11.4 C
Vecsés
2022 szeptember 27, kedd

ÖNKORMÁNYZAT

Épül a tanuszoda és a kézilabda munkacsarnok

A két állami beruházásról, illetve további városi fejlesztésekről is beszélt Czibolya Zoltán, a sport bizottság elnöke a Williams Televíziónak adott interjúban.

Az önkormányzat megtartaná, az állam vinné a víziközmű-vagyont – Testületi ülésről jelentjük

A szeptember 6-ai rendkívüli testületi ülés legfontosabb napirendi pontja a helyi vízi­köz­műcég állami tulajdonba vételé-el kapcsolatos tájékoztató volt.

XX. Káposztafesztivál programjai

Két év kihagyás után szeptember utolsó hétvégéjén újra részt vehetünk és élményeket gyűjthetünk a város legnagyobb gasztronómiai és kulturális rendezvényén, a Vecsési Káposztafeszten.

Murcifesztivállal zárult a nyár Vecsésen

Tizedik alkalommal várták a szervezők jóféle italokkal és finom falatokkal a fesztivál vendégeit.

Felfüggesztette az állam a kanyarodósáv építését

Februárban még arról adhattunk hírt olvasóinknak, hogy idén elkészülhet a Dózsa György úti nagysorompónál a kanyarodósáv, ezáltal biztonságosabbá válna a vasúti átjárón történő áthaladás és a bosszantó torlódások is csökkennének.

Továbbra is várják a jubiláló házaspárok jelentkezését

Vecsés Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Hivatala a korábbi hagyományokhoz hűen idén is közös ünnepségre hívja azokat a házaspárokat, akik idén ünneplik házasságkötésük 25., 50., 60. és 65. évfordulóját.

FELHÍVÁS népszámlálással kapcsolatosan

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény rendelkezései szerint Magyarország területén 2022. október 1-jén 0:00 órakor fennálló állapot alapulvételével a természetes személyekről és a lakásokról nép- és lakásszámlálást (a továbbiakban: népszámlálás) kell tartani.

Egyre többen élnek a vizsgálatok lehetőségével

Az Egészséges Budapest Program keretében mintegy 300 millió forintból újult meg a vecsési egészségügy eszközparkja. Ennek a programnak köszönhetően lett Vecsésen modern csontsűrűségmérő és mammográfiás vizsgáló, melyek a környéken ritkaságnak számítanak. Ezek az eszközök nagy segítséget jelenthetnek a vecsési pácienseknek, hiszen helyben, lényegesen rövidebb idő alatt juthatnak hozzá a vizsgálatokhoz.

„Legyünk büszkék múltunkra és vigyázzuk közösen a jövőt gyermekeinknek”

A hidegfronttal érkező viharokra és a csapadékos időjárásra figyelmeztető előrejelzések miatt idén zárt térben, a Bálint Ágnes Kulturális Központ színháztermében tartották meg az augusztus 20-ai városi ünnepséget.

Elkezdődött a Telepi úti szakrendelő energetikai korszerűsítése

Augusztus 9-én átadták a munkaterületet a kivitelező­nek, a felújítás a fűtési szezon kezdetére elkészül. A Vecsési Tájékoztató korábbi számában már írtunk arról, hogy az önkormányzat...

Lezárult a lakossági faültetési akció

A Vecsési Polgármesteri Hivatal kedvezményes faültetési akciója erre az évre lezárult, mivel a lakosság által igényelhető, limitált darabszámú díszfákra kellő létszámú jelentkező gyűlt össze – tájékoztatott a polgármesteri hivatal közbiztonsági és környezetvédelmi osztálya.

Munkatársat keres a Városgondnok

A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. munkatársat keres kertészeti segédmunkára.

Helyi cég építheti fel az új bölcsődét

Eredményes volt az önkor­mányzat közbeszerzési eljá­rása, melyet a Damjanich utca 34. szám alatti új tagbölcsőde felépítésére írtak ki.

