2.6 C
Vecsés
2023 december 2, szombat

VECSÉSRŐL

Épül az új közösségi tér

A Vecsési Tájékoztató szeptemberi lapszámában írtunk arról, hogy elkezdődött az új szabadidőpark építése a Halmi téren. A város új közösségi tere a kisebbeknek és a nagyobbaknak egyaránt biztosít majd kikapcsolódási lehetőséget. A kézilabdacsarnok melletti közterület fejlesztéséről Czibolya Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője nyilatkozott a Williams TV-nek.

Több a problémás gyerek, mint régen?

Stieber Magdolna mozgásfejlesztő terapeutával, az egy éve már Vecsésen is jelen lévő Gloriett Fejlesztőház alapítójával beszélgettünk a mai gyerekekről.

Mayerffy Ferenc és Vecsés

„Sok ember kellene nekünk olyan, mint Mayerffy, az ő céljai nagyon nemesek!” (Kazinczy Ferenc 1816)

„A fiatalabb generáció feladata, hogy lehetővé tegye az időskorhoz méltó életet”

Idősek világnapja alkalmából zenés műsorral köszöntötte a gondozási központ és az önkormányzat a vecsési szépkorúakat. Az ünnepséget a Bálint Ágnes Kulturális Központban tartották, a rendezvényre 130 fő érkezett, akik megtöltötték az alkalomra átalakított színháztermet.

Negyvenkét év a település szolgálatában

Nyomát egy Nyárád-menti pici, színmagyar falucska az erdélyi Maros megyében. Nagy Ildikó Nyárádszeredán született 1956. október 5-én és az unitárius templomban keresztelték meg.

Életet is menthet a Gondozási Központ szolgáltatása

Október 1-jétől ingyenessé tette az önkormányzat a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást. A Vecsési Gondozási  Központ szolgáltatásának számos előnye van, többek között azt a megnyugtató érzést adja az idős, beteg embereknek, hogy azonnal érkezik segítség a bajban.
Szlahó Csaba polgármester és Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester a város önkormányzata nevében helyezett el koszorút a Szent István téri emlékműnél

„Példát mutattunk a világnak bátorságból és küzdeni tudásból”

Október 23-án a Szent István téren emlékeztek meg az 1956-os forradalomról.

Tájékoztató kiadvány veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek elleni védekezésről

Lakossági tájékoztató kiadványt készített a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Vecsési Polgármesteri Hivatal közreműködésével, melyben összegzik a város környezetében működő veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemeket, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek elleni védekezés szabályait, és a bekövetkezett súlyos balesetek esetére vonatkozó teendőket. 

Szüreti mulatság

Tavaly így írtam: „ez a bál nemcsak arról szól, hogy este ünneplőbe vágjuk magunkat, elmegyünk a bálba, eszünk-iszunk, dinom-dánom reggelig. Ennek bizony koreográfiája van, ami sok szervezést, gondos előkészületet és egész napos szorgos és pontos tevékenységet igényel.” Bizony, ez most sem volt másképp, de a hagyományos dramaturgia érvényesült.

Elkészült a Baross Gábor utca

Szeptember 28-án megtörtént a Baross Gábor utca ünnepélyes átadása. A korábban 0202-es útként  említett 2 kilométer hosszú útszakasznak helyi viszonylatban fontos jelentősége van, hiszen ezzel vált teljessé a Vecsést elkerülő úthálózat – hangsúlyozta Szlahó Csaba polgármester az ünnepségen.

„Arad földjén tizenhárom hős vesztette életét”

Október 6-án az aradi vértanúk tiszteletére tartottak megemlékezést az Erzsébet téri kopjafánál.

Sági Szilárd: Nálam elsősorban az emberi kapcsolatokról szól egy fesztivál

Esős idő ide, borult égbolt oda, ismét hatalmas tömegeket vonzott a szeptember utolsó előtti hétvégéjén megrendezett Káposztafeszt.

Megnyitott a város új bölcsődéje

Hivatalosan is átadták a Mocorgó Bölcsődét.

Megkezdődött az új szabadidőpark építése a Halmy téren

Az önkormányzat korábbi ígéretéhez hűen játszótér és szabadidőpark épül a kézilabdacsarnok szomszédságában.

