13.7 C
Vecsés
2023 május 29, hétfő

ÖNKORMÁNYZAT

Összefogtak a város tisztaságáért

Vecsési nagytakarítás címmel május 6-ára hirdetett szemétszedő akciót az önkormányzat.

Új játszóteret avattak

Május 12-én délután vehették birtokba a gyerekek a város legújabb játszóterét.

Vecsés marad a szakorvosi rendelő fenntartója

Márciusban Vecsésre is megérkezett az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) levele, melyben afelől érdeklődött a kórházfenntartó, hogy az önkormányzat hajlandó-e állami fenntartásba adni a Vecsési...

Megfelelő ütemben halad az új bölcsőde kivitelezése

Az áprilisi testületi ülésen többek között az új tagintézmény elnevezéséről is döntöttek a képviselők.

Közeleg az óvodai beiratkozás időpontja

Vecsés Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szülőket, hogy városunkban az önkormányzati fenntartású óvodákba a 2023/2024. nevelési évre történő beiratkozás időpontja: május 8. és 9....

Vecsési Nagytakarítás

2023. május 6. 9-12 óra - Találkozó: Vecsés, lakótelepi játszótér

Egyre tarthatatlanabb a parkolási helyzet, keresik a megoldást

Az utóbbi időben egyre több lakossági jelzés érkezett az önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy a lakótelepi parkolókat nem az ott lakók autói foglalják el.

Folytatódik a lakótelepi járda korszerűsítése

Javában zajlik a lakótelepi járdafelújítás újabb üteme. Az önkormányzat városi út- és járdafelújítási programja keretében ezúttal a Kellner dr. utcában, a nagy játszótértől a 36-os házszámig cserélik a régi, elöregedett, repedezett burkolatot.

Újabb energetikai korszerűsítés a vecsési egészségügyben

Ezúttal a Dózsa György úti Alapellátási Központ kapott új napelemes rendszert. A részletekről dr. Szarvas Tibor igazgató főorvos nyilatkozott a Williams Televíziónak.

Folytatódik a város fásítási programja

Vecsés önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, aminek az egyik legfontosabb eleme a város faültetési programja.

110 éves a Vecsési Ipartestület

Kiállítással és taggyűléssel ünnepelte fennállásának 110. évfordulóját a Vecsési Ipartestület. A város egyik legnagyobb múltú szervezete egy könyvet is kiadott a jeles évfordulóra, amely a testület elmúlt tíz évének változásait, fontosabb eseményeit foglalja össze.

Haladnak az állami beruházások munkálatai

Február végén tájékoztatást kaptunk az állami beruházásban épülő kézilabda munkacsarnok és tanuszoda kivitelezéséről.

Átadták a város kulturális kitüntetéseit

Március 5-én tartotta meg az önkormányzat a betegség miatt elhalasztott kultúra napi ünnepségét. Az rendezvénynek a Bálint Ágnes Kulturális Központ adott otthont, az eseményen a város kulturális kitüntetéseit is átadták.

„A szabadságharcban született meg az egységes magyar nemzet”

Ma ünnepelni és tisztelegni jöttünk. Tisztelegni bátorság, hit és becsület előtt. Tisztelegni a harcos férfiak és nők, lázadó ifjak és vének előtt – mondta ünnepi beszédében Szlahó Csaba polgármester a március 15-ei városi megemlékezésen, melyet a rossz idő miatt ezúttal a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tornatermében tartottak meg.

LÓTI-FUTI támogatói felhívás

Vecsés Város Önkormányzata idén ismét megrendezi a Vecsési LÓTI-FUTI futóversenyt. A cél most is egy felejthetetlen élménynap megszervezése, melynek megvalósításhoz támogatók jelentkezését várják. 

Chardonnay lett Vecsés Város Bora

Három év kihagyás után március 4-én rendezték meg újra a Vecsés Városi Borversenyt, melyre 51 bormintát adtak le a nevezők.

Elfogadták Vecsés 2023-as költségvetését

A tervezéskor az volt a meghatározó alapelv, hogy a nehéz gazdasági helyzetben is biztosítsa a képviselő-testület az önkormányzati feladatokat ellátó intézményrendszer kiegyensúlyozott és biztonságos működését – mondta Alattyányi István, a Gazdasági Bizottság elnöke.

Megújult a Petőfi téri iskola játszótere

Átadták a megújult játszóteret a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium udvarán. A szalagot március 14-én Szlahó Csaba polgármester és a gyerekek vágták...

A Vecsési Ipartestületnél is igényelhetnek hitelt a vállalkozók

Újdonsággal bővült a Vecsési Ipartestület elérhető szolgáltatásainak köre: a vállalkozók már a vecsési irodában is regisztrálhatnak a Széchenyi-kártya programra.

