30.6 C
Vecsés
2024 július 22, hétfő

SPORT

Varga Katalin nem titkolja, éremért megy Párizsba, csak a színe a kérdéses

Május elején a szegedi Maty-éren rendezték idei para kajak-kenu világbajnokságot. A magyar színeket  hét sportoló képviselte, akik közül a legeredményesebb versenyző Varga Katalin volt, aki élete eddigi legjobb világbajnoki szereplésével ezüstérmet szerzett a női kajakosok KL2 200 méteres számában.

211 kilométer alatt az ember megtanulja,a fájdalom elmúlik, de az emlék megmarad

Varga Ádám korábban a Halmy iskola testnevelőtanára volt, jelenleg a Mini Talent Sportegyesület alapítója és vezetője, aki nem csak tanítja a sportot, hanem űzi is. Legutóbb például körbe futotta a Balatont – nem először.

Karate hírek

A március 9-ei WKF nemzetközi karate versenyen kilenc ország korosztályos karatékái mérték össze tudásukat. Görgényi Bence két nyert meccs után sajnos búcsúzott az érem esélytől.

Hullámvölgyben a Vecsés FC, de a dobogó még így is meglehet

A Vecsés FC-t irányító Szűcs Lajos februárban úgy fogalmazott, csapatával szemben a bajnokság végén a minimum elvárás a dobogós helyezés. Noha még hét forduló hátra van, úgy tűnik, ezt teljesíteni is tudja a csapata.

Vecsési díjugrató sikerek

A vecsési székhelyű Eclipse Díjugrató Sportegyesület lovasai a 2023-as évben a Mahartlog támogatásával összesen 35 helyezést értek el országos díjugrató bajnokságokon, Kecskeméten, Budapesten és Simonpusztán. Tizenötször állhattak a dobogó legfelső fokára elhozva az első helyért járó szalagot és kupát.

Átadták a Halmy József Kézilabdacsarnokot

A város egykori mecénásáról, a Halmy-telep alapítójáról és a Dózsa György úti sportpálya adományozójáról elnevezett épület állami beruházásban, a Kézilabda Munkacsarnok-fejlesztési Program keretében, a Peszter Kft. kivitelezésében valósult meg. Alapkövét 2021. november 10-én tették le, a március 7-ei átadásig két év és négy hónap telt el. A kivitelezés költségei meghaladták a kétmilliárd forintot.

A Vecsés FC-nél a dobogó biztosnak tűnik, a foka még kérdéses

A Vecsés FC együttese három győzelemmel és egy vereséggel kezdte a 2023/24-es est megyei első osztályú bajnokság tavaszi szezonját.

Nem jött össze a győzelem a kétszeres világbajnok ellen

Szűcs Szabina február 1-jén a Spanyolországban megrendezett Boxam 2024 elnevezésű nemzetközi tornán lépett ringbe.

Idősebbek is elkezdhetik – mindenki számára hasznos sportág a karate

Vecsés egyik legrégebbi sportszakosztálya a karatésoké, melyet jelenleg Fridrich György vezet. A szakember 1989 óta foglalkozik szeretett sportága megismertetésével.

Világklasszis bemutatójával tartott szakmai napot a Mini Talent

Érdekes szakmai nappal indult a 2024-es év a Mini Talent Sportegyesületnél.

Győzelemmel tért vissza Szűcs Szabina

A sokszoros magyar bajnok vecsési ökölvívó, Szűcs Szabina több hónapos kihagyás után pontozásos győzelemmel tért vissza kedden a Debrecenben zajló 68. Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny nyitónapján.

A vecsési ökölvívók sikeresebb évet zártak, mint számítottak rá

Bár a felnőtt Magyar Bajnokságot csak december közepén – lapzártánk után – rendezik, a Vecsési Boxklub már eddig is számos szép eredményt ért el az idei évben. Aki figyelemmel követi a Seres Attila által irányított egyesületet, annak ez nem is olyan meglepő.

