0.7 C
Vecsés
2023 január 29, vasárnap

HÍREK

Gálahangverseny vecsési fellépőkkel

Az ország egyik legjobb akusztikájú és legszebb hangversenytermében lépett fel a vecsési zeneiskola ifjúsági fúvószenekara.

János-napi boráldás a Szent Kereszt templomban

Két év szünet után újra éledt a hagyomány, hogy december 27-én a Jókai utcai Szent Kereszt templomban – szentmise keretében – a borosgazdák elhozzák új boraikat megáldani.

Hamburgból is érkeztek vendégek az első vecsési előszilveszteri bálra

Az eseményt a Vecsési Ifjúság Sváb Baráti Köre szervezte, a 250 fős vendégsereg hajnalig mulatott a BÁKK-ban.

Okoszebra hívja fel a figyelmet a gyalogosokra a Halmi térnél

A gyalogosok és az autósok balesetmentes közlekedését egyaránt segítő okoszebrát adtak át a tavaly év végén a Besztercei utca-Halmi utca kereszteződésében. A SafeCross okoszebra-rendszert Vecsés önkormányzata a Generali biztosítóval együttműködve alakította ki a már meglévő gyalogátkelőnél.

Keljetek fel álmotokból, karácsonyra várva örömzenéltünk!

„Vajon mibe világít bele az adventi gyertya pislákoló fénye? E fénynél átlátjuk, hogy életünk nem csupán szürke napok summája. Nem csak sok fáradozás, lótás-futás, fáradságos munka és kevés siker s még kevesebb öröm forrása. (...) E fénynél átlátjuk, hogy a fizika és anyag világa mögött nyílik egy titokzatos kapu - egy másik világba, amelyet nem lehet mikroszkóp alá tenni, amellyel sem tudomány, sem politika, sem gazdagság, sem pénzügy nem foglalkozik – de annál inkább a sajgó szív.” (Bánk József)

Szalagavató a Petőfiben

Idén december 9-én került sor a Bálint Ágnes Kulturális Központban a 12. évfolyamosok szalagavató ünnepségére. Az egész estét kitöltő, sokszínű program bővelkedett felemelő és megható, komoly és tréfás pillanatokban egyaránt.

Elszállítja a karácsonyfákat a Városgondnok

Az ünnepeket követően két időpontot jelölt ki a karácsonyfák elszállítására a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. Január 10-én, kedden a vasúttól északra fekvő területen, két nappal később, január 12-én pedig a vasút déli részéről szállítják el a fenyőfákat a cég munkatársai.

Musical énekes akart lenni, ám tanár és karnagy lett Vecsésen, de így tökéletes az...

Korábban is előfordult, hogy bemutattunk egy-egy vecsési embert, aki akár szakmájá­val, munkájával, jelenlétével sokat tett hozzá a Vecsésről kialakult képhez.

Téli madáretetés kisokos – 2. rész

Milyen gyümölcsökkel, bogyókkal csalogathatjuk a kertünkbe, ablakpárkányunkra a madarakat? Mivel ne etessük őket semmiképpen? És vajon mi az az elegáns ragadozómadár, ami nem etetőnk tartalmát, hanem annak vendégeit fogyasztja?

Elkötelezett a finom ételek iránt az Eprespark konyhafőnöke

Idén nyáron nyitotta meg kapuit az Eprespark Rendezvényház, amely esküvők, családi és céges rendezvények, zenés vacsoraestek lebonyolítása mellett már állandó konyhával és Á la carte étlappal is várja vendégeit a hét minden napján, déltől este tíz óráig. A ház új konyhafőnöke Ligeti Katalin, akit sokan ismerhetnek Vecsésen, de az ételkészítés iránti elkötelezettségé­vel leginkább csak azok lehetnek tisztában, akiknek volt szerencséjük megkóstolni a keze alól kikerülő fogásokat.

Könyvtári programok

Januári programajánló

Jubileumi évfordulót ünnepelt idén az ipartestület

A vecsési szervezetet 110 évvel ezelőtt, 1912-ben alapították.

