megbetegedéssel kórházba került, ahol 12 napot töltött lélegeztetőgépen.

Ötven éve a rock színpadán

Kortye Vilmos és zenekarai augusztus 6-án 18 órától koncerttel ünneplik a jubileumot a Bálint Ágnes Kulturális központ előtti Fő téren felállított színpadon.

Sztárfellépők hada érkezik a XX. Káposztafesztre

A koronavírus-járvány miatt elmaradt alkalmakat igyekszik méltó módon pótolni a szervezőgárda, ezért sztárfellépők sokaságát hozzák el a fesztiválra.

Két napra mesevilággá vált a városközpont

A X. Bálint Ágnes Mesefesz­tiválon minden a gyerekekről szólt.

Ismét vecsési sikerek a pénzügyes tudásversenyeken!

A K&H bank idén is megrendezte a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, melyen a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium csapatai évek óta nagy lelkesedéssel vesznek részt.

Petőfisek a Délvidéken

Iskolánk, a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium sikeresen pályázott a Határtalanul! program tanulmányi kirándulására, így a petőfis hetedikesek június elején egy szerbiai kiránduláson vehettek részt, mely során megismerkedtünk az egykor hazánkhoz tartozó Délvidék több magyar vonatkozású kulturális emlékhelyével.

„A legnehezebb időszakon is túl tudtak lendülni a kitartó munkával”

Semmelweis Ignác születésének évfordulóján, július 1-jén köszöntötték a vecsési egészségügyi dolgozókat. Az ünnepségen elismeréseket is átadtak a kimagasló munkát végző kollégáknak.

Felhívás népszámlálással kapcsolatosan

Tizenhatodik alkalommal kerül sor Magyarország teljes lakosságát érintő népszámlálásra. Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény rendelkezései szerint...

Nyakunkon a parlagfűszezon

Invazív és kártékony növény, amely pollenjei milliók életét keserítik meg a szezonban. A tavasz beköszöntével a pollenszezon is kezdetét veszi, de az enyhe időjárásnak köszönhetően...

Önerőből valósítják meg az Egészségügyi Szolgálat energetikai korszerűsítését

A júniusi testületi ülésen a képviselők többek között döntöttek a Telepi úti szakrendelő épü­letének energetikai korszerűsítését célzó közbeszerzési eljárás megindításáról, megemelték a felsőoktatási hallgatóknak biztosított ösztöndíj pályázati keretét, továbbá elfogadták a Vecsési Egészségügyi Szolgálat, a Semmelweis Bölcsőde és tagintézménye, a Tipegők bölcsőde és a környezetvédelmi bizottság 2021. évi munkájáról szóló beszámolót, valamint a Vecsés Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány 2021. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót.

Ballag már a vén diák…

2022 júniusa végre visszahozta a vakáció előtti nagy és em­lékezetes ünnepi pillanatot, a ballagást, az elbúcsúzást az alma matertől, a tanároktól és mindezt szülők, nagyszülők, rokonok népes tábora közepette.

Magyarországon egyedülálló vasútépítő nagygép dolgozott Vecsésnél

A Budapest-Cegléd-Szolnok (100a) vasútvonalon Vecsés állomás és térségében végzett újabb felújí­-tási munkákat a MÁV FKG.

Hitélet a Petőfiben

Az utolsó hetek igen eseménydúsan teltek a Petőfiben. Lelki progra­mokban sem volt hiány.

Nyári ítélkezési szünet a Monori Járásbíróságon

A Monori Járásbíróság elnöke, dr. Papp László levele alapján tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a nyári időszak ítélkezési szünete július 18-ától augusztus 19-éig tart.

Sokan nem tudják magukról, hogy szakember segítségére lenne szükségük

A vecsési Új Esély Központban szenvedélybetegeknek és pszichiátria betegeknek nyújtanak segítséget nappali ellátás keretében. Az intézmény terápiás munkatársával, Sebők Szilveszterrel beszélgettünk. A Temető utcában működő...

Elegáns rendezvényhelyszín lett a város ikonikus épületéből

Évekkel ezelőtt csak egy leromlott állapotú, lebontásra váró épületet láthattunk a Fő út 72. szám alatt, jelenlegi tulajdonosai azonban megmentették és új életre keltették a helyszínt, ugyanis egy elragadó hangulatú rendezvényházat és panziót alakítottak ki a város történelméhez szorosan kötődő épületben.

Könyvtári Moziklub

2022. július 22. Kapunyitás 19:30

A Lélek gyümölcse

Missziói gyülekezeti nap Vecsésen az evan­gélikus gyülekezetben.