Két történet a ferihegyi kastélyból

A II. világháború előtt Vecsésen három kastély állt. A ferihegyi, az Andrássy- és a Halmy-kastély. A ferihegyi volt a legrégebbi, 1848-ban épült. A legendás 1848-as évben. Építtetői Weisz Bernát Ferenc és Jurenák Frigyes, Ferihegy bérlői voltak, akik a kor leghíresebb építészét, Feszl Frigyest kérték fel a feladatra. Feszl rengeteg igényes munkája közül a leghíresebb a pesti Vígadó épülete. Hadd idézzem fel a viharos 1849-es év két történetét, melyek a vadonatúj kastélyban játszódtak.

Hazatérés

Nyolcvan év után a Csendes-óceán partjáról hazatértek a Halmy család tagjait ábrázoló festmények, melyek hajdan a kastélyban voltak. A történet még az előző században kezdődött.

XXI. Vecsési Káposztafesztivál

Várossá váláskor kezdődött a fesztivál, majd két év Covid szünet következett, de tavaly új erőre kapva folytatódott. Lapzárta előtt vagyunk, így a szűk idő a mostani számunkban csak egy mérlegszerű felsorolást enged, fotókkal fűszerezve, ami egy kicsit felidézi a hangulatát. A sok esemény miatt a következő számunkban folytatjuk

Hajnalig tartott a jókedv a Murcifesztiválon

Idén is a Murcifesztivál zárta a nyarat Vecsésen, de az idei rendezvény nem csak a finom nedűk miatt marad emlékezetes. Az esemény kapcsolódott a Landesrat ifjúsági tagozatának éves találkozójához, melyet ezúttal Vecsésen tartottak meg. 

Jubileum, immár 5 éves a Vecsési Pálinka Verseny

A Magyar Pálinka Lovagrend Közép-magyarországi Kapitánysága és a Süti nem süti Vecsés Cukrászda már ötödik alkalommal rendezte meg városunkban a Vecsési Párlat (Pálinka) Versenyt.

Vecsési Savanyúság Verseny a XXI. Vecsési Káposztafeszten!

Eredményhirdetés a Káposztafeszt Bau-Styl Nagyszínpadán 2023. szeptember 24-én kb. 17:30-kor.

Tragédia a Zrínyi utcában 

Halálos kimenetelű baleset történt szeptember 15-én reggel a Zrínyi utcában: autó ütött el egy kerékpárral közlekedő 60 éves vecsési férfit.

Jubiláló házaspárok ünnepsége

Vecsés Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Hivatala közös ünnepségre hívja azokat a házaspárokat, akik idén ünneplik házasságkötésük 25., 50., 60. és 65. évfordulóját.          

XXI. Vecsési Káposztafeszt – Élményekben gazdag gasztrofesztivál

A XXI. Vecsési Káposztafeszten ismét színvonalas programok várják majd az érdeklődőket. Szeptember 23-án és 24-én az egyedülálló gasztronómiai fogások mellett hagyományőrző kulturális csoportok és...

Folytatódik az út- és járdafelújítási program

A nyár folyamán több járdaszakasz is megújult a városban, de a munkák az ősz beálltával sem állnak le, a következő hónapokban is folytatódnak az önkormányzati felújítások – tudtuk meg a gazdasági bizottság elnökétől, Alattyányi Istvántól.

Épül a pumpapálya

Fiataloknak és idősebbeknek, kezdőknek és gyakorlott bringásoknak is remek szórakozást nyújt a kerékpáros ügyességi pálya.

Vecsésen ad koncertet a legendás rockegyüttes

Szeptember 9-én a Bálint Ágnes Kulturális Központ előtti téren lép színpadra a P. Mobil zenekar. Az 50 éves jubileumát ünneplő együttes a szintén 50 éves vecsési Dinoszaurusz Band meghívására érkezik Vecsésre, ahol közös fellépéssel örvendeztetik meg a közönséget.