Mobilitás nap a Halmiban

A tiszta és fenntartható közlekedés népszerűsítése nagyon fontos feladatunk, hiszen Magyarországon a károsanyag-kibocsátás ötödéért a közlekedés felel. Ezért iskolánkban minden év szep­temberé­­ben kerékpáros akadályversenyt szervezünk diákjaink számára.

„A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér” (Claude Debussy)

Pénteken este a regisztráció már azt jelezte, hogy telt ház lesz a VHZ Fúvószenekarának hagyományos karácsonyi koncertjén. Az egyesület vezetői még 40 széket is elhelyeztek, hogy mindenki számára legyen hely.

Karácsonyi köszöntő

Vecsés Város Önkormányzata

„A nehéz időkben is előre kell tekintenünk”

Bár nem túl optimista a je­lenlegi helyzetben, de a város első embere bízik benne, ahogy minden más, úgy ez a nehéz időszak is elmúlik egyszer, és akkor újra könnyebb lesz az életünk. Évzáró interjú Szlahó Csaba polgármesterrel.

Ünnepi szentmise- és istentiszteleti rend

Vecsés Óvárosi Plébánia Dec. 18. Advent 4. vasárnapja:   11 óra Szent Kereszt templom, 18 óra Jézus Szíve templom: diákmise és karácsonyi koncert Dec. 19. 6 óra 30:...

Horgolt karácsonyfa hirdeti az ünnep közeledtét

Különleges karácsonyfát készítettek advent kezdetére a Róder Imre Városi Könyvtár horgoló körének tagjai. A 360 színes kockából álló, kézimunkával készült ünnepi alkotást a Bálint Ágnes Kulturális Központ előtt állították fel.

Téli igazgatási szünet

Vecsés Város jegyzője, Mohainé Jakab Anikó arról tájékoztatta lapunkat, hogy a képviselő-testület önkormányzati határozata alapján a polgármesteri hivatal igazgatási szünetet tart 2022. december 22. és 2023. január 6. között.

Megköszönték a munkájukat

A szociális munka napja al­kalmából köszöntöt­ték az ága­zatban dolgozókat november 14-én a városháza dísztermében.

Élelmiszercsomaggal segítik a rászorulókat

Az önkormányzat idén is segíti a vecsési rászorulók karácsonyát. Az elmúlt évekhez hasonlóan tartósélelmiszer-csomaggal támogatják a szerény anyagi körülmények között élőket. Idén 350 élelmiszer csomagot osztanak ki az ünnepek előtt.

Itt él közöttünk az igazi Mikulás

Szervusz Mikulás bácsi – köszönt oda egy férfi beszélgetőpartnerem­nek a városháza aulájában. Bár elsőre ez akár furcsának is tűnhet, valójában nincs ebben semmi meglepő, mert aki személyesen ismeri Sebestyén Lászlót, tudhatja, hogy megtévesztésig hasonlít a Mikulásra. Hófehér szakállát, bajuszát és tiszta, barátságos tekintetét még Joulupukki (az igazi finn Mikulás) is megirigyelné.

Könyvtári programok

Decemberi programajánló

Ismét megrendezik Vecsés Város Bálját

Január 14-én egy különleges hangulatú éjszakán ünnepelhet­jük meg az új évet – és minden mást, amit csak szeretnénk.

Jubileumot ünnepelt a Nachtigallen kórus

Fennállásának jubileumi, 25. évfordulóját ünnepelte no­vember 12-én a Wetschescher Nachtigallen Kórus.

Mezőgazdasági összeírást hajt végre Vecsésen a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal „Egyéni gazdaságok decemberi össze­írása 2022” elnevezésű adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU, valamint a gazdálkodók számára, amihez az adatszolgáltatók rész­vételükkel és a pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak.

Elsőáldozás a Jézus Szíve Plébániatemplomban

Október 2-án 28 gyermek vette magához az Oltári­szent­séget ünnepélyes szentmise és elsőáldozás keretében a Ve­csési Petőfi téri Jézus Szíve plébániatemplomban.

Szent Mártonra emlékeztek

A Vecsési Nemzetiségi Óvoda hagyományaihoz hűen idén is megrendezte Szent Márton-napi lámpás felvonulását.