ÖKO-Játék Környezettudatos Élményprogram

Május elején Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester szervezésében Vecsés Város Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága jóvoltából a Tündérkert és a Bálint Ágnes Óvoda gyermekei kipróbálhatták az Öko-Játék Élményprogram eszközeit.

Életképek a Gondozásiból

A Gondozási Központban a szabadidő eltöltésére igyekszünk színvonalas lehetőségeket biztosítani. A nappali ellátást igénybevevő klubtagoknak számos programlehetőség kínálkozik.

„Bárhol is legyünk a világban, számíthatunk egymásra”

Közös megemlékezést tartott az Orbán Balázs Erdélyi Kör és Vecsés Város Önkormányzata június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a Megmaradás emlékműnél.

Nemzetiségi hét a Petőfi iskolában

Április első hetében nemzetiségi hetet rendeztünk, hogy nép­szerűsítsük diákjaink körében a német nemzetiségi kultúrát.

Itt a nyár, elkezdődött a szúnyogszezon

Nem olyan időket élünk mint régen, amikor még elsősorban a szúnyogcsípés kellemetlensége miatt irtottuk a vérszívókat. Megjelentek az inváziós fajok, melyek az emberre is veszélyes betegségeket terjeszthetnek, ezért a szúnyogok elleni védekezésben a lakossági közreműködés is kiemelten fontos lett.

Gyermeknap az Andrássyban

A nemzetközi gyermeknapot először Törökországban tartották meg 1920-ban. A török hódoltság 150 éves itt tartózkodásának számos nyomát felleljük a mai napig is: ételek, szavak, szokások. Az ENSZ 1954-ben javasolta a glo­bális bevezetését. Mi, magyarok megelőztük ezt, 1931-ben tartottuk meg, de akkor gyerekhét volt még az elnevezése.

Looney Mosoly Nap

A Looney Riders RC karitatív motoros klub már több alkalommal szervezett gyűjtést rászoruló gyermekek számára, de rendeztek motoros él-ménynapot is ugyanilyen célból. Így volt ez június 11-én, a Dózsa György úti Földfém telephelyen.

Nyári ítélkezési szünet a Monori Járásbíróságon

A Monori Járásbíróság elnöke, dr. Papp László levele alapján tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a nyári időszak ítélkezési szünete július 18-ától augusztus 19-éig tart.

X. Bálint Ágnes Mesefesztivál

Július 8-9-10-én újra Bálint Ágnes Mesefesztivált rendeznek Vecsésen. Az egész hétvégét felölelő eseménysorozat az elmúlt 10 év Mesefesztiváljait ötvözi majd névadója Bálint Ágnes születésének 100. évfordulójával.

„Ezen a kis darab földön, ahová a sors állított kell a kötelezettségünket teljesítenünk”

Két év kihagyás után ismét megrendezték június 14-én a városi ünnepséget Vecsés újratelepítésének 236. évfordulója alkalmából. A korábbi hagyományokhoz hűen a városi kitüntetéseket is átadták a rendezvényen.

Idén is lesz lakossági faültetési akció

Vecsés Város Önkormányzata 2022. évben is meghirdeti őszi faültetési akcióját, városunk közterületeinek szépítése céljából. Azon lakosok számára, akik vállalják, hogy a városképet rontó, kiöregedett, kiszáradt fákat saját ingatlanjuk előtt a közterületen kivágják, vagy a fával nem rendelkező közterületet szeretnék faültetéssel szebbé tenni, és a faültetéssel járó munkálatokat el­végzik, az Önkormányzat környezetbe illő díszfa csemetét biztosít.

Elfogadták a zárszámadást

A felelős gazdálkodás ered­ményeként idén is több fon­tos fejlesztést valósíthat meg az önkormányzat.

Összetartozás és Megmaradás

2022. Június 4. Biztosan volt már ilyen egybeesés az eltelt 102 esztendőben, de nem figyelhettünk rá. A végzetes trianoni békediktátum aláírásának napja egybeesett a...

Dr. Zacher Gábor előadása a Vecsési Új Esély Központban

Vecsésen találkozhatunk Dr. Zacher Gábor toxikoló­gussal, Magyarország egyik leg­ismertebb orvosával.

Édes jutalom a diákoknak

A hagyományokhoz híven ebben az évben is palacsinta jutalomban részesítette Szlahó Csaba polgármester a vecsési iskolák kitűnő ta­nulóit. A gyerekek az elismerő és biztató szavak mellé nutellás és lekváros palacsintát kaptak.

