24.2 C
Vecsés
2019 május 25, szombat

ÖNKORMÁNYZAT

A jövőnek építjük Vecsést

Harmadik ciklusát tölti a város élén Szlahó Csaba, aki polgár­mesteri teendői mellett a 2. számú választókörzet képviseletét is ellátja.

Zajlanak az út- és járdafelújítások

Jó hír a Mátyás utcai lakóknak, hogy május közepén befejeződtek az útépítési munkálatok, az utca utolsó szakasza is aszfaltburkolatot kapott.

Elkészült a zárszámadás – pozitív a tavalyi mérleg

Egy hónapon belül kétszer is tárgyalóasztalhoz ültek a képviselők: április 30-án délután a soron következő rendes ülésen vettek részt a városvezetők, két héttel később, május 15-én pedig rendkívüli ülésen tárgyalták – többek között – az önkormányzat 2018. évi költségvetésének zárszámadását.   

Lakossági fórum volt a BÁKK-ban

A Bálint Ágnes Kulturális Központ vendége volt május 15-én Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár.

Lótott-futott Vecsés apraja és nagyja

Szikrázó napsütés és már-már nyárias meleg fogadta a futókat május 11-én a vecsési sportpályán. Ezen a napon rendezték meg a Lóti-Futi nyílt utcai futóversenyt, melyen idén is több százan vettek részt. 

Megújult a kormányablak

Új helyiségben, de továbbra is a Market Central területén várja ügyfeleit a Vecsési Kormányablak.

Májusban újra megrendezik a Lóti-Futi városi futóversenyt

Színes családi és gyermekprogramokra, no és persze egy kis futásra várják az érdeklődőket és a sportolni vágyókat május 11-én, a 27. alkalommal megrendezett Lóti-Futi nyílt utcai futóversenyen.

Tájékoztató az óvodai beiratkozás rendjéről

Vecsés Város Önkormányzata tájékoztatja a tisztelt szülőket, hogy az önkormányzati fenntartású óvodákba a 2019/2020. nevelési évre május 6-án és 7-én (hétfő-kedd) 8 óra és 18 óra között írathatják be gyermekeiket.

Legyen élhető kisváros Vecsés

A 2014-es önkormányzati választáson a Jobbik Magyar­országért Moz­galom önkormányzati képviselőjelöltjeként listán szerzett mandátumot Szabó Attila. A pártból való kilépése óta független képviselőként dolgozik a városért.

„Bízom Vecsés további fejlődésében”

Vecsésen szinte mindenki Margitkának ismeri és így is szólítja meg.

Elismerték az iparosok munkáját

Helyi iparosok és vállalkozók munkáját ismerte el a Vecsési Ipartestület a fennállásának 107. évfordulója alkalmából megtartott március 21-i taggyűlésen.

Csökkent a bűncselekmények száma a városban

Március 26-án tartotta soron következő rendes ülését a város képviselő-testülete, melyen többek között a Vecsési Rendőrőrs szakmai beszámolóját is elfogadták a képviselők.

Műszaki hiba következtében színeződött el a csapvíz

Április 13-án Vecsés több pontján is arról panaszkodtak a lakók, hogy sárgás elszíneződésű víz folyik a csapokból. A szolgáltató tájékoztatása szerint a jelenséget egy műszaki hiba idézte elő.

Adózók figyelmébe!

Űrlapokkal kapcsolatos tudnivalók

Zöldhulladék-begyűjtés

Április 16-ától a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. folyamatos zöldhulladék-begyűjtést végez Vecsés város területén.

Közel 200 millió forintból újul meg a Kinizsi és az Eötvös utca

Az önkormányzat tavaly áprilisban nyújtott be pályázatot a Kinizsi utca és az Eötvös utca Piac tér és Telepi út közötti szakaszának felújítására. 

Szilárd alapokon áll a költségvetés

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a város érdekeit szem előtt tartó, kiegyensúlyozott és biztonságos működést biztosító költségvetést fogadott el a képviselő-testület. A részletekről...

Szép jövő vár Vecsésre

Most induló interjúsorozatunkban a képviselő-testület tagjaival beszélgetünk a testületben végzett munkáról, a ciklus eredményeiről, a város jelenéről és várható jövőjéről.

A szabadságharc hőseire emlékeztünk

Az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepséget a hagyományokhoz hűen a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium szervezésében tartották a Petőfi téren.

Isten éltesse, András bácsi!

Az elmúlt napokban ünnepelte 90. szü­letésnapját ifj. Hompoth András.

Több mint 6 milliárd forintból gazdálkodhat a város

Testületi ülésről jelentjük

Elkészült a Tipegők bölcsőde

Vecsés Város Önkormányzata 355,18 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében meghirdetett „VEKOP-6.1.1-15 Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” tárgyú pályázati felhíváson.

Ügyintézőt keres a polgármesteri hivatal

A Vecsési Polgármesteri Hivatal munkatársat keres az Adó Osztályra ügyintézői munkakörbe. Alább olvashatják az álláspályázat részleteit.