Az energiaárak radikális emelkedése Vecsést is új kihívások elé állítja

Országszerte küszködnek az önkormányzatok a nyakukba szakadt magas rezsiárakkal, amelyek a vecsési költségve­tést is megviselik, és korábban nem tapasztalt nehézségek elé állítják a várost.

Felújították az Erzsébet téri templomot

A két évvel ezelőtt történt belső felújítást követően most külsőleg is teljes egészében megújult a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániatemplom. Az épület falaira szigetelés is került, így nem csak esztétikai megújulásról beszélhetünk, a templom energiafogyasztási mutatói is javultak.

Készülnek a vecsési kerékpárút-hálózat tervei

A jövőbeni városfejlesztési elképzelések között egyre nagyobb hangsúlyt kap a kerékpárút-hálózat kiépítése.

A szabadságharcra emlékeztünk a Grassalkovich iskolában

„A rendszert az egész magyar nép söpörte el. (…) A világon páratlan szabadságharc volt ez, a fiatal nemzedékkel a népünk élén.” (Mindszenty József)

Bezár a Kisposta

A Magyar Posta a rezsiárak emelkedése miatt november 12-étől 210 településen, 366 postahelyen ideiglenesen szünetelteti szolgáltatásait. Az intézkedés Vecsést is érinti, az Arany János utcai 2-es postán is felfüggesztik a szolgáltatást.

Sváb énekek és mondókák Vecsésről

Értékes kötettel gazdagodott a vecsési sváb hagyományokat bemuta­tó könyvek sora: megjelent a „Sváb énekek és mondó-kák Vecsésről” – „Schwäbische Lieder und Sprüche aus Wetsc­hesch" című kiadvány, melynek bemutatóját november 7-én tartották a Grassalkovich Antal Né-met Nem­zetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában.

Aláírták a kivitelezési szerződést, jövőre megépül az elkerülő út

A Vecsést körülvevő ipari területek miatt jelentős mértékben megnőtt a város teherforgalma.

Szüreti mulatság egy esős szombat délután

  Két esztendővel ezelőtt a Covid-járvány törölte el a szüreti mulatságot. Tavaly is volt gondjuk az újrakezdéssel, és kisebb létszámmal ápolták a hagyományt. Idén az...

Esküvői nyílt nap az Epresparkban

Számos esküvői szolgáltató várja a házasságkötés előtt álló fiatal párokat november 27-én az Eprespark Rendezvényházban.

„A XX. század legnagyobb hazugsága volt a szocializmus”

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének év­fordulóján a Szent István téri emlékműnél tisztelegtek a 66 évvel ezelőtti események és a vecsési áldozatok emléke előtt.

Egy könyv, ami mentes ételekkel is széppé varázsolja a karácsonyt

Kiss Mona, gasztrobloggerről korábban már írtunk, hiszen számos könyvet kiadott, külön Youtube-csatornája van, melyeken speciális, többnyire mentes ételekkel, étrendekkel foglalkozik. Erre saját egészsége kapcsán kényszerült, amikor évekkel korábban gyomorproblémája mellett számos allergiájára is fény derült.

Középpontban a takarékoskodás

Az októberi testületi ülés meghatározó napirendi pontja – nem meglepő módon – a rezsiárak emelkedése miatt szükséges takarékoskodási intézkedésekkel kapcsolatos döntés meghozatala volt.

Egy nagyszerű ember fantasztikus műve – könyv a 225 éves falusi iskoláról

A Grassalkovich iskola fennállásának 225. évfordulója alkalmából készült egy az iskola történetét bemutató könyv, szerzője Hanti Mirtill tanárnő. A könyv felöleli a „falusi iskola” elmúlt 225 éves történetének minden fontos mozzanatát.

Amire méltán büszkék vagyunk!

60 év után ismét együtt a megfogyatkozott csapat. A Vecsési Állami Általános Iskola 1962-ben végzett 47 fős leány és 40 fős fiú osztály tanulói a felújított és átépített Eprespark Panzió (volt Gazdakőr) patinás dísztermében tartottuk a 60 éves találkozónkat.

Könyvtári programok

2022. november

25 éves a Wetschescher Nachtigallen Kórus

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Wetschescher Nachtigallen Kórus, melynek alkalmából jubileumi koncertet tart november 12-én, szombaton 17 órától a Grassalkovich Antal Általános Iskola aulájában.