Átadták a felújított Hősök ligetét

A megújult parkot a Magyar Hősök Emléknapján, május 29-én avatta fel Szlahó Csaba polgármester és Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester. Az ünnepség végén koszorúzással tisztelegtek az első világháborúban elesett vecsési hősök emléke előtt.

Átépítés miatt teljes útzár várható a Dózsa György úti vasúti átjáróban

A MÁV FKG Kft. megbízásából az iUtak Mérnökiroda Kft. elkészítette a 100a vasútvonal Vecsés, Dózsa György úti vasúti átjárójának átépítési munkálataihoz kapcsolódó forgalomkorlátozási tervét.

Testületi ülésről jelentjük

Május 24-én húsz napiren­di pontot tárgyalt a képvise­lő-testület, melyek közül a legfajsúlyosabb döntés a zárszámadási rendelet elfogadása volt.

VI. Andrássy-túra– Halom falu nyomában

Április 29-én, pénteken hatodszor vágott bele iskolánk az Andrássy-túrába. Ennek a kódfejtő, helytörténeti sétának az ötlete még 2015-ben merült fel bennem. Úgy voltam vele, hogy ne csak sétáljunk, de játsszunk is közben! Az ötletet a Da Vinci-kód című film adta, ahol a főhős folyamatosan, rejtvényeket megoldva göngyölíti fel a rejtélyt.

Készítsük el a legfinomabb káposztás ételeket! – jelentkezés főzőversenyre

Szeptember 24-25-én lesz a XX. Vecsési Káposztafeszt, amelyen idén is két napon át mérhetik össze tudásukat a főzőversenyen résztvevő csapatok. Az elkészült ételeket szombaton...

Meseíró pályázat 2022

Engedd szabadon a fantáziád és írd meg az idei Mesefesztivál legszebb, legizgalmasabb, legszínesebb, legötletesebb meséjét! Jelentkezz pályázatunkra és küldd el mesédet június 21-ig a meseiro@kulturba.hu címre! Beküldési határidő: június 21.

Bányász Béla kiállítás – „A legtöbb képem alapja egy régi élmény”

Május 6-án a BÁKK színháztermében és aulájában rendezték meg Bányász Béla festőművész retrospektív (visszatekintő) kiállítását. A tősgyökeres vecsési művész (1927–2005) tárlatára a család mellett nagyon sokan voltak kíváncsiak.

Nyári napközis tábor

Vecsési gyöngyszemek címmel hirdet napközis nyári tábort a Sátor Egyesület.  Jelentkezés: Nagy-Papp Krisztina, tel.: 06-30/431-7332. 

Pályaorientációs nap a Grassalkovich iskolában

Iskolánkban már több éves múltra tekint vissza a Pálya­orien­tációs nap megtartása. Sajnos az elmúlt 2 évben a járvány miatt ez elmaradt, az idén viszont nagy örömünkre szemé­lyes jelenléttel, a megszokott formában tudtuk megtartani.

Egyházak élete

Nehéz idők. Mondhatjuk teljes joggal, hiszen a majd kétéves járvány után a közelben dúló háború okozta menekültáradat ellátása jelent újabb feladatot a társadalomnak.

Fenntarthatósági témahét

A Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskolában április 25-től április 29-ig zajlott le a fenntarthatósági témahét. Ebben a tanévben az egyik kiemelt téma a víz volt, de természetesen más témával is foglalkozhattak a gyerekek és a pedagógusok, például az egészségvédelemmel, felelős fogyasztással és az állandó témával, a hulladékkal is.

Ötletpályázat az új vecsési Tanuszoda elnevezésére

Vecsés Város Önkormányzata ötletpályázatot hirdet az újonnan épülő Tanuszoda elnevezésére. A pályázaton bárki részt vehet! A névre vonatkozó ötleteket (az elnevezés rövid szöveges indoklása kíséretében)...

Meghívó

Az Orbán Balázs Erdélyi Kör és Vecsés Város Önkormányzata szeretettel meghív minden vecsési lakost a nemzeti összetartozás napján tartandó trianoni békediktátum 102. évfordulójára.

Élménydús napok várják nyáron a vecsési gyerekeket

Hetente 80 gyermek vehet részt önkormányza­ti támogatással a vecsési családsegítő nyári napközis táborában, a Földfém Alapítvány ottalvós tábora pedig 30 gyereknek ígér tartalmas kikapcsolódást a Balaton parton.