Falusi séta Frühwirth Misi bácsi vezetésével

Július 25-én, egy szép nyári estén Frühwirth Mihály vezetésével nagyon tanulságos, gazdag sétán vehettünk részt az Epresben. És nem voltunk kevesen, sőt, még a fiatal generáció is megjelent! A helytörténeti sétára a „Falusi esték Vecsés városában” sorozat keretében került sor. Misi bácsit, azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni. A Kulturverein tiszteletbeli elnökeként óriási elánnal kutatja a sváb alapítók történetét, mindezzel szilárd alapot adva a jelennek és a jövőnek.

Elkészült a Mocorgó Bölcsőde

Vecsés Város Önkormányzata 809,85 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapott az új 56 férőhelyes bölcsőde építésére a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében meghirdetett VEKOP-6.1.1-21-2021-00014 számú pályázat keretében.

Tüdőszűrés lesz Vecsésen

Tájékoztatjuk Vecsés Város lakosait, hogy szeptember 6-ától szeptember 19-éig (munkanapokon 8:00 órától 17:30 óráig) tüdőszűrést tartunk. Napokra lebontva: szeptember 6., 7., 8., 11., 12., 13., 14., 15., 18., 19. A tüdőszűrés helye: Dózsa György út 50. Alapellátási Központ és Mentőállomás.

„Elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha mással foglalkozzak”

Két éve már írtunk Kárpáti Ildikóról, arról a négygyermekes vecsési édesanyáról, aki kozmetikusként is ismert és elismert volt már, amikor egy érdekesnek és hasznosnak szánt karácsonyi ajándékból sikeres vállalkozása lett.

Róder Imre Városi Könyvtár

Augusztusi programajánló

Új tanösvény kialakítását tervezi az önkormányzat

Vecsés természeti és történelmi értékeit bemutató útvonallal bővülhet a már meglévő Kispatak Tanösvény.      

Papírpénz

Nem is gondolnánk, hogy a magyar papírpénz kialakulásának milyen fontos vecsési szálai voltak.

Jól halad a Baross Gábor út kivitelezése

Hamarosan befejeződhetnek a Baross Gábor út (0202-es út) kivitelezési munkái.

„A kezdetektől fogva pezsgő élet zajlik a falak között”

Nyár elején ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Bálint Ágnes Kulturális Központ. A ház jelentős változásokat hozott Vecsés kulturális életébe. Az elmúlt évtizedről és a jövő terveiről az intézmény vezetőjével, Kis Tóth Jánossal beszélgettünk.

A gólyák számára is otthonos lett Vecsés

Egyre több egyed választja nyári otthonául a város szélén lévő gólyafészkeket.

A levegő hősei

A primadonna, az ejtőernyős és a vitorlázó repülés nemzetközi hírű versenyzőjének vecsési története.

Mi lesz a vecsési védőnői szolgálattal?

A védőnői szolgálatok államosítása nem a közelmúltban fogalmazódott meg, évekkel ezelőtt volt már erre kísérlet, amely végül meghiúsult. De mégis miért tart ennyire a szakma attól, hogy az állam átveszi az önkormányzatoktól a védőnőket? Ezt a kérdést tettük fel dr. Szarvas Tibor igazgató főorvosnak. 

Elismerték az egészségügyi dolgozók munkáját

Önkormányzati kitüntetéseket és jutalmat is kaptak a vecsési egészségügyi dolgozók a magyar egészségügy napján, de az ünneplést beárnyékolta a védőnői szolgálat július elsejére időzített államosítása.

Rákóczi hamvai

„Nincsen e világon,/Nem maradt már semmi:/ Esze komám, ideje már/Rákócziért menni.” (Ady: Esze Tamás komája)

Felújítják a város játszótereit

Az elmúlt másfél évtizedben mintegy 15-20 új, aktív kikapcsolódásra alkalmas közterületi létesítmény épült Vecsésen. Játszóterek, multifunkciós sportpályák, szabadtéri fitneszparkok, futópályák biztosítanak ingyenes lehetőséget a legtöbb korosztálynak a szabadidő aktív eltöltésére. A zöldfelületek, parkok száma is gyarapodott, ezen a téren újabb fejlesztéseket is tervez az önkormányzat.

225 éves az „Iskola” I. alakulási év: 1797.