Pályázati felhívás gyermek háziorvosi praxis betöltésére

Szeptember 10-éig lehet jelentkezni Vecsés Város Önkormányzata pályázatot hirdet Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének az egészségügyi alapellátás körzeteinek meghatározásáról szóló 11/2019. (X.03.) önkormányzati rendelet 2. számú...

Szárhegyi hírek

A családdal mentem erdélyi körútra. Kimaradt az elmúlt két év, már nagyon kívánkoztam régi barátaim meglátogatására. Természetesen Gyergyószárhegy nem maradhatott ki a majd kétezer kilométeres túrából. Közel húsz alkalommal jártam már náluk. Kétszázat közelíti azoknak a Vecsésieknek a száma, akiket odavittem és nem sokkal marad el mögöttük, akiket Vecsésen fogadhattam.

Jubiláló házaspárok ünnepsége

Vecsés Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Hivatala a korábbi hagyományokhoz hűen idén is közös ünnepségre hívja azokat a házaspárokat, akik idén ünneplik házasságkötésük 25., 50., 60. és 65. évfordulóját.

„A legnehezebb időszakon is túl tudtak lendülni a kitartó munkával”

Semmelweis Ignác születésének évfordulóján, július 1-jén köszöntötték a vecsési egészségügyi dolgozókat. Az ünnepségen elismeréseket is átadtak a kimagasló munkát végző kollégáknak.

Felhívás népszámlálással kapcsolatosan

Tizenhatodik alkalommal kerül sor Magyarország teljes lakosságát érintő népszámlálásra. Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény rendelkezései szerint...

Önerőből valósítják meg az Egészségügyi Szolgálat energetikai korszerűsítését

A júniusi testületi ülésen a képviselők többek között döntöttek a Telepi úti szakrendelő épü­letének energetikai korszerűsítését célzó közbeszerzési eljárás megindításáról, megemelték a felsőoktatási hallgatóknak biztosított ösztöndíj pályázati keretét, továbbá elfogadták a Vecsési Egészségügyi Szolgálat, a Semmelweis Bölcsőde és tagintézménye, a Tipegők bölcsőde és a környezetvédelmi bizottság 2021. évi munkájáról szóló beszámolót, valamint a Vecsés Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány 2021. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót.

Magyarországon egyedülálló vasútépítő nagygép dolgozott Vecsésnél

A Budapest-Cegléd-Szolnok (100a) vasútvonalon Vecsés állomás és térségében végzett újabb felújí­-tási munkákat a MÁV FKG.

„Bárhol is legyünk a világban, számíthatunk egymásra”

Közös megemlékezést tartott az Orbán Balázs Erdélyi Kör és Vecsés Város Önkormányzata június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a Megmaradás emlékműnél.

„Ezen a kis darab földön, ahová a sors állított kell a kötelezettségünket teljesítenünk”

Két év kihagyás után ismét megrendezték június 14-én a városi ünnepséget Vecsés újratelepítésének 236. évfordulója alkalmából. A korábbi hagyományokhoz hűen a városi kitüntetéseket is átadták a rendezvényen.

Elfogadták a zárszámadást

A felelős gazdálkodás ered­ményeként idén is több fon­tos fejlesztést valósíthat meg az önkormányzat.

Édes jutalom a diákoknak

A hagyományokhoz híven ebben az évben is palacsinta jutalomban részesítette Szlahó Csaba polgármester a vecsési iskolák kitűnő ta­nulóit. A gyerekek az elismerő és biztató szavak mellé nutellás és lekváros palacsintát kaptak.

Átadták a felújított Hősök ligetét

A megújult parkot a Magyar Hősök Emléknapján, május 29-én avatta fel Szlahó Csaba polgármester és Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester. Az ünnepség végén koszorúzással tisztelegtek az első világháborúban elesett vecsési hősök emléke előtt.

Testületi ülésről jelentjük

Május 24-én húsz napiren­di pontot tárgyalt a képvise­lő-testület, melyek közül a legfajsúlyosabb döntés a zárszámadási rendelet elfogadása volt.