A Mini Talent Sportegyesület hat év alatt elérte tízéves tervét

Hatodik éve működik a minden bizonnyal legtöbb gyermeket megmozgató vecsési Sportegyesület, a Mini Talent.

Felsorolni is nehéz az idei vecsési sportsikereket

Az idei év is számos sikert hozott a vecsési sportéletben,illetve rengeteg olyan sportembert ismerhettünk meg, akik ha nem is mindig látványosan, de rengeteget tesznek városunk sportéletének felvirágoztatásáért, illetve a fiatalok sporttal történő megismertetéséért, megszerettetéséért.

Hullámvölgyben a csapat

Negatívba fordult a férfi kézilabdacsapat mérlege, legutóbbi négy mérkőzésén mindössze egy pontot gyűjtött a gárda, és visszacsúszott a tabella 11. helyére.

Három hét alatt hozta össze egy év munkáját, így lett világbajnok

A sportág történetében egyedülálló sikert értek el a magyar versenyzők a  franciaországi Le Pin au Haras-ban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon. Hölle Martin egyéniben,illetve a magyar csapat Osztertág Kristóffal és ifj. Fekete Györggyel kiegészülve is világbajnok lett. A magyar versenyzők sorozatban hatodszor hozták el mind a két aranyérmet.

Egy belső védő, egy kis szerencse, és ismét bajnoki címért harcolhat a Vecsési FC

A Vecsési FC labdarúgócsapata jelenleg a harmadik helyen áll a Pest megyei első osztályú bajnokságban. Szűcs Lajos együttese 14 forduló alatt 28 pontot szerzett,...

Egyet léptek előre a csapatok

A vecsési kézilabdás hölgyek a második, a férfiak a nyolcadik helyről várják a decemberi folytatást. 

Hátrányban, de nem behozhatatlanban a Vecsés FC

A Vecsés FC labdarúgócsapata 11 forduló elteltével a harmadik helyen áll a Pest megye I. osztályú bajnokságban. Szűcs Lajos együttese hét győzelem mellett egy döntetlent és három vereséget tud felmutatni.

Tovább fejlődik a sportcentrum

A Budai Nagy Antal utcai sportlétesítményben zajló fejlesztésekről Czibolya Zoltán, a sportbizottság elnöke számolt be a Williams Televíziónak. A sportvezető elmondta, az őszi beruházások keretében két darab, összesen 200 fő befogadására alkalmas fedett lelátót alakítottak ki a sportcentrumban, továbbá két esővédővel ellátott kispadot is telepítettek a játékosoknak és az edzői stábnak.

Felemás helyzet

Eddig nem tudott folyamatos jó teljesítménnyel előrukkolni az NB I./B-ben szereplő Vecsés SE férfi kézilabda csapata, míg az NB II.-ben szereplő hölgyek eredményei kiegyensúlyozottabb képet mutatnak az új idényben.

Amatőr szervezési hiba miatt lett bronzérem az ezüstből

A duisburgi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon a parakajakos Varga Katalin bronzérmes lett, és ezzel olimpiai kvótát szerzett a jövő évi Párizsi ötkarikás játékokra. A para szakág egyébként is remekelt a vb-n, hiszen a vecsési sportolón kívül még három kvótát zsebeltek be.

Fájó vereség Dunaharasztiban

A Vecsés labdarúgócsapata hét forduló elteltével a Pest megyei első osztályú bajnokság második helyén áll. Szűcs Lajos együttese négy mérkőzést megnyert. Egyszer döntetlenre végzett, és két alkalommal vereséget szenvedett. 

Pohl Zoltán a csúcsra jutott

A magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmet nyert a fukuokai világbajnokságon, amelynek döntőjében ötméteresek után 14-13-ra nyert a görög csapat ellen. A finálé hőse Vogel Soma lett, aki az ötméteres párbajban négyszer hárított. A csapatnak tagja volt egy vecsési fiatalember is.