Szemetet szednek és fákat ültetnek a vecsési környezetvédők

Negyedszer csatlakozott a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióhoz a Vecsési Kispatak Természetvédő Egyesület. A korábbi éveket lényegesen túlszárnyalva ezúttal mintegy 1600 iskolás közreműködésével gyűjtik majd a szemetet a város közterületein.

Meghosszabbították a gyermekorvosi praxis betöltésére kiírt pályázat határidejét

Augusztusi lapszámunkban adtunk hírt arról, hogy az önkormányzat pályázatot írt ki gyermek háziorvosi feladatok ellátására. A pályázat benyújtásának határideje eredetileg szeptember 10. volt, de a képviselő-testület ezt egy hónappal, november 10-éig meghosszabbította.

Rekordnevezés és ismételten magas színvonal a IV. Vecsési Pálinka Versenyen

A Magyar Pálinka Lovagrend Közép-magyarországi Kapitánysága és a Süti nem süti Vecsés Cukrászda már negyedik alkalommal rendezte meg városunkban a Vecsési Párlat (Pálinka) Versenyt.

Megduplázták az élelmiszercsomagokra fordítható összeget

Vecsés képviselő-testülete szeptember 29-én tartotta soron következő ülését.

Felhívás Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj-pályázatra

Vecsés Város Önkormányzata a Kulturális és Innovációs Minisztériummal együttműködve a 2023. évre – a 2022/2023. tanév második és a 2023/2024. tanév első félévére vonatkozóan – kiírja a felsőoktatási hallgatók, illetve a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot.

Két évet kellett várni a XX. Káposztafesztiválra, de megérte

Bár az időjárás nem volt végig kegyes a rendezvényhez, vasárnap délutánra az égi áldás is megérkezett, ez sem tudta elvenni a fesztiválozók kedvét a szórakozástól. Mindkét nap remek volt a hangulat az Epresben.

Emlékezzünk együtt október 23-án!

Vecsés Város Önkormányzata tisztelettel meghívja önt és családját az 1956. október 23-ai forradalom és szabadságharc kitörésének 66. évfordulója alkalmából rendezendő megemlékezésre és ünnepi műsorra. Helyszín: Vecsés, Szent István tér. Időpont: október 23. 17 óra.

Arató bál

Szeptember 10-én megtartottuk – újraélesztett hagyományként – az immár hetedik Arató bálunkat. Nagy izgalommal vártuk ezt az eseményt, főleg annak fényében, hogy az elmúlt két évben az akkor érvényben lévő óvintézkedések és rendeletek nagyon megnehezítették mind a felkészülésünket, mind magának a báloknak a megrendezését, de idén emiatt végre nem kellett aggódnunk.

„Elődeink tettei nemzetünk erejét bizonyítják”

Október 6-án a hagyomá­nyokhoz hűen az Andrássy is­kola előtt felállított kopjafánál rendeztek megemlékezést az aradi vértanúk tiszteletére.

Régi szép emlékeket kelt életre az Eprespark Rendezvényház

Hétről-hétre megtelik élettel a májusban megnyílt Eprespark Rendezvényház. Az elmúlt hónapokban több igazán nagy la­kodalomnak, meghitt esküvőknek és családi rendezvényeknek is otthont adott báltermünk.

Mihály Atya köszöntése

Bensőséges, családias és nagyon szép ünnepségen vehettünk részt augusztus utolsó napján a Jézus Szíve templomban, az esti szentmisén: Huszka Mihály atyát köszöntöttük 70. születésnapja alkalmából.

Díjmentesen leadhatók a veszélyes hulladékok

A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. lehetőséget biztosít ügyfeleinek a házhoz menő lomtalanítás keretében be nem gyűjtött, veszélyes hulladékok díjmentes leadására október 15-én, szombaton 8 óra és 14 óra között. Helyszíne: Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. (Széchenyi út 141.).

Folytatják az út- és járdafelújítást

Több út- és járdaszakasz is megújul Vecsésen az év hátra­levő hónapjaiban – mondta el lapunknak Alattyányi István.