Öregfiúk, 50 felettiek focitornája

Február 9-én első ízben rendezték meg az 50 év felettiek kispályás fociversenyét a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban.

Repülőtéri partnereit jutalmazta a Budapest Airport

 Légitársasági, kereskedelmi, hatósági és környezetvédelmi partnereinek adott 2018-as teljesítményük elismeréseként díjakat a Budapest Airport.

Kanyarodósáv épül a vasúti átjárónál

Újabb forgalomtechnikai változtatás várható Vecsésen a vasúti átjárónál.

Tűzifával segített az önkormányzat és a Bau-Styl Kft.

Közös program keretében támogatta a vecsési rászoruló családokat a város önkormányzata és a Bau-Styl Kft.

42. Vecsési Svábbál

Az évente hagyományosan megrendezésre kerülő Svábbál az idei évben sem marad­hatott ki a szórakozni, táncolni szeretők programjából.

Tájékoztatás a Fő úti kijelölt gyalogátkelőhelyekről

Sajnos, az utóbbi időben megszaporodtak a személyi sérüléssel végződő balesetek a Fő úton, a városba vezető szakaszon, a lakótelepnél, vagy a Coop áruházzal szemben található kijelölt gyalogátkelőhelyen annak ellenére, hogy sárga villogó jelzőlámpa is figyelmeztet a kijelölt gyalogátkelőhely következtére.

TÁJÉKOZTATÁS…

...Vecsés Város településrendezési eszközei módosításának egyeztetési dokumentációja partnerségi egyeztetéséről

2019-től bevezetik a „Vecsés pótlékot”

Január 29-én tartotta ülését Vecsés Képviselő-testülete.

A Vecsési Egészségügyi Szolgálat 2018-ban

A mögöttünk hagyott évben két jelentős esemény történt a Vecsési Egészségügyi Szolgálat (továbbiakban: VESZ) fejlesztése során: 2018. április hónapban megkezdődött a Dózsa György utcai rendelő helyén létesítendő Mentőállomás és Alapellátási Központ építése.

Új sportlétesítménnyel gazdagodott a város

Novemberi lapszámunkban röviden tájékoztattuk olvasóinkat a Sándor-tanyai műfüves labdarúgópálya folyamatban lévő építéséről. 

Mindenki Karácsonya

Ezúttal az időjárás adta az első karácsonyi ajándékot a Mindenki Karácsonyára kilátogató vendégeknek. Az előtte leesett hó és a néhány fokos mínusz ideális hangulatot teremtett a rendezvényhez.

Jubiláló házas-párok ünnepe

Decemberben ünnepelték a jubiláló házaspárok az ezüst-, arany-, gyémánt- és vaslakodalmukat.

Tovább javulnak a városban a gyermekgondozás feltételei

Elkészült az új bölcsőde, a korszerű intézmény több mint 50 vecsési gyermek ellátását biztosítja.

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Olvasó, Kedves Vecsési Polgárok!

Köszönet Lajos Istvánnénak

A történet kezdete a német nemzetiségnél található.

Jubiláló házaspárok 2018

Országosan is egyedülállónak mondható az a rendezvény, ami minden évben decemberben az önkormányzat szervezésében megvalósul.

Értesítés igazgatási szünetről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Képviselő-testület 17/2017. (XI.30.) önkormányzati rendelete alapján a Vecsési Polgármesteri Hivatal 2018. december 27-től 2018. december 31-ig igazgatási szünet miatt zárva tart.

Mindenki karácsonya

Vecsés Város Önkormányzata és a Bálint Ágnes Kulturális Központ szeretettel meghívja önt és kedves családját a MINDENKI KARÁCSONYÁRA ÉS A KARÁCSONYI VÁSÁRRA 2018. december 16-án vasárnap a Piac térre.

Közmeghallgatás

Megtartotta éves rendes közmeghallgatását Vecsés Város kép­viselő-testülete.

Állás!

A Vecsési Polgármesteri Hivatal közterületfelügyelőt keres

Vecsésen tartotta munka-értekezletét a Monori Tankerületi Központ

A Monori Tankerületi Központ novemberben esedékes igazgatói értekezletét a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskolában rendezte meg.

Gondolatok… A szociális munkások napja alkalmából

A Szociális Munkások Nemzetközi Szövet­sége 1997-ben kezdeményezte az emléknap bevezetését.

25 éves a testvérvárosi partnerkapcsolat Rheinstettennel

A németországi ünnepségre 25 fős delegáció utazott el

A Vecsési Polgármesteri Hivatal felvételt hirdet

pénzügyi ügyintézői munkakörbe

Közmeghallgatás

2018. november 29.

Megkezdődött a parkolóház építése a Liszt Ferenc-repülőtéren

Megkezdődött a hatszintes parkolóház építése a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a tereprendezési munkákkal egyidejűleg tartották meg az első ünnepélyes kapavágást pénteken.

Legfrissebb cikkek

A jövőnek építjük Vecsést

Harmadik ciklusát tölti a város élén Szlahó Csaba, aki polgár­mesteri teendői mellett a 2. számú választókörzet képviseletét is ellátja.