A VT elmúlt három számában a vecsési római katolikus egyház megalakulásáról, az Óplébánia 225 éves történetéről olvashattak. Most a 225 éves vecsési iskolatörténet kialakulását ismerhetjük meg.

In memoriam Vitéz Hompoth Zoltán  – (1935. Nagyvárad – 2023. Vecsés)

Vitéz Hompoth Zoltán a partiumi Nagyváradon született, iskoláit is ott végezte el, és 1953-ban gépésztechnikus végzettséget szerzett. Szakmájában több helyütt is dolgozott, de a kőkemény, magyarellenes diktatúra őt sem kímélte, így Erdély elhagyására kényszerítette.

Bákk Manci  megmentése

A XI. Bálint Ágnes Mesefesztivál meseíró pályázatának győztes meséje.

Harmadszor is szárnyalt a Halmy

Négy év szünet után rendezték meg újra június 3-án a Halmy téri Eszem, Iszom, Dínomdánom rendezvényt, amely az előző bulik hangulatát túlszárnyalva fergetegesre sikerült.  Felhőtlen...

Nemzeti Összetartozás Napja

„Hiszek egy Istenben! Hiszek egy Hazában! Hiszek egy isteni örök igazságban! Hiszek Magyarország feltámadásában! Ámen.”

Biológiai szúnyoggyérítés volt a városban

Egyénileg is sokat segíthetünk a vérszívók elleni védekezésben. 

50 éve a rock színpadán a Dinoszaurusz Band

A vecsési zenekar június 24-én 18 órától három órás nagykoncerttel ünnepli fél évszázados fennállását a Bálint Ágens Kulturális Központ előtti téren.  

Ezzel a desszerttel garantáltan elvarázsolja vendégeit

Amikor az ember vendéget vár, szinte mindig felmerül kérdésként, hogy „és mit főzzünk, mi legyen a menü?”. A vendégvárás kapcsán a munkamegosztás gyakran úgy...

Új játszóteret avattak

Május 12-én délután vehették birtokba a gyerekek a város legújabb játszóterét.

Így készítsen ízletes pitét a tavasz egyik legfinomabb zöldségével 

A hosszú tél után alig várjuk, hogy végre kitavaszodjon, élvezhessük a napsugarak simogatását, hozzájuthassunk azokhoz a zöldségekhez, amelyekhez télen nem vagy csak drágán tudunk. 

97 éves lenne a vecsési író- és költőnő

Születésnapi emlékműsorra hívják az érdeklődőket a G. Ferenczy Hanna Irodalmi Kör tagjai. A G. Ferenczy Hanna Irodalmi Kör szeretettel vár minden érdeklődőt az írónő...

Készülünk a XXI. Vecsési Káposztafesztre!

Felhívás helyi vállalkozóknak

Vecsés marad a szakorvosi rendelő fenntartója

Márciusban Vecsésre is megérkezett az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) levele, melyben afelől érdeklődött a kórházfenntartó, hogy az önkormányzat hajlandó-e állami fenntartásba adni a Vecsési...

Horgolt húsvéti dísz színesítette a piacteret

A decemberben felállított horgolt karácsonyfa után húsvétra készítettek színes dekorációt a Róder Imre Városi Könyvtár horgoló körének tagjai.

Locsolkodás és tojásfutás volt a tájházban

Elmenekülnél a locsolók elől? – ezzel a felütéssel jelent meg egy neves hazai szálloda húsvéti reklámja a közösségi oldalon. Bár a hírek szerint a wellness helyszínek csordultig megteltek az ünnepen, szerencsére maradtak még, akik menekülés helyett inkább életre keltették a húsvéti hagyományokat.

Böjt után újra eljön a húsevés ideje

Nem túl bonyolult, de annál finomabb ételt ajánl húsvétra az Epres72 Bistro séfje. A húsvét – amely idén április 9-ére esik – a kereszténység legnagyobb...

A Halmy-hagyaték 2. rész

Február 4-én az önkormányzat támogatásával a honismereti kör pár tagja kiutazott Grazba a Halmy család barátaihoz. A vendéglátó osztrák család nagyon kedvesen fogadott bennünket, és a következőkre jutottunk.

