19.3 C
Vecsés
2022 június 25, szombat

ÖNKORMÁNYZAT

Átadták a felújított Hősök ligetét

A megújult parkot a Magyar Hősök Emléknapján, május 29-én avatta fel Szlahó Csaba polgármester és Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester. Az ünnepség végén koszorúzással tisztelegtek az első világháborúban elesett vecsési hősök emléke előtt.

Testületi ülésről jelentjük

Május 24-én húsz napiren­di pontot tárgyalt a képvise­lő-testület, melyek közül a legfajsúlyosabb döntés a zárszámadási rendelet elfogadása volt.

Ötletpályázat az új vecsési Tanuszoda elnevezésére

Vecsés Város Önkormányzata ötletpályázatot hirdet az újonnan épülő Tanuszoda elnevezésére. A pályázaton bárki részt vehet! A névre vonatkozó ötleteket (az elnevezés rövid szöveges indoklása kíséretében)...

Meghívó

Az Orbán Balázs Erdélyi Kör és Vecsés Város Önkormányzata szeretettel meghív minden vecsési lakost a nemzeti összetartozás napján tartandó trianoni békediktátum 102. évfordulójára.

Ötletpályázat az újonnan épülő Kézilabda Munka-csarnok elnevezésére

Vecsés Város Önkormányzata ötletpályázatot hirdet az újonnan épülő Kézilabda Munkacsarnok elnevezésére. A pályázaton bárki részt vehet! A névre vonatkozó ötleteket (az elnevezés rövid szöveges indoklása...

Befogadták az ivóvízhálózat-felújítására benyújtott pályázatot

Bár az eredmény kihir­de­tésére még várni kell, jó hír, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztéri­um befogadta a vecsési önkormányzat pályázatát.

Végre volt Lóti-Futi!

Családi majális, sporttal fűszerezve. Így is lehetne jellemezni ezt a csodás – bár futáshoz kicsit meleg – szombat délutánt. Nagyszülők és szülők gyermekkaréjban, hatalmas forgatag és izgalmak: ki lesz a győztes. Ha nincs a járvány miatti két év szünet, akkor ez lett volna a jubileumi, 30. Lóti-Futi.

Átadják az újjáépített parkot

A megújult Hősök Ligetét május 29-én, a Magyar Hősök Emléknapján, ünnepélyes keretek között adják át a városnak.    Az eseményen köszöntőt mond Szlahó Csaba polgármester...

Elkészültek a tavaszi útfelújítások

Az önkormányzat által tavaszra kijelölt járda- és útfelújítások több­sége elkészült, de a munkálatok nem állnak le, május közepén két utcában csatornázás és útépítés indul, és a több ütemben teljesülő felújítások is folytatódnak a következő hetekben – tájékoztatta la­punkat Alattyányi István, a város Gazdasági Bizottságának elnöke.

Május 14-én újra megrendezik a Vecsési Lóti-Futi városi futóversenyt

Május 14-én ismét lesz LÓTI-FUTI a sportpályán és az azt környező utcákban. A Vecsés Város Önkormányzata által rendezett nagyszabású sporteseményre bárki jelentkezhet előzetesen az...

Víziközmű-hálózat fejlesztésére pályázik az önkormányzat – Testületi ülésről jelentjük

A március 29-ei testületi ülés legfontosabb napirendi pontja az ivóvízhálózat felújítását célzó pályázat benyújtása volt.

Továbbra is sarkalatos pont a vasúti átkelés problémáinak megoldása

Szlahó Csaba polgármester februárban újból levelet írt a MÁV-nak, melyben a nagysorompónál tapasztalható hosszas átkelést és a gyakori vonatkéséseket kifogásolta.

Szűcs Lajos képviselheti Vecsést és a környező településeket az Országgyűlésben

Ahogy arra a kampányidőszak kezdetén számítani lehetett a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért jelöltje között dőlt el a választás Pest megye 7-es számú választókerületében. A végeredmény azonban korántsem lett olyan kiélezett, mint azt többen sejteni vélték a választást megelőző napokban.