Tisztában vagyunk vele, mindenki a bajnokot akarja megverni

Nagy várakozással várjuk az új szezont, a tervek nem változtak legrosszabb esetben is szeretnénk a dobogón végezni. Úgy érzem, hogy erősödtünk, de azt, hogy milyen a csapat, majd az eredmények határozzák meg – mondta a szezon rajtja előtt pár nappal Szűcs Lajos vezetőedző.

„Ha Lázár ilyen ütemben fejlődik, előbb-utóbb a paralimpia is cél lehet”

Nyiri-Szabó Lázár 14 esztendős para asztaliteniszező. Tehetségéről és eredményeiről mindent e mond, hogy idén januárban első lett a Gödöllői Országos Para Diákolimpián a 15-16 évesek között. És ez csak egy verseny volt a sok közül, melyet győztesként hagyott el.

Vecsés a postagalambsport fellegvára

Magyarországon 1882-ben alakult meg a Postagalamb Szövetség. Háború idején minden szünetelt, majd 1946-ban létrejött a vecsési A-9. szakosztály. Ez is matuzsálem kor, rövidesen 80 évesek! Ebből alakult 1972-ben az A-48-as postagalamb sportszakosztály.  A félévszázados, eredményekben gazdag sporttörténetéről kértünk – kicsit megkésve - egy összegzést Simon Mihálytól, a szakosztály vezetőjétől.

Óriási nemzetközi siker

Ifjúsági játékosunk, Papp Rajmund a magyar ifi válogatott tagjaként óriási sikert ért el párosban és csapatban a bécsi WDF Europe Cup Youth versenyen. A...

Egy csinos nő, aki szeretett verekedni, így kétszeres profi világbajnok lett

Márciusi számunkban számoltunk be a még csak tíz esztendős Kupi Alináról, aki kick-boxozik, és fiatal kora ellenére már számos rangos tornán ért el sikert. Ezekhez azonban kell egy hasonlóan sikeres edző is, jelen esetben a szintén vecsési Rákóczi Renáta.

Dörömbölnek a labdarúgó NB I. ajtaján a vecsési fiatalok

Két vecsési fiatalember is szerződést kapott a labdarúgó élvonalban szereplő csapatoktól. Molnár Rajmundot a frissen feljutott MTK igazolta le, míg Berényi Erik megkötötte első profi szerződését a Ferencvárossal.

„Remélem, jövőre is arról beszélhetünk majd, mitől voltunk ennyire jók”

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Vecsés FC labdarúgócsapata meggyőző fölénnyel – kilenc pontos különbséggel – nyerte a Pest megyei első osztályú bajnokságot. A tavaszt 12 győzelemmel és 1-1 döntetlennel, illetve vereséggel tudta le a korábbi válogatott kapus, Szűcs Lajos együttese, aki szerint nem volt annyira sima ez a bajnokság, mint a számok mutatják.

Bajnoki címet nyertek az U14-esek

A Vecsési FC felnőtt csapata után az U14-es korosztály is bajnoki címet ünnepelhetett. A Ferihegy Sportakadémia Vecsés korosztályos csapata nagyszerű teljesítménnyel, 20 mérkőzésből 19 győzelemmel...

Lóti-Futi 29. alkalommal!

Az egyik legrégebbi önkormányzati rendezvény. Nehéz róla sok újat elmondani, hiszen hamar kialakult az esemény koreográfiája. A szereplők is sokszor ugyanazok, legfeljebb egy korosztállyal...

Remekül sikerült ifj. Dobrovitz József idei első versenye

Az idei első jelentősebb fogathajtó-versenyt április közepén a csehországi Kladruby nad Labenben rendezték. A viadalon több magyar versenyző is indult, Ifj. Dobrovitz József két...

Nem akarunk változtatni a céljainkon és a csapat vezetésén sem

A Vecsés labdarúgócsapata remekül szerepel a Pest megyei első osztályú bajnokságban. Két fordulóval a szezon vége előtt ötpontos előnnyel vezetett, ami azt jelentette, a...

