-0.8 C
Vecsés
2023 január 29, vasárnap

ÖNKORMÁNYZAT

Okoszebra hívja fel a figyelmet a gyalogosokra a Halmi térnél

A gyalogosok és az autósok balesetmentes közlekedését egyaránt segítő okoszebrát adtak át a tavaly év végén a Besztercei utca-Halmi utca kereszteződésében. A SafeCross okoszebra-rendszert Vecsés önkormányzata a Generali biztosítóval együttműködve alakította ki a már meglévő gyalogátkelőnél.

Elszállítja a karácsonyfákat a Városgondnok

Az ünnepeket követően két időpontot jelölt ki a karácsonyfák elszállítására a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. Január 10-én, kedden a vasúttól északra fekvő területen, két nappal később, január 12-én pedig a vasút déli részéről szállítják el a fenyőfákat a cég munkatársai.

Jubileumi évfordulót ünnepelt idén az ipartestület

A vecsési szervezetet 110 évvel ezelőtt, 1912-ben alapították.

Karácsonyi köszöntő

Vecsés Város Önkormányzata

„A nehéz időkben is előre kell tekintenünk”

Bár nem túl optimista a je­lenlegi helyzetben, de a város első embere bízik benne, ahogy minden más, úgy ez a nehéz időszak is elmúlik egyszer, és akkor újra könnyebb lesz az életünk. Évzáró interjú Szlahó Csaba polgármesterrel.

Téli igazgatási szünet

Vecsés Város jegyzője, Mohainé Jakab Anikó arról tájékoztatta lapunkat, hogy a képviselő-testület önkormányzati határozata alapján a polgármesteri hivatal igazgatási szünetet tart 2022. december 22. és 2023. január 6. között.

Megköszönték a munkájukat

A szociális munka napja al­kalmából köszöntöt­ték az ága­zatban dolgozókat november 14-én a városháza dísztermében.

Élelmiszercsomaggal segítik a rászorulókat

Az önkormányzat idén is segíti a vecsési rászorulók karácsonyát. Az elmúlt évekhez hasonlóan tartósélelmiszer-csomaggal támogatják a szerény anyagi körülmények között élőket. Idén 350 élelmiszer csomagot osztanak ki az ünnepek előtt.

Az energiaárak radikális emelkedése Vecsést is új kihívások elé állítja

Országszerte küszködnek az önkormányzatok a nyakukba szakadt magas rezsiárakkal, amelyek a vecsési költségve­tést is megviselik, és korábban nem tapasztalt nehézségek elé állítják a várost.

Készülnek a vecsési kerékpárút-hálózat tervei

A jövőbeni városfejlesztési elképzelések között egyre nagyobb hangsúlyt kap a kerékpárút-hálózat kiépítése.

Sváb énekek és mondókák Vecsésről

Értékes kötettel gazdagodott a vecsési sváb hagyományokat bemuta­tó könyvek sora: megjelent a „Sváb énekek és mondó-kák Vecsésről” – „Schwäbische Lieder und Sprüche aus Wetsc­hesch" című kiadvány, melynek bemutatóját november 7-én tartották a Grassalkovich Antal Né-met Nem­zetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában.

Aláírták a kivitelezési szerződést, jövőre megépül az elkerülő út

A Vecsést körülvevő ipari területek miatt jelentős mértékben megnőtt a város teherforgalma.

„A XX. század legnagyobb hazugsága volt a szocializmus”

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének év­fordulóján a Szent István téri emlékműnél tisztelegtek a 66 évvel ezelőtti események és a vecsési áldozatok emléke előtt.

Középpontban a takarékoskodás

Az októberi testületi ülés meghatározó napirendi pontja – nem meglepő módon – a rezsiárak emelkedése miatt szükséges takarékoskodási intézkedésekkel kapcsolatos döntés meghozatala volt.

Amire méltán büszkék vagyunk!

60 év után ismét együtt a megfogyatkozott csapat. A Vecsési Állami Általános Iskola 1962-ben végzett 47 fős leány és 40 fős fiú osztály tanulói a felújított és átépített Eprespark Panzió (volt Gazdakőr) patinás dísztermében tartottuk a 60 éves találkozónkat.

Meghosszabbították a gyermekorvosi praxis betöltésére kiírt pályázat határidejét

Augusztusi lapszámunkban adtunk hírt arról, hogy az önkormányzat pályázatot írt ki gyermek háziorvosi feladatok ellátására. A pályázat benyújtásának határideje eredetileg szeptember 10. volt, de a képviselő-testület ezt egy hónappal, november 10-éig meghosszabbította.

Megduplázták az élelmiszercsomagokra fordítható összeget

Vecsés képviselő-testülete szeptember 29-én tartotta soron következő ülését.

Két évet kellett várni a XX. Káposztafesztiválra, de megérte

Bár az időjárás nem volt végig kegyes a rendezvényhez, vasárnap délutánra az égi áldás is megérkezett, ez sem tudta elvenni a fesztiválozók kedvét a szórakozástól. Mindkét nap remek volt a hangulat az Epresben.