VIII. Vecsési Böllérverseny – Egy hagyományt megmentettek…

Két esztendeje a COVID-19 világjárvány kirobbanása előtt az utolsó nagyszabású rendezvény a VII. Vecsési Böllérverseny volt. A következőre két évet kellett várni, de bízzunk abban, hogy ez volt a nyitány, és az összes többi, eddig elmaradt esemény is a jövőben töretlenül megvalósul majd. Az is mondható, hogy a böllérver-seny szinte keretbe foglalta ezt a nehéz két évet.

Folytatódik az egészségügyi szolgálat fejlesztése

Elsősorban energetikai szempontból modernizálnák a szakorvosi rendelő Telepi úti épületét.

Száznál is több menekültet fogadott be Vecsés

Február 24-én a szomszédos országban bekövetkezett az, aminek egy békés világban nem lenne szabad megtörténnie: Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. Ártatlan emberek milliói kényszerültek arra, hogy legfontosabb értékeiket bőröndbe gyömöszölve mentsék az életüket. A brutális pusztítás elől otthonaikat hátrahagyva menekülők hulláma néhány nap alatt Magyarországot is elérte. Információink szerint Vecsésen 120-130 fő számára biztosítottak átmeneti menedéket.

Eldőlt: Szűcs Lajos képviseli Vecsést és a környező településeket az Országgyűlésben

Ahogyan azt a kampányidőszak kezdetén is sejteni lehetett, Szűcs Lajos (Fidesz-KDNP) és Fricsovszky-Tóth Péter (Egységben Magyarországért) között dőlt el a választás Pest megye 7-es számú választókerületében. A végeredmény azonban korántsem lett olyan szoros, mint ahogyan azt sokan sejtették a szavazást megelőző napokban.

Elfogadták az idei költségvetést

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is az volt az elsődleges szempont, hogy a városi intézményrendszer működéséhez és az önkormányzati feladatok ellátásához szükséges forrásokat biztosítsák, de emellett természetesen fejlesztésekre is maradtak tartalékok a büdzsében.

Újjászületik a város legrégebbi parkja

A Fő út és a Város utca kereszteződésénél található városunk legrégebbi parkja, a Hősök ligete. Három emlékmű is áll a park területén, melyek közül idén lesz 100 éves az a Hősöknek emelt emlékmű, mely az I. világháborúban elesetteknek állít emléket. Régen ez a terület a falu központja volt, de ma is sokan járnak erre, pihennek meg az árnyas fák alatt.

Közlemény

A Köztársasági Elnök 2022. április 3. napjára tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választását és a Kormány által kezdeményezett kérdésekben az országos népszavazást.

Közülük választhatunk – Nyilvántartásba vették a jelölteket

Pest megye 7. számú ország­gyűlési egyéni választó-kerületében hat jelöltre, két hölgyre és négy férfira szavazhatunk április 3-án.

Gépjármű Ügyintézési Pont lett az okmányiroda helyén

Ünnepélyes keretek között adták át március 2-án a vecsési Gépjármű Ügyintézési Pontot (GÜP). Az ünnepélyes átadón részt vett Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Szlahó Csaba polgármester, Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Domokos Péter kormányablakokért felelős miniszteri biztos.

Mi történt 2018 – 2022 között? – országgyűlési választás előtti mérleg

2018. április 8-án volt országgyűlési választás. A nyertes dr. Szűcs Lajos, a Fidesz-KDNP jelöltje lett, aki a korábbi ciklusban is képviselője volt a körzetnek. Hagyományainkhoz hűen elkészítettük az elmúlt négy év leltárját, melyben azokat a beruházásokat, fejlesztéseket, korszerűsítéseket vettük számba, amelyek városunkban megvalósultak a legutóbbi kormányzati ciklus ideje alatt.