Élete a Vecsési FC

Eleinte vonakodott, de örömmel vettük, amikor végül rábólintott megkeresésünkre a Vecsési FC egykori játékosa, a klub életében később elnökként majd alelnökként tevékenyen résztvevő Földvári Tibor, akiről nem túlzás azt állítani, a vecsési labdarúgás az élete. 

Újra futhat Vecsés apraja-nagyja 

Május 13-án ismét megrendezi az önkormányzat a város népszerű futóversenyét, a Lóti-Futit. 

Esztétikus gimnasztika: aranyérmekkel tértek haza a vecsési lányok

Áprilisban a vecsési ritmikus gimnasztikázók – sok más viadal mellett – esztétikus gimnasztika versenyen jártak, és ha már ott voltak, mindkét csapat arany éremmel...

Márciusi darts hírek

Márciusban elkezdődtek a csapat­bajnokik, és egy egyéni nemzetközi versenyen is szép vecsési siker született.

Hat és fél évesen eldöntötte, olimpiai bajnok lesz, azóta aszerint él

Még nincs tízéves, de máris számos rangos versenyen diadalmaskodott a vecsési Kupi Alina. Sportágat azért nem írtunk, mert ez a fantasztikus kislány nem kizárólag egy szakágra fókuszál, több küzdősportban is jeleskedik.

Haladnak az állami beruházások munkálatai

Február végén tájékoztatást kaptunk az állami beruházásban épülő kézilabda munkacsarnok és tanuszoda kivitelezéséről.

LÓTI-FUTI támogatói felhívás

Vecsés Város Önkormányzata idén ismét megrendezi a Vecsési LÓTI-FUTI futóversenyt. A cél most is egy felejthetetlen élménynap megszervezése, melynek megvalósításhoz támogatók jelentkezését várják. 

Jobb lehet az élet, ha kerékpárral éled

Más színekben láthatjuk a világot, lelkileg kiegyensúlyozottabbak, fizikailag erősebbek lehetünk, ha nem fosztjuk meg magunkat a kerékpározás élményétől. Ez akkor is igaz, ha csak...

Kézilabda: elindult a tavaszi idény

A 2021/2022-es szezonban elért szerény eredményekhez képest jelentősen előreléptek a város kézilabda csapatai.

A Vecsési Sportegyesület Íjász Szakosztálya kimagasló évet tudhat maga mögött.

A számok alapján az egyesület a 2022-es évben összesen 156 éremmel lett gazdagabb. A vecsési íjászok 68 arany, 49 ezüst és 39 bronzérmet lőttek...

Vincze Gábor: Nagyon hízelgő és jól néz ki a tabella

A Vecsés FC a téli szüneten a harmadik helyen áll a Pest megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában. Vincze Gábor együttese az eddig lejátszott 15 meccséből tízet megnyert, míg három döntetlen mellett mindössze két veresége van. Ráadásul kimagaslóan a legtöbb gólt szerezték és a második legkevesebbet kapták az idei szezonban. 

Újabb jelentős elismerést kapott a parakajakos Varga Katalin

Október végén a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 18 kategóriában díjazta az idei év legjobb sportolóit és trénereit. Az Év női parakajakosa a vecsési Varga Katalin lett.

Szeptemberi darts hírek

Szeptemberben zárultak a soft egyéni bajnokságok, és a csapatok is letudtak egy fordu­lót, így ott is a végjáték következik. Jó hírek mindenhonnan.

Varga Katalin megállíthatatlan

Amint arról előző számunkban beszámoltunk, Varga Katalin bronzérmet szerzett a paraversenyek KL2 200 méteres számában a kanadai Halifaxben rendezett kajak-kenu világbajnokságon. Rá két hétre a müncheni Eb-n is harmadikként ért célba, míg a hónap végén rendezett országos bajnokságon első lett.

Vecsési íjászok nyári sikerei

A Vecsési Sportegyesület íjászai a nyári hónapokban sem pihentek.