Emlékezzünk együtt október 23-án!

Vecsés Város Önkormányzata tisztelettel meghívja önt és családját az 1956. október 23-ai forradalom és szabadságharc kitörésének 66. évfordulója alkalmából rendezendő megemlékezésre és ünnepi műsorra. Helyszín: Vecsés, Szent István tér. Időpont: október 23. 17 óra.

„Elődeink tettei nemzetünk erejét bizonyítják”

Október 6-án a hagyomá­nyokhoz hűen az Andrássy is­kola előtt felállított kopjafánál rendeztek megemlékezést az aradi vértanúk tiszteletére.

Díjmentesen leadhatók a veszélyes hulladékok

A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. lehetőséget biztosít ügyfeleinek a házhoz menő lomtalanítás keretében be nem gyűjtött, veszélyes hulladékok díjmentes leadására október 15-én, szombaton 8 óra és 14 óra között. Helyszíne: Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. (Széchenyi út 141.).

Folytatják az út- és járdafelújítást

Több út- és járdaszakasz is megújul Vecsésen az év hátra­levő hónapjaiban – mondta el lapunknak Alattyányi István.

Önkormányzati ösztöndíjpályázat

Vecsés Város Önkormányzata a 15/2015. (VII.30.) Ök. rendelete alapján a 2022/2023-as tanévre meghirdeti Önkormányzati Ösztöndíjpályázatát a felsőoktatási intézmények (egyetem, főiskola) nappali tagozatán tanuló hallgatóinak támogatására.

Ugyanaz a bizonytalanság lépett fel az önkormányzatoknál, mint a háztartásokban

Országszerte aggódhatnak az önkormányzatok az egyre csökkenő bevételek és a megsokszorozódó kiadások miatt. Az energiaárak emelkedése és az elszálló infláció okozta pénzügyi problémák Vecsést is érintik. Szlahó Csaba polgármester a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorában borús és bizonytalan jövőképet vázolt fel.

Épül a tanuszoda és a kézilabda munkacsarnok

A két állami beruházásról, illetve további városi fejlesztésekről is beszélt Czibolya Zoltán, a sport bizottság elnöke a Williams Televíziónak adott interjúban.

Az önkormányzat megtartaná, az állam vinné a víziközmű-vagyont – Testületi ülésről jelentjük

A szeptember 6-ai rendkívüli testületi ülés legfontosabb napirendi pontja a helyi vízi­köz­műcég állami tulajdonba vételé-el kapcsolatos tájékoztató volt.

XX. Káposztafesztivál programjai

Két év kihagyás után szeptember utolsó hétvégéjén újra részt vehetünk és élményeket gyűjthetünk a város legnagyobb gasztronómiai és kulturális rendezvényén, a Vecsési Káposztafeszten.

Murcifesztivállal zárult a nyár Vecsésen

Tizedik alkalommal várták a szervezők jóféle italokkal és finom falatokkal a fesztivál vendégeit.

Felfüggesztette az állam a kanyarodósáv építését

Februárban még arról adhattunk hírt olvasóinknak, hogy idén elkészülhet a Dózsa György úti nagysorompónál a kanyarodósáv, ezáltal biztonságosabbá válna a vasúti átjárón történő áthaladás és a bosszantó torlódások is csökkennének.

Továbbra is várják a jubiláló házaspárok jelentkezését

Vecsés Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Hivatala a korábbi hagyományokhoz hűen idén is közös ünnepségre hívja azokat a házaspárokat, akik idén ünneplik házasságkötésük 25., 50., 60. és 65. évfordulóját.

FELHÍVÁS népszámlálással kapcsolatosan

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény rendelkezései szerint Magyarország területén 2022. október 1-jén 0:00 órakor fennálló állapot alapulvételével a természetes személyekről és a lakásokról nép- és lakásszámlálást (a továbbiakban: népszámlálás) kell tartani.

Egyre többen élnek a vizsgálatok lehetőségével

Az Egészséges Budapest Program keretében mintegy 300 millió forintból újult meg a vecsési egészségügy eszközparkja. Ennek a programnak köszönhetően lett Vecsésen modern csontsűrűségmérő és mammográfiás vizsgáló, melyek a környéken ritkaságnak számítanak. Ezek az eszközök nagy segítséget jelenthetnek a vecsési pácienseknek, hiszen helyben, lényegesen rövidebb idő alatt juthatnak hozzá a vizsgálatokhoz.

„Legyünk büszkék múltunkra és vigyázzuk közösen a jövőt gyermekeinknek”

A hidegfronttal érkező viharokra és a csapadékos időjárásra figyelmeztető előrejelzések miatt idén zárt térben, a Bálint Ágnes Kulturális Központ színháztermében tartották meg az augusztus 20-ai városi ünnepséget.

Elkezdődött a Telepi úti szakrendelő energetikai korszerűsítése

Augusztus 9-én átadták a munkaterületet a kivitelező­nek, a felújítás a fűtési szezon kezdetére elkészül. A Vecsési Tájékoztató korábbi számában már írtunk arról, hogy az önkormányzat...