Ötletpályázat az új vecsési Tanuszoda elnevezésére

Vecsés Város Önkormányzata ötletpályázatot hirdet az újonnan épülő Tanuszoda elnevezésére. A pályázaton bárki részt vehet! A névre vonatkozó ötleteket (az elnevezés rövid szöveges indoklása kíséretében)...

Meghívó

Az Orbán Balázs Erdélyi Kör és Vecsés Város Önkormányzata szeretettel meghív minden vecsési lakost a nemzeti összetartozás napján tartandó trianoni békediktátum 102. évfordulójára.

Ötletpályázat az újonnan épülő Kézilabda Munka-csarnok elnevezésére

Vecsés Város Önkormányzata ötletpályázatot hirdet az újonnan épülő Kézilabda Munkacsarnok elnevezésére. A pályázaton bárki részt vehet! A névre vonatkozó ötleteket (az elnevezés rövid szöveges indoklása...

Befogadták az ivóvízhálózat-felújítására benyújtott pályázatot

Bár az eredmény kihir­de­tésére még várni kell, jó hír, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztéri­um befogadta a vecsési önkormányzat pályázatát.

Végre volt Lóti-Futi!

Családi majális, sporttal fűszerezve. Így is lehetne jellemezni ezt a csodás – bár futáshoz kicsit meleg – szombat délutánt. Nagyszülők és szülők gyermekkaréjban, hatalmas forgatag és izgalmak: ki lesz a győztes. Ha nincs a járvány miatti két év szünet, akkor ez lett volna a jubileumi, 30. Lóti-Futi.

Átadják az újjáépített parkot

A megújult Hősök Ligetét május 29-én, a Magyar Hősök Emléknapján, ünnepélyes keretek között adják át a városnak.    Az eseményen köszöntőt mond Szlahó Csaba polgármester...

Elkészültek a tavaszi útfelújítások

Az önkormányzat által tavaszra kijelölt járda- és útfelújítások több­sége elkészült, de a munkálatok nem állnak le, május közepén két utcában csatornázás és útépítés indul, és a több ütemben teljesülő felújítások is folytatódnak a következő hetekben – tájékoztatta la­punkat Alattyányi István, a város Gazdasági Bizottságának elnöke.

Május 14-én újra megrendezik a Vecsési Lóti-Futi városi futóversenyt

Május 14-én ismét lesz LÓTI-FUTI a sportpályán és az azt környező utcákban. A Vecsés Város Önkormányzata által rendezett nagyszabású sporteseményre bárki jelentkezhet előzetesen az...

Víziközmű-hálózat fejlesztésére pályázik az önkormányzat – Testületi ülésről jelentjük

A március 29-ei testületi ülés legfontosabb napirendi pontja az ivóvízhálózat felújítását célzó pályázat benyújtása volt.

Továbbra is sarkalatos pont a vasúti átkelés problémáinak megoldása

Szlahó Csaba polgármester februárban újból levelet írt a MÁV-nak, melyben a nagysorompónál tapasztalható hosszas átkelést és a gyakori vonatkéséseket kifogásolta.

Szűcs Lajos képviselheti Vecsést és a környező településeket az Országgyűlésben

Ahogy arra a kampányidőszak kezdetén számítani lehetett a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért jelöltje között dőlt el a választás Pest megye 7-es számú választókerületében. A végeredmény azonban korántsem lett olyan kiélezett, mint azt többen sejteni vélték a választást megelőző napokban.

VIII. Vecsési Böllérverseny – Egy hagyományt megmentettek…

Két esztendeje a COVID-19 világjárvány kirobbanása előtt az utolsó nagyszabású rendezvény a VII. Vecsési Böllérverseny volt. A következőre két évet kellett várni, de bízzunk abban, hogy ez volt a nyitány, és az összes többi, eddig elmaradt esemény is a jövőben töretlenül megvalósul majd. Az is mondható, hogy a böllérver-seny szinte keretbe foglalta ezt a nehéz két évet.

Folytatódik az egészségügyi szolgálat fejlesztése

Elsősorban energetikai szempontból modernizálnák a szakorvosi rendelő Telepi úti épületét.