Március végéig elvégzik a mederkaszálási munkálatokat

Az élővilág védelme érdekében, a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően, idén legkésőbb március 31-ig tervezik elvégezni Vecsésen a Gyáli 1-es főcsatorna (Kispatak) mederkaszálási munkálatait – erről tájékoztatta Szlahó Csaba polgármestert Szilágyi Attila, a Közép Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Országgyűlési választás és országos népszavazás 2022

A Köztársasági Elnök 2022. április 3. napjára tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választását és a Kormány által kezdeményezett kérdésekben az országos népszavazást.

Tavasz végére több járdaszakaszt felújítanak

A következő hónapokban folytatódik a járdafelújítás a városban. A munkákat várhatóan tavasz végén fejezik be, ha nem szól közbe az időjárás. A járda- és útépítések...

Vállalkozói fórum volt Vecsésen

Az eseményt február 15-én tartotta a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara. A fórum témái magyar és a nemzetközi gazdaságot, az üzleti- és közbiztonságot, valamint az európai uniós támogatások szabályozását érintették.

Megújulhat a Bálint Ágnes Óvoda régi épületszárnya

Az év első ülését február 1-jén tartotta a képviselő-testület. A városvezetők többek között döntöttek a Grassalkovich iskolát magában foglaló ingatlan és a hozzá tartozó ingó vagyon térítésmentes átadásáról, az Egészségügyi Szolgálat épületenergetikai korszerűsítési pályázatának benyújtásáról, továbbá meghatározták az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsőde nyári zárva tartását.

Tovább nő a bölcsődei férőhelyek száma Vecsésen

Négy csoportszobás, 56 gyermek befogadására alkalmas új bölcsőde épül Vecsésen a Damjanich utca 34. szám alatt.

Svábbál, a velünk élő hagyomány

Körülnézek a Bálint Ágnes Kulturális Központ báltermében, és megnyugszom. Nyoma sincs az elmúlt évek bezártságából és a fizikai távolságtartás­ból adódó eltávolodásnak. Egy év kihagyás után tö­retlenül folytatódott a svábbálok hagyománya, immár 44. alkalommal.

Új útburkolatot kapott a Deák Ferenc utca egy szakasza

Elkészült a Deák Ferenc utca Erzsébet tér–Áchim András utca közötti szakaszának felújítása.

Elkezdődött a választási kampány

Lapzártánkig hárman gyűjtötték össze a jelöltséghez szüksé­ges aláírásokat.

Mit tartogat Vecsésnek az új esztendő?

Arra kértük az önkormányzati bizottságok elnökeit, osszák meg a Vecsési Tájékoztató olvasóival, milyen tervek megvalósítására törekednek 2022-ben.

„Az akadályok ellenére is sok fejlesztés valósult meg”

Immár két éve, hogy Magyarországot is elérte a koronavírus-járvány. A 2020-as évet jelentősen megnehezítette a pandémia, de a 2021-es esztendő már kedvezőbben alakult. A térség országgyűlési képviselőjét, dr. Szűcs Lajost kérdeztük, milyennek látja az elmúlt időszakot, és mit várhatunk az új esztendőtől?

Interaktív vállalkozói fórum Vecsésen

A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt fórumára, mely a gazdaságot, a pályázati lehetőségeket és az üzleti biztonságot érintő kérdések tárgyában kerül megtartásra.

Bejelentették az év egyik legfontosabb beruházását

Idén megépül az önálló kanyarodósáv a Dózsa György úti sorom­pónál. A beruházás eredményeként csökken a torlódás a vasúti át­járónál, és biztonságosabb lesz a balra kanyarodás a Dózsa György útról a Kinizsi utca irányába.

Újabb fejlesztés az egészségügyben

Önkormányzati finanszírozásból nagyteljesítményű ózongenerátort kapott a Vecsési Mentőállomás. A mobil gépet január 17-én, hétfőn Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és Szlahó Csaba polgármester adta át Lovas Ottónak, a Vecsési Mentőállomás vezetőjének.