Már az Eötvös utcában is leadható a csomagolási üveghulladék

A tavaly novemberi közmeghallgatáson felmerült lakossági igénynek tett eleget az önkormányzat, amikor március elején megnyitotta a felsőtelepi Eötvös utca 15. szám alatt kialakított csomagolási üveghulladék-gyűjtő szigetet.

A Halmy-hagyaték 1. rész

„Apád fia vagy, aki nekem egy igen kedves barátom volt, rendkívül szerettem a lényét, a kedves figyelmét és gavalléros gesztusait, leveledből látom, hogy nem esett messze az alma a fájától…” (Selmeczy Lászlóné, a két háború közti Magyarország egyik legjobb lovasa Halmy József fiának. 1957)

Vecsés Városi Borverseny

2023. március 4. 16 óra

Letették az új bölcsőde alapkövét

Az új intézményben ötvenhat gyermek gondozására lesz lehetőség.

Egy kalandos út a média világában

Legifjabb Kortye Vilmos immár több mint húsz éve járja a média világának olykor rögös útjait, de talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az utazás minden percét élvezi.

Okoszebra hívja fel a figyelmet a gyalogosokra a Halmi térnél

A gyalogosok és az autósok balesetmentes közlekedését egyaránt segítő okoszebrát adtak át a tavaly év végén a Besztercei utca-Halmi utca kereszteződésében. A SafeCross okoszebra-rendszert Vecsés önkormányzata a Generali biztosítóval együttműködve alakította ki a már meglévő gyalogátkelőnél.

Elkötelezett a finom ételek iránt az Eprespark konyhafőnöke

Idén nyáron nyitotta meg kapuit az Eprespark Rendezvényház, amely esküvők, családi és céges rendezvények, zenés vacsoraestek lebonyolítása mellett már állandó konyhával és Á la carte étlappal is várja vendégeit a hét minden napján, déltől este tíz óráig. A ház új konyhafőnöke Ligeti Katalin, akit sokan ismerhetnek Vecsésen, de az ételkészítés iránti elkötelezettségé­vel leginkább csak azok lehetnek tisztában, akiknek volt szerencséjük megkóstolni a keze alól kikerülő fogásokat.

Horgolt karácsonyfa hirdeti az ünnep közeledtét

Különleges karácsonyfát készítettek advent kezdetére a Róder Imre Városi Könyvtár horgoló körének tagjai. A 360 színes kockából álló, kézimunkával készült ünnepi alkotást a Bálint Ágnes Kulturális Központ előtt állították fel.

Itt él közöttünk az igazi Mikulás

Szervusz Mikulás bácsi – köszönt oda egy férfi beszélgetőpartnerem­nek a városháza aulájában. Bár elsőre ez akár furcsának is tűnhet, valójában nincs ebben semmi meglepő, mert aki személyesen ismeri Sebestyén Lászlót, tudhatja, hogy megtévesztésig hasonlít a Mikulásra. Hófehér szakállát, bajuszát és tiszta, barátságos tekintetét még Joulupukki (az igazi finn Mikulás) is megirigyelné.

Szent Mártonra emlékeztek

A Vecsési Nemzetiségi Óvoda hagyományaihoz hűen idén is megrendezte Szent Márton-napi lámpás felvonulását.

Készülnek a vecsési kerékpárút-hálózat tervei

A jövőbeni városfejlesztési elképzelések között egyre nagyobb hangsúlyt kap a kerékpárút-hálózat kiépítése.

Bezár a Kisposta

A Magyar Posta a rezsiárak emelkedése miatt november 12-étől 210 településen, 366 postahelyen ideiglenesen szünetelteti szolgáltatásait. Az intézkedés Vecsést is érinti, az Arany János utcai 2-es postán is felfüggesztik a szolgáltatást.

Esküvői nyílt nap az Epresparkban

Számos esküvői szolgáltató várja a házasságkötés előtt álló fiatal párokat november 27-én az Eprespark Rendezvényházban.

Egy könyv, ami mentes ételekkel is széppé varázsolja a karácsonyt

Kiss Mona, gasztrobloggerről korábban már írtunk, hiszen számos könyvet kiadott, külön Youtube-csatornája van, melyeken speciális, többnyire mentes ételekkel, étrendekkel foglalkozik. Erre saját egészsége kapcsán kényszerült, amikor évekkel korábban gyomorproblémája mellett számos allergiájára is fény derült.