Ismét átalakuló csapattal, de nagy tervekkel vág neki a szezonnak a Vecsési FC

A tavalyi szezont remek tavaszi szereplésének köszönhetően a harmadik helyen zárta a Vecsési FC labdarúgócsapata. A mostani idényre ismét átalakult kicsit az együttes, de Vincze Gábor vezető­edző, ahogy azt tőle megszokhattuk, a dobogóra várja csapatát.

Olimpia Vecsésen? Igen!

Első alkalommal kerül megrendezésre Vecsésen a 9 éves gyerekek Mini Olimpiája. Az augusztus 20-ai tornán labdarúgás, kézilabda és kosárlabda sportágakban lehet versenyezni a benevezett egyesületeknek.

Antal Zoltán: Büszke vagyok a társaságra

Nehéz idényen van túl a Vecsési Sportegyesület kilenc szakosztálya, de ennek ellenére is jó eredményekkel zárták a szezont. A részletekről Antal Zoltán, az egyesület elnöke számolt be lapunknak.

A Ferihegy-Vecsés U13 menetelése

Előkelő helyen zárták a bajnokságot az ifjú vecsési focisták.

Az ökölvívó Szűcs Szabina úgy érzi, az idei év lesz az igazi számára

Szűcs Szabina kapta idén Vecsés városától a Sport érdemérmet! Ezzel a díjjal Szabina 10 éves kiemelkedő munkásságát ismerte el a város. A kiváló ökölvívó elmondta, hatalmas megtiszteltetés ez számára, egyáltalán nem számított ekkora elismerésre.

Vincze Gábor: Nagybetűs gratuláció a csapatnak!

A Vecsés FC a harmadik helyen végzett a Pest megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Annak fényében, hogy a téli szünetben még csak a 9. volt az együttes, hét ponttal lemaradva a dobogótól, elmondható, kiemelkedő tavaszt produkáltak.

Komoly változás a vecsési kézilabda életében, de vajon elég?

Véget értek a férfi és a női kézilabda-baj­nokságok, a Vecsés SE felnőtt együttesei közül a férfiak az NB I./B alsóházának az 5. helyén végeztek, a jövő évet egy osztállyal lej­jebb kezdik, míg a nők az NB II. déli régiójának 10. legjobb kieső helyén zártak. Előbbi a má­sod, utóbbi a harmadosztálynak felel meg.

Megmutatták tudásukat a vecsési íjászok

Szép eredményekkel indította a pályaszezont a Vecsés SE íjász szakosztálya.

Ötletpályázat az új vecsési Tanuszoda elnevezésére

Vecsés Város Önkormányzata ötletpályázatot hirdet az újonnan épülő Tanuszoda elnevezésére. A pályázaton bárki részt vehet! A névre vonatkozó ötleteket (az elnevezés rövid szöveges indoklása kíséretében)...

Ötletpályázat az újonnan épülő Kézilabda Munka-csarnok elnevezésére

Vecsés Város Önkormányzata ötletpályázatot hirdet az újonnan épülő Kézilabda Munkacsarnok elnevezésére. A pályázaton bárki részt vehet! A névre vonatkozó ötleteket (az elnevezés rövid szöveges indoklása...

Végre volt Lóti-Futi!

Családi majális, sporttal fűszerezve. Így is lehetne jellemezni ezt a csodás – bár futáshoz kicsit meleg – szombat délutánt. Nagyszülők és szülők gyermekkaréjban, hatalmas forgatag és izgalmak: ki lesz a győztes. Ha nincs a járvány miatti két év szünet, akkor ez lett volna a jubileumi, 30. Lóti-Futi.

Csak a szokásos, tavasszal remekel a Vecsés FC

Tavasszal eddig tizenhárom fordulót rendeztek a Pest Megye I-es labdarúgó bajnokságból és az őszi szezon végén még a 9. helyen álló Vecsés FC jelenleg a negyedik helyen van, mindössze egy ponttal lemaradva a dobogó alsó fokán álló Biatorbágytól.