Új lendületet vehet Vecsés fejlődése

Az új év kezdetén Frühwirthné Halász Melinda alpolgármesternek is feltettük azt a kérdést, amit a bizottsági elnököknek: mit tartogat a városnak a 2022-es esztendő?

Egy különleges este a BÁKK-ban– ilyen volt a város bálja

Egy év kihagyás után ismét megrendezték Vecsés Város Bálját, az eseménynek idén újra a Bálint Ágnes Kulturális Központ adott otthont.

4,5 milliárd forint támogatás jutott Vecsésnek az Európai Fejlesztési Alap forrásaiból

Jelentősen bővülhetnek a város fejlesztési lehetőségei az elkövetkező hat évben a TOP Plusz Program keretében rendelkezésre álló forrásnak köszönhetően.

Sokféle szakmát visz, jó orvosokkal a vecsési egészségügy

A tavalyi évet alaposan befolyásolta az egész világot sújtó koronavírus-járvány. Igaz ez a Vecsési Egészségügyi Szolgálatra is, amely a nehézségek ellenére is számos pozitív változáson esett át.

Idén ismét zöldebb lett a város

Az önkormányzat lakossági faültetési programjának eredményeként 273 facsemetével gazdagodtak Vecsés közterületei.

Munkatársakat keres a Városgondnok

Önéletrajzát személyesen is leadhatja a Városgondnok ügyfélszolgálatán.

Elszállítja a karácsonyfákat a Városgondnok

A begyűjtést és a szállítást idén is díjmentesen végzi a szolgáltató.

Jubiláns házaspárok – Ismét elmarad a közös ünneplés

A járvány már tavaly sem engedte meg a nemes hagyomány folytatását, és idén is a biztonság írta felül az óhajt.

Válaszlevél érkezett a minisztériumból

A városi honlapon és novemberi lapszámunkban is olvashatták annak a levélnek a tartalmát, melyet Szlahó Csaba és a környező települések polgármesterei írtak dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselőnek az ivóvízhálózatokkal érintő problémák megoldása érdekében. A polgármesterek megkeresésére Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára küldött válaszlevelet, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Ünnepnapokon zárva

Január 1-jén is zárva tart a vecsési piac.

Karácsonyra hangolódva

Közös ünneplésre hívták és várták a lakosságot december 12-én a Piac téren. A Mindenki Karácsonya rendezvény mára az ünnepi készülődés egyik fontos mozzanata lett a városban.

Élelmiszercsomaggal segíti az önkormányzat a rászorulókat

Vecsésen már hagyomány, hogy az év végi ünnepek közeledtével tartósélelmiszer-csomaggal segíti az önkormányzat az arra rászorulókat. Az elmúlt évekhez hasonlóan így lesz ez idén is, karácsony előtt több mint háromszáz élelmiszercsomagot juttatnak el a rászorulókhoz a szociális intézmények munkatársai és a képviselő-testület.

„A nehéz időszak ellenére is előrébb tudtunk lépni”

Egy újabb év végéhez értünk, amikor az életünk egyes területein még mindig a világjárvány diktálja a játékszabályokat. Ugyanakkor már nem fegyvertelenül állunk a vírussal szemben, az oltásoknak köszönhetően szabadabban élhetjük az életünket, mint egy évvel ezelőtt. Vecsés Város Önkormányzata is tartalmasabb évet zárhatott a tavalyinál, az év vége pedig több jó hírt is tartogatott a városnak. A részletekről Szlahó Csaba polgármesterrel beszélgettünk.

Legfrissebb cikkek

Átadták a felújított Hősök ligetét

A megújult parkot a Magyar Hősök Emléknapján, május 29-én avatta fel Szlahó Csaba polgármester és Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester. Az ünnepség végén koszorúzással tisztelegtek az első világháborúban elesett vecsési hősök emléke előtt.