Kiszáradt a patak a nyáron

Mit tehetünk, hogy jobban megmaradjon az esővíz a területen?

Önkormányzati ösztöndíjpályázat

Vecsés Város Önkormányzata a 15/2015. (VII.30.) Ök. rendelete alapján a 2022/2023-as tanévre meghirdeti Önkormányzati Ösztöndíjpályázatát a felsőoktatási intézmények (egyetem, főiskola) nappali tagozatán tanuló hallgatóinak támogatására.

Ugyanaz a bizonytalanság lépett fel az önkormányzatoknál, mint a háztartásokban

Országszerte aggódhatnak az önkormányzatok az egyre csökkenő bevételek és a megsokszorozódó kiadások miatt. Az energiaárak emelkedése és az elszálló infláció okozta pénzügyi problémák Vecsést is érintik. Szlahó Csaba polgármester a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorában borús és bizonytalan jövőképet vázolt fel.

Vecsési zenészekkel lép fel a spanyol előadóművész

A zene világnapja alkalmából Ricardo Fernan­dez del Moral spanyol gitárművész és flamenco-énekes, valamint a Vecsési Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanárai adnak koncertet októ­ber 2-án a Bálint Ágnes Kulturális Központban.

Épül a tanuszoda és a kézilabda munkacsarnok

A két állami beruházásról, illetve további városi fejlesztésekről is beszélt Czibolya Zoltán, a sport bizottság elnöke a Williams Televíziónak adott interjúban.

Az önkormányzat megtartaná, az állam vinné a víziközmű-vagyont – Testületi ülésről jelentjük

A szeptember 6-ai rendkívüli testületi ülés legfontosabb napirendi pontja a helyi vízi­köz­műcég állami tulajdonba vételé-el kapcsolatos tájékoztató volt.

XX. Káposztafesztivál programjai

Két év kihagyás után szeptember utolsó hétvégéjén újra részt vehetünk és élményeket gyűjthetünk a város legnagyobb gasztronómiai és kulturális rendezvényén, a Vecsési Káposztafeszten.

Murcifesztivállal zárult a nyár Vecsésen

Tizedik alkalommal várták a szervezők jóféle italokkal és finom falatokkal a fesztivál vendégeit.

Határvadászokat és iskolaőröket toboroz a Monori Rendőrkapitányság

A monori rendőrkapitány és mun­katársai sajtótájékoztató kere­tében ismertették a részleteket.

Felfüggesztette az állam a kanyarodósáv építését

Februárban még arról adhattunk hírt olvasóinknak, hogy idén elkészülhet a Dózsa György úti nagysorompónál a kanyarodósáv, ezáltal biztonságosabbá válna a vasúti átjárón történő áthaladás és a bosszantó torlódások is csökkennének.

Továbbra is várják a jubiláló házaspárok jelentkezését

Vecsés Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Hivatala a korábbi hagyományokhoz hűen idén is közös ünnepségre hívja azokat a házaspárokat, akik idén ünneplik házasságkötésük 25., 50., 60. és 65. évfordulóját.

Szentmisével emlékeznek az önálló egyházközség és iskola megalakulására

Vecsésen 225 évvel ezelőtt alakult meg az önálló egyházközség és az iskola. Ebből az alkalomból ünnepi szentmisét mutat be a Szent Kereszt Templomban Varga Lajos váci segédpüspök.

FELHÍVÁS népszámlálással kapcsolatosan

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény rendelkezései szerint Magyarország területén 2022. október 1-jén 0:00 órakor fennálló állapot alapulvételével a természetes személyekről és a lakásokról nép- és lakásszámlálást (a továbbiakban: népszámlálás) kell tartani.

Egyre többen élnek a vizsgálatok lehetőségével

Az Egészséges Budapest Program keretében mintegy 300 millió forintból újult meg a vecsési egészségügy eszközparkja. Ennek a programnak köszönhetően lett Vecsésen modern csontsűrűségmérő és mammográfiás vizsgáló, melyek a környéken ritkaságnak számítanak. Ezek az eszközök nagy segítséget jelenthetnek a vecsési pácienseknek, hiszen helyben, lényegesen rövidebb idő alatt juthatnak hozzá a vizsgálatokhoz.

