14.4 C
Vecsés
2023 május 29, hétfő

SPORT

Élete a Vecsési FC

Eleinte vonakodott, de örömmel vettük, amikor végül rábólintott megkeresésünkre a Vecsési FC egykori játékosa, a klub életében később elnökként majd alelnökként tevékenyen résztvevő Földvári Tibor, akiről nem túlzás azt állítani, a vecsési labdarúgás az élete. 

Újra futhat Vecsés apraja-nagyja 

Május 13-án ismét megrendezi az önkormányzat a város népszerű futóversenyét, a Lóti-Futit. 

Esztétikus gimnasztika: aranyérmekkel tértek haza a vecsési lányok

Áprilisban a vecsési ritmikus gimnasztikázók – sok más viadal mellett – esztétikus gimnasztika versenyen jártak, és ha már ott voltak, mindkét csapat arany éremmel...

Márciusi darts hírek

Márciusban elkezdődtek a csapat­bajnokik, és egy egyéni nemzetközi versenyen is szép vecsési siker született.

Hat és fél évesen eldöntötte, olimpiai bajnok lesz, azóta aszerint él

Még nincs tízéves, de máris számos rangos versenyen diadalmaskodott a vecsési Kupi Alina. Sportágat azért nem írtunk, mert ez a fantasztikus kislány nem kizárólag egy szakágra fókuszál, több küzdősportban is jeleskedik.

Haladnak az állami beruházások munkálatai

Február végén tájékoztatást kaptunk az állami beruházásban épülő kézilabda munkacsarnok és tanuszoda kivitelezéséről.

LÓTI-FUTI támogatói felhívás

Vecsés Város Önkormányzata idén ismét megrendezi a Vecsési LÓTI-FUTI futóversenyt. A cél most is egy felejthetetlen élménynap megszervezése, melynek megvalósításhoz támogatók jelentkezését várják. 

Jobb lehet az élet, ha kerékpárral éled

Más színekben láthatjuk a világot, lelkileg kiegyensúlyozottabbak, fizikailag erősebbek lehetünk, ha nem fosztjuk meg magunkat a kerékpározás élményétől. Ez akkor is igaz, ha csak...

Kézilabda: elindult a tavaszi idény

A 2021/2022-es szezonban elért szerény eredményekhez képest jelentősen előreléptek a város kézilabda csapatai.

A Vecsési Sportegyesület Íjász Szakosztálya kimagasló évet tudhat maga mögött.

A számok alapján az egyesület a 2022-es évben összesen 156 éremmel lett gazdagabb. A vecsési íjászok 68 arany, 49 ezüst és 39 bronzérmet lőttek...

Vincze Gábor: Nagyon hízelgő és jól néz ki a tabella

A Vecsés FC a téli szüneten a harmadik helyen áll a Pest megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában. Vincze Gábor együttese az eddig lejátszott 15 meccséből tízet megnyert, míg három döntetlen mellett mindössze két veresége van. Ráadásul kimagaslóan a legtöbb gólt szerezték és a második legkevesebbet kapták az idei szezonban. 

Újabb jelentős elismerést kapott a parakajakos Varga Katalin

Október végén a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 18 kategóriában díjazta az idei év legjobb sportolóit és trénereit. Az Év női parakajakosa a vecsési Varga Katalin lett.

Szeptemberi darts hírek

Szeptemberben zárultak a soft egyéni bajnokságok, és a csapatok is letudtak egy fordu­lót, így ott is a végjáték következik. Jó hírek mindenhonnan.

Varga Katalin megállíthatatlan

Amint arról előző számunkban beszámoltunk, Varga Katalin bronzérmet szerzett a paraversenyek KL2 200 méteres számában a kanadai Halifaxben rendezett kajak-kenu világbajnokságon. Rá két hétre a müncheni Eb-n is harmadikként ért célba, míg a hónap végén rendezett országos bajnokságon első lett.

Vecsési íjászok nyári sikerei

A Vecsési Sportegyesület íjászai a nyári hónapokban sem pihentek.

Ismét átalakuló csapattal, de nagy tervekkel vág neki a szezonnak a Vecsési FC

A tavalyi szezont remek tavaszi szereplésének köszönhetően a harmadik helyen zárta a Vecsési FC labdarúgócsapata. A mostani idényre ismét átalakult kicsit az együttes, de Vincze Gábor vezető­edző, ahogy azt tőle megszokhattuk, a dobogóra várja csapatát.

Olimpia Vecsésen? Igen!

Első alkalommal kerül megrendezésre Vecsésen a 9 éves gyerekek Mini Olimpiája. Az augusztus 20-ai tornán labdarúgás, kézilabda és kosárlabda sportágakban lehet versenyezni a benevezett egyesületeknek.