Ötletpályázat az újonnan épülő Kézilabda Munka-csarnok elnevezésére

Vecsés Város Önkormányzata ötletpályázatot hirdet az újonnan épülő Kézilabda Munkacsarnok elnevezésére. A pályázaton bárki részt vehet! A névre vonatkozó ötleteket (az elnevezés rövid szöveges indoklása...

Ballagás és érettségi a Petőfiben

Két év kihagyás után végre ismét a hagyományos ballagással búcsúztattuk el végzős gimnazistáinkat. Déli 12 órakor a két osztály tanulói meghatottan gyülekeztek gyönyörűen feldíszített tantermeikben, hogy részt vegyenek az utolsó osztályfőnöki órán, meghallgassák osztályfőnökeik búcsúzó szavait és utolsó jótanácsait a nagy megmérettetés, az érettségi előtt.

Befogadták az ivóvízhálózat-felújítására benyújtott pályázatot

Bár az eredmény kihir­de­tésére még várni kell, jó hír, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztéri­um befogadta a vecsési önkormányzat pályázatát.

Végre volt Lóti-Futi!

Családi majális, sporttal fűszerezve. Így is lehetne jellemezni ezt a csodás – bár futáshoz kicsit meleg – szombat délutánt. Nagyszülők és szülők gyermekkaréjban, hatalmas forgatag és izgalmak: ki lesz a győztes. Ha nincs a járvány miatti két év szünet, akkor ez lett volna a jubileumi, 30. Lóti-Futi.

Országos döntő Vecsésen

Április 23-án, szombaton, Vecsésen került megrendezésre a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi Kétnyelvű Általános Iskola aulájában a VIII. Bläsertreffen der Jugendkapellen, a Landesrat Ifjúsági zenekarainak Országos Fesztiváljára!

Átadják az újjáépített parkot

A megújult Hősök Ligetét május 29-én, a Magyar Hősök Emléknapján, ünnepélyes keretek között adják át a városnak.    Az eseményen köszöntőt mond Szlahó Csaba polgármester...

Elkészültek a tavaszi útfelújítások

Az önkormányzat által tavaszra kijelölt járda- és útfelújítások több­sége elkészült, de a munkálatok nem állnak le, május közepén két utcában csatornázás és útépítés indul, és a több ütemben teljesülő felújítások is folytatódnak a következő hetekben – tájékoztatta la­punkat Alattyányi István, a város Gazdasági Bizottságának elnöke.

Megtisztították a patakpartot

Föld napja alkalmából szervezett szemétszedő akciót április 30-án a Kispatak Természetvédő Egyesület.

Májusfát állítottak a Vecsési Tájházban

Május 1-jén hangulatos esemény zajlott a Vecsési Tájház­ban: látványos magasságú és díszítésű májusfát állítottak a Jókai Mór utca 6. szám udvarán. A fát a Vecsési Ifjúság Sváb Baráti Köre vitte a helyszínre, a szalagokat és a koszorút pedig a lányok a vendégekkel közösen helyezték fel rá.

Meghívó – Vecsési Tájház 11. születésnapja

2022. május 29. vasárnap 15 órától - Helyszín: Vecsés, Jókai M. u. 6. Tájház

Elhunyt Kári József (1950–2022)

Kedves és szeretett személyiség távozott el az élők sorából.

Technológiai korszerűsítés a Geocor Építőipari Kft.-nél

A vecsési Geocor Építőipari Kft. támogatásban részesült az Európai Unió és Magyarország Kormánya által. A pályázati forrásból megvalósuló beruházás keretein belül megtörténik a cég új telephelyének infrastrukturális fejlesztése, továbbá eszközbeszerzésre és a dolgozók képzésére is sor kerül – jelentette be ifj. Brindzik László cégvezető a beruházás március 29-ei sajtótájékoztatóján.

Május 14-én újra megrendezik a Vecsési Lóti-Futi városi futóversenyt

Május 14-én ismét lesz LÓTI-FUTI a sportpályán és az azt környező utcákban. A Vecsés Város Önkormányzata által rendezett nagyszabású sporteseményre bárki jelentkezhet előzetesen az...

Sváb hét „Mosolyországban”– Schwäbische Woche in unserem Kindergarten

Március 28-ától április 1-jéig immár 10. alkalommal szervezte meg óvodánk, a Vecsési Mosolyország Óvoda a német nemzetiségi hagyományőrző hetét, melynek legfőbb célja, hogy megőrizzük a hagyományokat, megismertessük a gyermekekkel a régen elfeledett népszokásokat, együtt éljük újra, együtt elevenítsük fel a német nemzetiségi tradíciókat.