Lezárult a lakossági faültetési akció

A Vecsési Polgármesteri Hivatal kedvezményes faültetési akciója erre az évre lezárult, mivel a lakosság által igényelhető, limitált darabszámú díszfákra kellő létszámú jelentkező gyűlt össze – tájékoztatott a polgármesteri hivatal közbiztonsági és környezetvédelmi osztálya.

Munkatársat keres a Városgondnok

A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. munkatársat keres kertészeti segédmunkára.

Helyi cég építheti fel az új bölcsődét

Eredményes volt az önkor­mányzat közbeszerzési eljá­rása, melyet a Damjanich utca 34. szám alatti új tagbölcsőde felépítésére írtak ki.

Pályázati felhívás gyermek háziorvosi praxis betöltésére

Szeptember 10-éig lehet jelentkezni Vecsés Város Önkormányzata pályázatot hirdet Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének az egészségügyi alapellátás körzeteinek meghatározásáról szóló 11/2019. (X.03.) önkormányzati rendelet 2. számú...

Szárhegyi hírek

A családdal mentem erdélyi körútra. Kimaradt az elmúlt két év, már nagyon kívánkoztam régi barátaim meglátogatására. Természetesen Gyergyószárhegy nem maradhatott ki a majd kétezer kilométeres túrából. Közel húsz alkalommal jártam már náluk. Kétszázat közelíti azoknak a Vecsésieknek a száma, akiket odavittem és nem sokkal marad el mögöttük, akiket Vecsésen fogadhattam.

Jubiláló házaspárok ünnepsége

Vecsés Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Hivatala a korábbi hagyományokhoz hűen idén is közös ünnepségre hívja azokat a házaspárokat, akik idén ünneplik házasságkötésük 25., 50., 60. és 65. évfordulóját.

„A legnehezebb időszakon is túl tudtak lendülni a kitartó munkával”

Semmelweis Ignác születésének évfordulóján, július 1-jén köszöntötték a vecsési egészségügyi dolgozókat. Az ünnepségen elismeréseket is átadtak a kimagasló munkát végző kollégáknak.

Felhívás népszámlálással kapcsolatosan

Tizenhatodik alkalommal kerül sor Magyarország teljes lakosságát érintő népszámlálásra. Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény rendelkezései szerint...

Önerőből valósítják meg az Egészségügyi Szolgálat energetikai korszerűsítését

A júniusi testületi ülésen a képviselők többek között döntöttek a Telepi úti szakrendelő épü­letének energetikai korszerűsítését célzó közbeszerzési eljárás megindításáról, megemelték a felsőoktatási hallgatóknak biztosított ösztöndíj pályázati keretét, továbbá elfogadták a Vecsési Egészségügyi Szolgálat, a Semmelweis Bölcsőde és tagintézménye, a Tipegők bölcsőde és a környezetvédelmi bizottság 2021. évi munkájáról szóló beszámolót, valamint a Vecsés Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány 2021. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót.

Magyarországon egyedülálló vasútépítő nagygép dolgozott Vecsésnél

A Budapest-Cegléd-Szolnok (100a) vasútvonalon Vecsés állomás és térségében végzett újabb felújí­-tási munkákat a MÁV FKG.

„Bárhol is legyünk a világban, számíthatunk egymásra”

Közös megemlékezést tartott az Orbán Balázs Erdélyi Kör és Vecsés Város Önkormányzata június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a Megmaradás emlékműnél.

„Ezen a kis darab földön, ahová a sors állított kell a kötelezettségünket teljesítenünk”

Két év kihagyás után ismét megrendezték június 14-én a városi ünnepséget Vecsés újratelepítésének 236. évfordulója alkalmából. A korábbi hagyományokhoz hűen a városi kitüntetéseket is átadták a rendezvényen.

Elfogadták a zárszámadást

A felelős gazdálkodás ered­ményeként idén is több fon­tos fejlesztést valósíthat meg az önkormányzat.

Édes jutalom a diákoknak

A hagyományokhoz híven ebben az évben is palacsinta jutalomban részesítette Szlahó Csaba polgármester a vecsési iskolák kitűnő ta­nulóit. A gyerekek az elismerő és biztató szavak mellé nutellás és lekváros palacsintát kaptak.

Átadták a felújított Hősök ligetét

A megújult parkot a Magyar Hősök Emléknapján, május 29-én avatta fel Szlahó Csaba polgármester és Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester. Az ünnepség végén koszorúzással tisztelegtek az első világháborúban elesett vecsési hősök emléke előtt.

Testületi ülésről jelentjük

Május 24-én húsz napiren­di pontot tárgyalt a képvise­lő-testület, melyek közül a legfajsúlyosabb döntés a zárszámadási rendelet elfogadása volt.

Legfrissebb cikkek

Gálahangverseny vecsési fellépőkkel

Az ország egyik legjobb akusztikájú és legszebb hangversenytermében lépett fel a vecsési zeneiskola ifjúsági fúvószenekara.