Felhívás konténerekkel kapcsolatban

Vecsés városa folyamatosan fejlődik, épül, szépül. Számos utca új burkolatot kapott, rengeteg járda, közterület megújult, díszburkolatot kapott. Ezek megóvása, védelme mindannyiunk érdeke, közös ügyünk. Kérünk ezért mindenkit, hogy amennyiben konténert rendelnek, legyenek tekintettel a következőkre.

A Szelektív hulladékgyűjtés menetrendje

Márciusi szelektív hulladékgyűjtés menetrendje: páratlan héten hétfőn (sárga): március 13. és 27. Páratlan héten szerdán (zöld): március 1., 15. és 29. Páros héten hétfőn (szürke): március 6. és 20. Páros héten szerdán (kék): február 8. és 22.

Taksonyi vendégegyüttes a Svábbálon

Ugye mindannyiunknak vannak olyan élményei, amik egyszerűen megragadnak az agyunkban, még akkor is, ha immár végérvényesen és visszafordíthatatlanul feledékenyek vagyunk? Azt vettem észre, hogy ezek az élmények sokszor közösségben érnek, és legutóbb épp, amikor egyáltalán nem számítottam rá.

Letették az új bölcsőde alapkövét

Az új intézményben ötvenhat gyermek gondozására lesz lehetőség.

Kiegészítő állami támogatást kapott a bölcsőde beruházás

Az idei év első ülését január 31-én tartotta a város képviselő-testülete. Az ülés Szlahó Csaba polgármester beszámolójával kezdődött, melyben kiemelte, hogy a Damjanich utcai bölcsőde kivitelezésére, a pályázaton elnyert összegen felül, újabb támogatást kapott az önkormányzat.

Ha lassan is, de haladnak az állami beruházások

Hivatalos információ híján csak azt tudjuk leírni, amit a kerítésen innen látni lehet.

Okoszebra hívja fel a figyelmet a gyalogosokra a Halmi térnél

A gyalogosok és az autósok balesetmentes közlekedését egyaránt segítő okoszebrát adtak át a tavaly év végén a Besztercei utca-Halmi utca kereszteződésében. A SafeCross okoszebra-rendszert Vecsés önkormányzata a Generali biztosítóval együttműködve alakította ki a már meglévő gyalogátkelőnél.

Elszállítja a karácsonyfákat a Városgondnok

Az ünnepeket követően két időpontot jelölt ki a karácsonyfák elszállítására a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. Január 10-én, kedden a vasúttól északra fekvő területen, két nappal később, január 12-én pedig a vasút déli részéről szállítják el a fenyőfákat a cég munkatársai.

Jubileumi évfordulót ünnepelt idén az ipartestület

A vecsési szervezetet 110 évvel ezelőtt, 1912-ben alapították.

Karácsonyi köszöntő

Vecsés Város Önkormányzata

„A nehéz időkben is előre kell tekintenünk”

Bár nem túl optimista a je­lenlegi helyzetben, de a város első embere bízik benne, ahogy minden más, úgy ez a nehéz időszak is elmúlik egyszer, és akkor újra könnyebb lesz az életünk. Évzáró interjú Szlahó Csaba polgármesterrel.

Téli igazgatási szünet

Vecsés Város jegyzője, Mohainé Jakab Anikó arról tájékoztatta lapunkat, hogy a képviselő-testület önkormányzati határozata alapján a polgármesteri hivatal igazgatási szünetet tart 2022. december 22. és 2023. január 6. között.

Megköszönték a munkájukat

A szociális munka napja al­kalmából köszöntöt­ték az ága­zatban dolgozókat november 14-én a városháza dísztermében.

Élelmiszercsomaggal segítik a rászorulókat

Az önkormányzat idén is segíti a vecsési rászorulók karácsonyát. Az elmúlt évekhez hasonlóan tartósélelmiszer-csomaggal támogatják a szerény anyagi körülmények között élőket. Idén 350 élelmiszer csomagot osztanak ki az ünnepek előtt.

Az energiaárak radikális emelkedése Vecsést is új kihívások elé állítja

Országszerte küszködnek az önkormányzatok a nyakukba szakadt magas rezsiárakkal, amelyek a vecsési költségve­tést is megviselik, és korábban nem tapasztalt nehézségek elé állítják a várost.

Készülnek a vecsési kerékpárút-hálózat tervei

A jövőbeni városfejlesztési elképzelések között egyre nagyobb hangsúlyt kap a kerékpárút-hálózat kiépítése.

