Sajátos nevelési igényű gyermekek számára alakítanak ki csoportszobákat az Eötvös utca 30. szám alatt. A felújított épületben biztosított lesz számukra a megfelelő pedagógia ellátás. A beruházás részleteiről Szlahó Csaba polgármester beszélt a Williams TV Vecsési Magazin című műsorában.

Évekkel ezelőtt azért vásárolta meg az önkormányzat az Eötvös utca 30. szám alatti ingatlant, hogy ha valamelyik városi intézményt bővíteni kell, akkor erre legyen lehetősége. Szlahó Csaba polgármester elmondta, ennek most eljött az ideje, ugyanis több szülő és az óvodák is jelezték, hogy megnövekedett az igény a sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek számára kialakított speciális csoportok iránt. Bár a legtöbb SNI gyermek járhat többségi óvodába, többük számára megfelelőbb ellátást nyújthatnak az igényeik szerint megszervezett speciális csoportokban.

– Szeretnénk itt helyben megfelelő körülményeket és pedagógia ellátást biztosítani a sajátos nevelési igényű gyermekek számára, az Eötvös utca 30. szám alatti épület felújításával erre lesz lehetőségünk. A speciális csoportokat szigorú feltételek szerint lehet kialakítani, ezért az épület átalakításait szakemberekkel terveztettük meg. Az egyeztetések elhúzódtak, ezért a munkákat az ősz elején kezdte el a vállalkozó. A kivitelezés a végéhez közelít, reméljük, hogy hamarosan a gyerekek is birtokba vehetik – mondta Szlahó Csaba.

A beruházás keretei között két csoportszobát alakítanak ki, különálló foglalkoztató szobával, de az udvart és a szociális helyiségeket is teljesen felújítják. Az átalakítás közel 50 millió forintjába kerül az önkormányzatnak.

Az épület elsősorban vecsésiek ellátására készül, de ha nem tudják feltölteni a létszámot, akkor más településekről is fogadhatnak gyermekeket.

V.