Közös hobbinak indult – májusban fotókiállításra készülünk

A madarakat különösen kedvelő, lelkes, amatőr fotósokként alapítottuk 2 éve a Vecsési Madárles csoportot. Sokan csatlakoztak hozzánk, és nagy örömünkre egyre többen vagyunk, akik...

Bocuse d’Or: vecsési közreműködő a kontinens versenyen

A Bocuse d’Or ötletét 1985-ben Lyonban, a SIRHA Nemzetközi Szálloda, Vendéglátás és Élelmiszerkereskedelmi Kiállításon Paul Bocuse, a kiállítás akkori elnöke fogalmazta meg. Úgyérezte, jó lenne a szakkiállítás alatt melegkonyhás sza-kácsversenyt tartani, amely jelentős mértékben hozzájá-rulhatna a szakma fejlődéséhez, a minőség fenntartásához.

Ismét megrendezik a Lóti-Futi városi futóversenyt

Május 14-én, szombaton 13 órától nyílt utcai futóverseny és számos sportos program várja az érdeklődőket a vecsési sportpályán és a környező utcákban.

Rászoruló gyerekek nyaralására gyűjtöttek

Vecsési gyerekek nyári üdülésére gyűjtött össze közel hárommillió forintot Kárpáti Ildikó és Dobrovitz Zoltán. Nem ez volt az első alkalom, hogy önzetlenül segítettek, tavaly már szerveztek egy tábort, a költségeket akkor is adományokból biztosították.

Felelevenítették a húsvéti hagyományokat

Húsvéti mulatságtól volt hangos április 18-ána Vecsési Tájház udvara. A locsolkodás régi hagyományának felidézése után a kisebbek mérték össze gyorsaságukat és ügyességüket a tojásfutáson.

Víziközmű-hálózat fejlesztésére pályázik az önkormányzat – Testületi ülésről jelentjük

A március 29-ei testületi ülés legfontosabb napirendi pontja az ivóvízhálózat felújítását célzó pályázat benyújtása volt.

Készülünk a XX. Vecsési Káposztafesztre! – felhívás helyi vállalkozóknak

Javában tartanak az előkészületek a XX. Vecsési Káposztafesztre, amelyet az elmúlt két év során a járványhelyzet miatt nem tudtunk megtartani. 2022. szeptember 24-én és 25-én azonban ismét megrendezésre kerül térségünk egyik legismertebb és legnépszerűbb hagyományőrző gaszt­rokulturális fesztiválja az Epresben.

Továbbra is sarkalatos pont a vasúti átkelés problémáinak megoldása

Szlahó Csaba polgármester februárban újból levelet írt a MÁV-nak, melyben a nagysorompónál tapasztalható hosszas átkelést és a gyakori vonatkéséseket kifogásolta.

Magyarországi Németek Országos Borversenye Mecseknádasd

Két év pandémia miatti kényszer-szünet után újra megrendezték Mecseknádasdon a Magyarországi Németek Országos Borversenyét.

Önkénteseket várnak a szemétszedő akciókra

Április végén és májusban is tehetünk a tisztább környezetért.

Gondolatok a húsvéti szent háromnapról

Nagycsütörtök előtt pár nappal, virágvasárnap, Jeruzsálem népe a városba érkező Mestert óriási lelkesedéssel fogadta. Felsőruháját az útra terítette és pálmaágakat lengetve köszöntötte: „Hozsanna Dávid fiának, aki az Úr nevében jön”. De nagypénteken már a keresztre feszítését követelték.

Külsőleg is megújult a Szent Kereszt templom

A beruházás pályázati forrás segítségével, kormányzati támo­gatásból valósult meg.

Szűcs Lajos képviselheti Vecsést és a környező településeket az Országgyűlésben

Ahogy arra a kampányidőszak kezdetén számítani lehetett a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért jelöltje között dőlt el a választás Pest megye 7-es számú választókerületében. A végeredmény azonban korántsem lett olyan kiélezett, mint azt többen sejteni vélték a választást megelőző napokban.

Mire költené a város pénzét?

A képviselő-testület februárban elfogadta a város költségvetését. Kérdezősködésünk alkalmával arról faggattuk a járókelőket, ha rendelkeznének a költségvetés beruházásokra fordítható részével, milyen fejlesztésekre költenék el Vecsésen?

Legfrissebb cikkek

Épül a tanuszoda és a kézilabda munkacsarnok

A két állami beruházásról, illetve további városi fejlesztésekről is beszélt Czibolya Zoltán, a sport bizottság elnöke a Williams Televíziónak adott interjúban.