Sváb énekek és mondókák Vecsésről

Értékes kötettel gazdagodott a vecsési sváb hagyományokat bemuta­tó könyvek sora: megjelent a „Sváb énekek és mondó-kák Vecsésről” – „Schwäbische Lieder und Sprüche aus Wetsc­hesch" című kiadvány, melynek bemutatóját november 7-én tartották a Grassalkovich Antal Né-met Nem­zetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában.

Aláírták a kivitelezési szerződést, jövőre megépül az elkerülő út

A Vecsést körülvevő ipari területek miatt jelentős mértékben megnőtt a város teherforgalma.

„A XX. század legnagyobb hazugsága volt a szocializmus”

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének év­fordulóján a Szent István téri emlékműnél tisztelegtek a 66 évvel ezelőtti események és a vecsési áldozatok emléke előtt.

Középpontban a takarékoskodás

Az októberi testületi ülés meghatározó napirendi pontja – nem meglepő módon – a rezsiárak emelkedése miatt szükséges takarékoskodási intézkedésekkel kapcsolatos döntés meghozatala volt.

Amire méltán büszkék vagyunk!

60 év után ismét együtt a megfogyatkozott csapat. A Vecsési Állami Általános Iskola 1962-ben végzett 47 fős leány és 40 fős fiú osztály tanulói a felújított és átépített Eprespark Panzió (volt Gazdakőr) patinás dísztermében tartottuk a 60 éves találkozónkat.

Meghosszabbították a gyermekorvosi praxis betöltésére kiírt pályázat határidejét

Augusztusi lapszámunkban adtunk hírt arról, hogy az önkormányzat pályázatot írt ki gyermek háziorvosi feladatok ellátására. A pályázat benyújtásának határideje eredetileg szeptember 10. volt, de a képviselő-testület ezt egy hónappal, november 10-éig meghosszabbította.

Megduplázták az élelmiszercsomagokra fordítható összeget

Vecsés képviselő-testülete szeptember 29-én tartotta soron következő ülését.

Két évet kellett várni a XX. Káposztafesztiválra, de megérte

Bár az időjárás nem volt végig kegyes a rendezvényhez, vasárnap délutánra az égi áldás is megérkezett, ez sem tudta elvenni a fesztiválozók kedvét a szórakozástól. Mindkét nap remek volt a hangulat az Epresben.

Emlékezzünk együtt október 23-án!

Vecsés Város Önkormányzata tisztelettel meghívja önt és családját az 1956. október 23-ai forradalom és szabadságharc kitörésének 66. évfordulója alkalmából rendezendő megemlékezésre és ünnepi műsorra. Helyszín: Vecsés, Szent István tér. Időpont: október 23. 17 óra.

„Elődeink tettei nemzetünk erejét bizonyítják”

Október 6-án a hagyomá­nyokhoz hűen az Andrássy is­kola előtt felállított kopjafánál rendeztek megemlékezést az aradi vértanúk tiszteletére.

Díjmentesen leadhatók a veszélyes hulladékok

A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. lehetőséget biztosít ügyfeleinek a házhoz menő lomtalanítás keretében be nem gyűjtött, veszélyes hulladékok díjmentes leadására október 15-én, szombaton 8 óra és 14 óra között. Helyszíne: Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. (Széchenyi út 141.).

Folytatják az út- és járdafelújítást

Több út- és járdaszakasz is megújul Vecsésen az év hátra­levő hónapjaiban – mondta el lapunknak Alattyányi István.

Önkormányzati ösztöndíjpályázat

Vecsés Város Önkormányzata a 15/2015. (VII.30.) Ök. rendelete alapján a 2022/2023-as tanévre meghirdeti Önkormányzati Ösztöndíjpályázatát a felsőoktatási intézmények (egyetem, főiskola) nappali tagozatán tanuló hallgatóinak támogatására.

Ugyanaz a bizonytalanság lépett fel az önkormányzatoknál, mint a háztartásokban

Országszerte aggódhatnak az önkormányzatok az egyre csökkenő bevételek és a megsokszorozódó kiadások miatt. Az energiaárak emelkedése és az elszálló infláció okozta pénzügyi problémák Vecsést is érintik. Szlahó Csaba polgármester a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorában borús és bizonytalan jövőképet vázolt fel.

Épül a tanuszoda és a kézilabda munkacsarnok

A két állami beruházásról, illetve további városi fejlesztésekről is beszélt Czibolya Zoltán, a sport bizottság elnöke a Williams Televíziónak adott interjúban.

Legfrissebb cikkek

Vecsési siker a kórusfesztiválon

Nagy sikert aratott a Gras­sal­kovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola Singende Herzen Kórusa a Landesrat Ifjúsági Kórusfesztiválon.