Antal Zoltán: Büszke vagyok a társaságra

Nehéz idényen van túl a Vecsési Sportegyesület kilenc szakosztálya, de ennek ellenére is jó eredményekkel zárták a szezont. A részletekről Antal Zoltán, az egyesület elnöke számolt be lapunknak.

A Ferihegy-Vecsés U13 menetelése

Előkelő helyen zárták a bajnokságot az ifjú vecsési focisták.

Az ökölvívó Szűcs Szabina úgy érzi, az idei év lesz az igazi számára

Szűcs Szabina kapta idén Vecsés városától a Sport érdemérmet! Ezzel a díjjal Szabina 10 éves kiemelkedő munkásságát ismerte el a város. A kiváló ökölvívó elmondta, hatalmas megtiszteltetés ez számára, egyáltalán nem számított ekkora elismerésre.

Vincze Gábor: Nagybetűs gratuláció a csapatnak!

A Vecsés FC a harmadik helyen végzett a Pest megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Annak fényében, hogy a téli szünetben még csak a 9. volt az együttes, hét ponttal lemaradva a dobogótól, elmondható, kiemelkedő tavaszt produkáltak.

Komoly változás a vecsési kézilabda életében, de vajon elég?

Véget értek a férfi és a női kézilabda-baj­nokságok, a Vecsés SE felnőtt együttesei közül a férfiak az NB I./B alsóházának az 5. helyén végeztek, a jövő évet egy osztállyal lej­jebb kezdik, míg a nők az NB II. déli régiójának 10. legjobb kieső helyén zártak. Előbbi a má­sod, utóbbi a harmadosztálynak felel meg.

Megmutatták tudásukat a vecsési íjászok

Szép eredményekkel indította a pályaszezont a Vecsés SE íjász szakosztálya.

Ötletpályázat az új vecsési Tanuszoda elnevezésére

Vecsés Város Önkormányzata ötletpályázatot hirdet az újonnan épülő Tanuszoda elnevezésére. A pályázaton bárki részt vehet! A névre vonatkozó ötleteket (az elnevezés rövid szöveges indoklása kíséretében)...

Ötletpályázat az újonnan épülő Kézilabda Munka-csarnok elnevezésére

Vecsés Város Önkormányzata ötletpályázatot hirdet az újonnan épülő Kézilabda Munkacsarnok elnevezésére. A pályázaton bárki részt vehet! A névre vonatkozó ötleteket (az elnevezés rövid szöveges indoklása...

Végre volt Lóti-Futi!

Családi majális, sporttal fűszerezve. Így is lehetne jellemezni ezt a csodás – bár futáshoz kicsit meleg – szombat délutánt. Nagyszülők és szülők gyermekkaréjban, hatalmas forgatag és izgalmak: ki lesz a győztes. Ha nincs a járvány miatti két év szünet, akkor ez lett volna a jubileumi, 30. Lóti-Futi.

Csak a szokásos, tavasszal remekel a Vecsés FC

Tavasszal eddig tizenhárom fordulót rendeztek a Pest Megye I-es labdarúgó bajnokságból és az őszi szezon végén még a 9. helyen álló Vecsés FC jelenleg a negyedik helyen van, mindössze egy ponttal lemaradva a dobogó alsó fokán álló Biatorbágytól.

Elhunyt Kári József (1950–2022)

Kedves és szeretett személyiség távozott el az élők sorából.

Május 14-én újra megrendezik a Vecsési Lóti-Futi városi futóversenyt

Május 14-én ismét lesz LÓTI-FUTI a sportpályán és az azt környező utcákban. A Vecsés Város Önkormányzata által rendezett nagyszabású sporteseményre bárki jelentkezhet előzetesen az...

2012 óta megszakítás nélkül a TOP 10-ben a vecsési ökölvívók

Év elején ismét rangsorolták a 2021-es eredmények alapján a hazai bokszegyesületeket, és a Vecsési Boxklub ismét remek eredménnyel zárt. Összesen 180 egyesület működik, ezek közül 98 szerzett pontot az országos ranglistán, a Seres Attila által vezetett vecsési egyesület pedig az előkelő 8. helyen zárt.

Csak a szokásos, tavasszal remekel a Vecsés FC

Tavasszal eddig tíz fordulót rendeztek a Pest Megye I-es labdarúgó bajnokságból és az őszi szezon végén még a 9. helyen álló Vecsés FC jelenleg...

Sikeres év után, egy még sikeresebb év előtt?

Kállai Tamara és Kállai Szonja vecsési díjugratók, akiknek nagy álmuk, hogy egyszer majd olimpián szerepeljenek, azon belül is egy csapatban. Tisztában vannak vele, ez...