Zebegényben táboroztak az Andrássy iskola diákjai

Anikó néniék tábora minden évben nagyon izgalmas. Idén sem ma- ­radhattam ki belőle.

„Legyünk büszkék múltunkra és vigyázzuk közösen a jövőt gyermekeinknek”

A hidegfronttal érkező viharokra és a csapadékos időjárásra figyelmeztető előrejelzések miatt idén zárt térben, a Bálint Ágnes Kulturális Központ színháztermében tartották meg az augusztus 20-ai városi ünnepséget.

Igenis, cserkésznek lenni jó!

Idén nyáron a vecsési 1044 Róder Imre Cserkészcsapat az 5. kerület által szervezett cserkész- nagytáborban vett részt, ahol közel 400 cserkész találkozott. Limbóczki Ferencné, a vecsésiek őrsvezetője szerint valamennyi résztvevő életre szóló élményekkel gazdagodott a tíz nap alatt.

Elkezdődött a Telepi úti szakrendelő energetikai korszerűsítése

Augusztus 9-én átadták a munkaterületet a kivitelező­nek, a felújítás a fűtési szezon kezdetére elkészül. A Vecsési Tájékoztató korábbi számában már írtunk arról, hogy az önkormányzat...

Fogadj örökbe csupa szív mentett cicát!

A Cica-Vár-Lak Alapítvány elhivatott állatmentői eddig több mint ötszáz macs­kának találtak új gazdit.

Tüdőszűrés lesz szeptemberben

Tájékoztatjuk Vecsés Város lakosait, hogy szeptember 8-ától szeptember 20-áig (munkanapokon 8 órától 17 óra 30-ig) tüdőszűrést tartunk.

Forró latin hangulatot hozott Vecsésre a Kultúrsokk

Egzotikus karneváli hangulatot idéző bulin vehették részt, akik augusztus 13-án ellátogattak a Bálint Ágnes Kulturális Központ előtti Fő térre.

Lezárult a lakossági faültetési akció

A Vecsési Polgármesteri Hivatal kedvezményes faültetési akciója erre az évre lezárult, mivel a lakosság által igényelhető, limitált darabszámú díszfákra kellő létszámú jelentkező gyűlt össze – tájékoztatott a polgármesteri hivatal közbiztonsági és környezetvédelmi osztálya.

Munkatársat keres a Városgondnok

A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. munkatársat keres kertészeti segédmunkára.

Helyi cég építheti fel az új bölcsődét

Eredményes volt az önkor­mányzat közbeszerzési eljá­rása, melyet a Damjanich utca 34. szám alatti új tagbölcsőde felépítésére írtak ki.

Pályázati felhívás gyermek háziorvosi praxis betöltésére

Szeptember 10-éig lehet jelentkezni Vecsés Város Önkormányzata pályázatot hirdet Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének az egészségügyi alapellátás körzeteinek meghatározásáról szóló 11/2019. (X.03.) önkormányzati rendelet 2. számú...

Elfogadták a Williams Televízió 2021. évi szakmai beszámolóját

A júliusi képviselő-testületi ülés egyik napirendi pontja volt a Williams Televízió 2021. évi szakmai beszámolója, melyet a városvezetők egyhangú döntéssel elfogadtak.

Szárhegyi hírek

A családdal mentem erdélyi körútra. Kimaradt az elmúlt két év, már nagyon kívánkoztam régi barátaim meglátogatására. Természetesen Gyergyószárhegy nem maradhatott ki a majd kétezer kilométeres túrából. Közel húsz alkalommal jártam már náluk. Kétszázat közelíti azoknak a Vecsésieknek a száma, akiket odavittem és nem sokkal marad el mögöttük, akiket Vecsésen fogadhattam.

Megelevenedtek a régi mesék az óvodában

Bálint Ágnes szüle­tésé­nek 100. évfordulóján névadónkra emlékez­tünk óvodánkban.

Jubiláló házaspárok ünnepsége

Vecsés Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Hivatala a korábbi hagyományokhoz hűen idén is közös ünnepségre hívja azokat a házaspárokat, akik idén ünneplik házasságkötésük 25., 50., 60. és 65. évfordulóját.