Száznál is több menekültet fogadott be Vecsés

Február 24-én a szomszédos országban bekövetkezett az, aminek egy békés világban nem lenne szabad megtörténnie: Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. Ártatlan emberek milliói kényszerültek arra, hogy legfontosabb értékeiket bőröndbe gyömöszölve mentsék az életüket. A brutális pusztítás elől otthonaikat hátrahagyva menekülők hulláma néhány nap alatt Magyarországot is elérte. Információink szerint Vecsésen 120-130 fő számára biztosítottak átmeneti menedéket.

Eldőlt: Szűcs Lajos képviseli Vecsést és a környező településeket az Országgyűlésben

Ahogyan azt a kampányidőszak kezdetén is sejteni lehetett, Szűcs Lajos (Fidesz-KDNP) és Fricsovszky-Tóth Péter (Egységben Magyarországért) között dőlt el a választás Pest megye 7-es számú választókerületében. A végeredmény azonban korántsem lett olyan szoros, mint ahogyan azt sokan sejtették a szavazást megelőző napokban.

Elfogadták az idei költségvetést

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is az volt az elsődleges szempont, hogy a városi intézményrendszer működéséhez és az önkormányzati feladatok ellátásához szükséges forrásokat biztosítsák, de emellett természetesen fejlesztésekre is maradtak tartalékok a büdzsében.

Újjászületik a város legrégebbi parkja

A Fő út és a Város utca kereszteződésénél található városunk legrégebbi parkja, a Hősök ligete. Három emlékmű is áll a park területén, melyek közül idén lesz 100 éves az a Hősöknek emelt emlékmű, mely az I. világháborúban elesetteknek állít emléket. Régen ez a terület a falu központja volt, de ma is sokan járnak erre, pihennek meg az árnyas fák alatt.

Közlemény

A Köztársasági Elnök 2022. április 3. napjára tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választását és a Kormány által kezdeményezett kérdésekben az országos népszavazást.

Közülük választhatunk – Nyilvántartásba vették a jelölteket

Pest megye 7. számú ország­gyűlési egyéni választó-kerületében hat jelöltre, két hölgyre és négy férfira szavazhatunk április 3-án.

Gépjármű Ügyintézési Pont lett az okmányiroda helyén

Ünnepélyes keretek között adták át március 2-án a vecsési Gépjármű Ügyintézési Pontot (GÜP). Az ünnepélyes átadón részt vett Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Szlahó Csaba polgármester, Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Domokos Péter kormányablakokért felelős miniszteri biztos.

Mi történt 2018 – 2022 között? – országgyűlési választás előtti mérleg

2018. április 8-án volt országgyűlési választás. A nyertes dr. Szűcs Lajos, a Fidesz-KDNP jelöltje lett, aki a korábbi ciklusban is képviselője volt a körzetnek. Hagyományainkhoz hűen elkészítettük az elmúlt négy év leltárját, melyben azokat a beruházásokat, fejlesztéseket, korszerűsítéseket vettük számba, amelyek városunkban megvalósultak a legutóbbi kormányzati ciklus ideje alatt.

Március végéig elvégzik a mederkaszálási munkálatokat

Az élővilág védelme érdekében, a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően, idén legkésőbb március 31-ig tervezik elvégezni Vecsésen a Gyáli 1-es főcsatorna (Kispatak) mederkaszálási munkálatait – erről tájékoztatta Szlahó Csaba polgármestert Szilágyi Attila, a Közép Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Országgyűlési választás és országos népszavazás 2022

A Köztársasági Elnök 2022. április 3. napjára tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választását és a Kormány által kezdeményezett kérdésekben az országos népszavazást.

Tavasz végére több járdaszakaszt felújítanak

A következő hónapokban folytatódik a járdafelújítás a városban. A munkákat várhatóan tavasz végén fejezik be, ha nem szól közbe az időjárás. A járda- és útépítések...

Legfrissebb cikkek

Épül a tanuszoda és a kézilabda munkacsarnok

A két állami beruházásról, illetve további városi fejlesztésekről is beszélt Czibolya Zoltán, a sport bizottság elnöke a Williams Televíziónak adott interjúban.