Könyvtári programok

2022. november

Rekordnevezés és ismételten magas színvonal a IV. Vecsési Pálinka Versenyen

A Magyar Pálinka Lovagrend Közép-magyarországi Kapitánysága és a Süti nem süti Vecsés Cukrászda már negyedik alkalommal rendezte meg városunkban a Vecsési Párlat (Pálinka) Versenyt.

Régi szép emlékeket kelt életre az Eprespark Rendezvényház

Hétről-hétre megtelik élettel a májusban megnyílt Eprespark Rendezvényház. Az elmúlt hónapokban több igazán nagy la­kodalomnak, meghitt esküvőknek és családi rendezvényeknek is otthont adott báltermünk.

Folytatják az út- és járdafelújítást

Több út- és járdaszakasz is megújul Vecsésen az év hátra­levő hónapjaiban – mondta el lapunknak Alattyányi István.

Murcifesztivállal zárult a nyár Vecsésen

Tizedik alkalommal várták a szervezők jóféle italokkal és finom falatokkal a fesztivál vendégeit.

Továbbra is várják a jubiláló házaspárok jelentkezését

Vecsés Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi Hivatala a korábbi hagyományokhoz hűen idén is közös ünnepségre hívja azokat a házaspárokat, akik idén ünneplik házasságkötésük 25., 50., 60. és 65. évfordulóját.

Igenis, cserkésznek lenni jó!

Idén nyáron a vecsési 1044 Róder Imre Cserkészcsapat az 5. kerület által szervezett cserkész- nagytáborban vett részt, ahol közel 400 cserkész találkozott. Limbóczki Ferencné, a vecsésiek őrsvezetője szerint valamennyi résztvevő életre szóló élményekkel gazdagodott a tíz nap alatt.

Elkezdődött a Telepi úti szakrendelő energetikai korszerűsítése

Augusztus 9-én átadták a munkaterületet a kivitelező­nek, a felújítás a fűtési szezon kezdetére elkészül. A Vecsési Tájékoztató korábbi számában már írtunk arról, hogy az önkormányzat...

Pályázati felhívás gyermek háziorvosi praxis betöltésére

Szeptember 10-éig lehet jelentkezni Vecsés Város Önkormányzata pályázatot hirdet Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének az egészségügyi alapellátás körzeteinek meghatározásáról szóló 11/2019. (X.03.) önkormányzati rendelet 2. számú...

Elfogadták a Williams Televízió 2021. évi szakmai beszámolóját

A júliusi képviselő-testületi ülés egyik napirendi pontja volt a Williams Televízió 2021. évi szakmai beszámolója, melyet a városvezetők egyhangú döntéssel elfogadtak.

Ötven éve a rock színpadán

Kortye Vilmos és zenekarai augusztus 6-án 18 órától koncerttel ünneplik a jubileumot a Bálint Ágnes Kulturális központ előtti Fő téren felállított színpadon.

Sztárfellépők hada érkezik a XX. Káposztafesztre

A koronavírus-járvány miatt elmaradt alkalmakat igyekszik méltó módon pótolni a szervezőgárda, ezért sztárfellépők sokaságát hozzák el a fesztiválra.

Két napra mesevilággá vált a városközpont

A X. Bálint Ágnes Mesefesz­tiválon minden a gyerekekről szólt.

„A legnehezebb időszakon is túl tudtak lendülni a kitartó munkával”

Semmelweis Ignác születésének évfordulóján, július 1-jén köszöntötték a vecsési egészségügyi dolgozókat. Az ünnepségen elismeréseket is átadtak a kimagasló munkát végző kollégáknak.

Magyarországon egyedülálló vasútépítő nagygép dolgozott Vecsésnél

A Budapest-Cegléd-Szolnok (100a) vasútvonalon Vecsés állomás és térségében végzett újabb felújí­-tási munkákat a MÁV FKG.