Nehéz ennél szebb köszönetet elképzelni

A Vecsésen született, ott nevekedett és jelenleg is ott élő Tóth Károly tavaly lett 50 éves. Családja és barátai nagy ünnepséget szerveztek neki, ez azonban elmaradt, mert két nappal a jeles ünnep előtt súlyos koronavírusos megbetegedéssel kórházba került, ahol 12 napot töltött lélegeztetőgépen.

Ötven éve a rock színpadán

Kortye Vilmos és zenekarai augusztus 6-án 18 órától koncerttel ünneplik a jubileumot a Bálint Ágnes Kulturális központ előtti Fő téren felállított színpadon.

Sztárfellépők hada érkezik a XX. Káposztafesztre

A koronavírus-járvány miatt elmaradt alkalmakat igyekszik méltó módon pótolni a szervezőgárda, ezért sztárfellépők sokaságát hozzák el a fesztiválra.

Két napra mesevilággá vált a városközpont

A X. Bálint Ágnes Mesefesz­tiválon minden a gyerekekről szólt.

Ismét vecsési sikerek a pénzügyes tudásversenyeken!

A K&H bank idén is megrendezte a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, melyen a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium csapatai évek óta nagy lelkesedéssel vesznek részt.

Petőfisek a Délvidéken

Iskolánk, a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium sikeresen pályázott a Határtalanul! program tanulmányi kirándulására, így a petőfis hetedikesek június elején egy szerbiai kiránduláson vehettek részt, mely során megismerkedtünk az egykor hazánkhoz tartozó Délvidék több magyar vonatkozású kulturális emlékhelyével.

„A legnehezebb időszakon is túl tudtak lendülni a kitartó munkával”

Semmelweis Ignác születésének évfordulóján, július 1-jén köszöntötték a vecsési egészségügyi dolgozókat. Az ünnepségen elismeréseket is átadtak a kimagasló munkát végző kollégáknak.

Felhívás népszámlálással kapcsolatosan

Tizenhatodik alkalommal kerül sor Magyarország teljes lakosságát érintő népszámlálásra. Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény rendelkezései szerint...

Nyakunkon a parlagfűszezon

Invazív és kártékony növény, amely pollenjei milliók életét keserítik meg a szezonban. A tavasz beköszöntével a pollenszezon is kezdetét veszi, de az enyhe időjárásnak köszönhetően...

Önerőből valósítják meg az Egészségügyi Szolgálat energetikai korszerűsítését

A júniusi testületi ülésen a képviselők többek között döntöttek a Telepi úti szakrendelő épü­letének energetikai korszerűsítését célzó közbeszerzési eljárás megindításáról, megemelték a felsőoktatási hallgatóknak biztosított ösztöndíj pályázati keretét, továbbá elfogadták a Vecsési Egészségügyi Szolgálat, a Semmelweis Bölcsőde és tagintézménye, a Tipegők bölcsőde és a környezetvédelmi bizottság 2021. évi munkájáról szóló beszámolót, valamint a Vecsés Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány 2021. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót.

Ballag már a vén diák…

2022 júniusa végre visszahozta a vakáció előtti nagy és em­lékezetes ünnepi pillanatot, a ballagást, az elbúcsúzást az alma matertől, a tanároktól és mindezt szülők, nagyszülők, rokonok népes tábora közepette.

Magyarországon egyedülálló vasútépítő nagygép dolgozott Vecsésnél

A Budapest-Cegléd-Szolnok (100a) vasútvonalon Vecsés állomás és térségében végzett újabb felújí­-tási munkákat a MÁV FKG.

Hitélet a Petőfiben

Az utolsó hetek igen eseménydúsan teltek a Petőfiben. Lelki progra­mokban sem volt hiány.

Nyári ítélkezési szünet a Monori Járásbíróságon

A Monori Járásbíróság elnöke, dr. Papp László levele alapján tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a nyári időszak ítélkezési szünete július 18-ától augusztus 19-éig tart.

Legfrissebb cikkek

Gálahangverseny vecsési fellépőkkel

Az ország egyik legjobb akusztikájú és legszebb hangversenytermében lépett fel a vecsési zeneiskola ifjúsági fúvószenekara.