Elhunyt Kári József (1950–2022)

Kedves és szeretett személyiség távozott el az élők sorából.

Május 14-én újra megrendezik a Vecsési Lóti-Futi városi futóversenyt

Május 14-én ismét lesz LÓTI-FUTI a sportpályán és az azt környező utcákban. A Vecsés Város Önkormányzata által rendezett nagyszabású sporteseményre bárki jelentkezhet előzetesen az...

2012 óta megszakítás nélkül a TOP 10-ben a vecsési ökölvívók

Év elején ismét rangsorolták a 2021-es eredmények alapján a hazai bokszegyesületeket, és a Vecsési Boxklub ismét remek eredménnyel zárt. Összesen 180 egyesület működik, ezek közül 98 szerzett pontot az országos ranglistán, a Seres Attila által vezetett vecsési egyesület pedig az előkelő 8. helyen zárt.

Csak a szokásos, tavasszal remekel a Vecsés FC

Tavasszal eddig tíz fordulót rendeztek a Pest Megye I-es labdarúgó bajnokságból és az őszi szezon végén még a 9. helyen álló Vecsés FC jelenleg...

Sikeres év után, egy még sikeresebb év előtt?

Kállai Tamara és Kállai Szonja vecsési díjugratók, akiknek nagy álmuk, hogy egyszer majd olimpián szerepeljenek, azon belül is egy csapatban. Tisztában vannak vele, ez...

Új edző, új játékosok és nagyratörő célok a vecsési női kéziseknél

Februártól új vezetőedző irányítja a Vecsés női kézi­labdacsapatát. Az új szakember érkezése a tervek szerint új játékosokat, célokat, jövőképet hoz magával.

Jó úton halad a vecsési utánpótlás

Egyre jobban szerepelnek a Ferihegy Sport-akadémia Vecsés ko-rosztályos focicsapatai az utánpótlás-bajnokságokban.

Elhunyt Farkas Sándor (1933–2022)

A vecsési ökölvívó szakosztály Facebook-oldalán tette közzé, hogy február 12-én végleg lehunyta szemét a sportág ve­csési legendája, a szakosztály alapítója, Farkas Sanyi bácsi.

Megújul a Gól büfé

A tavaszi rajton már felújított belső tér fogadja a vecsési szurkolókat.

Vincze Gábor a dobogó közelébe várja csapatát

Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idei átigazolá­si szezonban is alaposan átalakult a Vecsés FC labdarúgócsapata. Vincze Gábor vezetőedző szerint az újonnan érkezettek valóban erősí­tést jelenthetnek majd a csapat számára.

„A meccsek közben engem kérdeztek a csapattársak egy-egy vitatott ítélet után”

A női kosárlabda NB I./A csoportjában az UNI Győr-ELTE BEAC Újbuda mérkőzés történelmi jelentőséggel bírt (a ta­l­álkozót november közepén játszották). Nem azért, mert a vendégek 87–65-re nyertek, hanem mert ez volt az első olyan kosármeccs Magyarországon, ahol mindhárom játékvezető nő volt. Egyikőjük, a vecsési Varga-Záray Katalin.

Jánka Zsolt: Örülnék, ha Vecsésen stabil bázisa lenne a kézilabdának

Jelentős változás történt a vecsési kézilabda élén, Jánka Zsolt vette át a szakosztály irányítását. A szakembert az elmúlt időszak élményeiről, tapasztalatairól és az általa elképzelt jövőképről kérdeztük.

Eredményes évet zárt az Akiraka SE

Az Akiraka SE december 20-án hangulatos, játékos edzéssel búcsúztatta az óévet, de 2022-ben az iskolakezdéssel egyidő­ben folytatják az edzéseket.

Legfrissebb cikkek

A Jézus Szíve plébániatemplom búcsúja

„Jézus Szentséges Szíve Bízom Benned” – olvashattuk a feldíszített templom lobogóin 2024. június 9-én a Jézus Szíve templom búcsúi szentmiséjén, melyet ünnepi körmenet követett.