Sokan nem tudják magukról, hogy szakember segítségére lenne szükségük

A vecsési Új Esély Központban szenvedélybetegeknek és pszichiátria betegeknek nyújtanak segítséget nappali ellátás keretében. Az intézmény terápiás munkatársával, Sebők Szilveszterrel beszélgettünk. A Temető utcában működő...

Elegáns rendezvényhelyszín lett a város ikonikus épületéből

Évekkel ezelőtt csak egy leromlott állapotú, lebontásra váró épületet láthattunk a Fő út 72. szám alatt, jelenlegi tulajdonosai azonban megmentették és új életre keltették a helyszínt, ugyanis egy elragadó hangulatú rendezvényházat és panziót alakítottak ki a város történelméhez szorosan kötődő épületben.

Életképek a Gondozásiból

A Gondozási Központban a szabadidő eltöltésére igyekszünk színvonalas lehetőségeket biztosítani. A nappali ellátást igénybevevő klubtagoknak számos programlehetőség kínálkozik.

Looney Mosoly Nap

A Looney Riders RC karitatív motoros klub már több alkalommal szervezett gyűjtést rászoruló gyermekek számára, de rendeztek motoros él-ménynapot is ugyanilyen célból. Így volt ez június 11-én, a Dózsa György úti Földfém telephelyen.

X. Bálint Ágnes Mesefesztivál

Július 8-9-10-én újra Bálint Ágnes Mesefesztivált rendeznek Vecsésen. Az egész hétvégét felölelő eseménysorozat az elmúlt 10 év Mesefesztiváljait ötvözi majd névadója Bálint Ágnes születésének 100. évfordulójával.

Összetartozás és Megmaradás

2022. Június 4. Biztosan volt már ilyen egybeesés az eltelt 102 esztendőben, de nem figyelhettünk rá. A végzetes trianoni békediktátum aláírásának napja egybeesett a...

Dr. Zacher Gábor előadása a Vecsési Új Esély Központban

Vecsésen találkozhatunk Dr. Zacher Gábor toxikoló­gussal, Magyarország egyik leg­ismertebb orvosával.

Átadták a felújított Hősök ligetét

A megújult parkot a Magyar Hősök Emléknapján, május 29-én avatta fel Szlahó Csaba polgármester és Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester. Az ünnepség végén koszorúzással tisztelegtek az első világháborúban elesett vecsési hősök emléke előtt.

Meghívó

Az Orbán Balázs Erdélyi Kör és Vecsés Város Önkormányzata szeretettel meghív minden vecsési lakost a nemzeti összetartozás napján tartandó trianoni békediktátum 102. évfordulójára.

Végre volt Lóti-Futi!

Családi majális, sporttal fűszerezve. Így is lehetne jellemezni ezt a csodás – bár futáshoz kicsit meleg – szombat délutánt. Nagyszülők és szülők gyermekkaréjban, hatalmas forgatag és izgalmak: ki lesz a győztes. Ha nincs a járvány miatti két év szünet, akkor ez lett volna a jubileumi, 30. Lóti-Futi.

Átadják az újjáépített parkot

A megújult Hősök Ligetét május 29-én, a Magyar Hősök Emléknapján, ünnepélyes keretek között adják át a városnak.    Az eseményen köszöntőt mond Szlahó Csaba polgármester...

Elkészültek a tavaszi útfelújítások

Az önkormányzat által tavaszra kijelölt járda- és útfelújítások több­sége elkészült, de a munkálatok nem állnak le, május közepén két utcában csatornázás és útépítés indul, és a több ütemben teljesülő felújítások is folytatódnak a következő hetekben – tájékoztatta la­punkat Alattyányi István, a város Gazdasági Bizottságának elnöke.

Megtisztították a patakpartot

Föld napja alkalmából szervezett szemétszedő akciót április 30-án a Kispatak Természetvédő Egyesület.

Legfrissebb cikkek

Sajátos nevelési igényű gyerekeknek alakítanak ki új csoportokat

Sajátos nevelési igényű gyermekek számára alakítanak ki csoportszobákat az Eötvös utca 30. szám alatt. A felújított épületben biztosított lesz számukra a megfelelő pedagógia ellátás. A beruházás részleteiről Szlahó Csaba polgármester beszélt a Williams TV Vecsési Magazin című műsorában.