Új edző, új játékosok és nagyratörő célok a vecsési női kéziseknél

Februártól új vezetőedző irányítja a Vecsés női kézi­labdacsapatát. Az új szakember érkezése a tervek szerint új játékosokat, célokat, jövőképet hoz magával.

Jó úton halad a vecsési utánpótlás

Egyre jobban szerepelnek a Ferihegy Sport-akadémia Vecsés ko-rosztályos focicsapatai az utánpótlás-bajnokságokban.

Elhunyt Farkas Sándor (1933–2022)

A vecsési ökölvívó szakosztály Facebook-oldalán tette közzé, hogy február 12-én végleg lehunyta szemét a sportág ve­csési legendája, a szakosztály alapítója, Farkas Sanyi bácsi.

Megújul a Gól büfé

A tavaszi rajton már felújított belső tér fogadja a vecsési szurkolókat.

Vincze Gábor a dobogó közelébe várja csapatát

Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idei átigazolá­si szezonban is alaposan átalakult a Vecsés FC labdarúgócsapata. Vincze Gábor vezetőedző szerint az újonnan érkezettek valóban erősí­tést jelenthetnek majd a csapat számára.

„A meccsek közben engem kérdeztek a csapattársak egy-egy vitatott ítélet után”

A női kosárlabda NB I./A csoportjában az UNI Győr-ELTE BEAC Újbuda mérkőzés történelmi jelentőséggel bírt (a ta­l­álkozót november közepén játszották). Nem azért, mert a vendégek 87–65-re nyertek, hanem mert ez volt az első olyan kosármeccs Magyarországon, ahol mindhárom játékvezető nő volt. Egyikőjük, a vecsési Varga-Záray Katalin.

Jánka Zsolt: Örülnék, ha Vecsésen stabil bázisa lenne a kézilabdának

Jelentős változás történt a vecsési kézilabda élén, Jánka Zsolt vette át a szakosztály irányítását. A szakembert az elmúlt időszak élményeiről, tapasztalatairól és az általa elképzelt jövőképről kérdeztük.

Eredményes évet zárt az Akiraka SE

Az Akiraka SE december 20-án hangulatos, játékos edzéssel búcsúztatta az óévet, de 2022-ben az iskolakezdéssel egyidő­ben folytatják az edzéseket.

Eclipse díjugrató SE versenyeredmények 2021

Az idei szezonban az Eclipse DSE 7 lovasa 19 versenyhétvégén összesen 72 helyezést ért el, ebből 29-et a két vecsési versenyző, Kállai Szonja és Kállai Tamara ért el.

Az ökölvívó Szűcs Szabina nyolcadik magyar bajnoki címét nyerte

A Vecsés Bokszklub versenyzői nagyon szép eredményekkel zárták az október végén Eger­ben megrendezett két­napos ökölvívó versenyt, és a novemberi serdülő és junior OB-n, valamint a felnőtt női OB-n is remekeltek.

Metallica kellett a történelmi sikerhez a vecsési kajakosnak

A szeptemberben megrendezett tokiói paralimpián a 38 fős magyar csapat hét arany-, öt ezüst- és négy bronzéremmel fejezte be a versenyt. Varga Katalin a kajakosok KL2-es kategóriájában volt érdekelt, és végül bronzéremmel zárt, ezzel ő lett az első női magyar paralimpiai érmese a sportágnak. Ezt a történelmi tettet egy vecsési illetőségű sportoló hajtotta végre!

Kezd magára találni a VFC, ezt legutóbb a Gyömrő bánta

A Vecsés labdarúgócsapata az elmúlt szezonban megnyerte a Megye I-es bajnokságot, így jogot szerzett arra, hogy a következő idényben az NB III-ban szerepeljen. A bajnoki cím ellenére a klub nem vállalta a harmadosztályban való szereplést, mert nincsenek meg a feltételek az osztályváltáshoz. A szakvezetés elsőszámú célja a szezon elején a bajnokcsapat egyben tartása volt, és az idei évben is a dobogóért küzdeni.

110 éves a vecsési foci

1971 őszén a retúrjegy az NB II. Keleti csoportjából az NB III. Középcsoportjába szállította vissza a vecsési focistákat. Sajnos, ez csak a lejtmenet kezdete volt, és a visszaesés 30 évig a megyei, vagy még alacsonyabb osztályokban tartotta a csapatot.

Alakul a csapat, de még nem az igazi

Vecsés labdarúgócsapata az előző szezonban megnyerte a Megye I.-es bajnokságot, jogot szerzett arra, hogy a következő szezonban az NB III.-ban szerepeljen, de a bajnoki cím ellenére a klub nem vállalta a harmadosztályú szereplést, mert nincsenek meg a feltételek az osztályváltáshoz.

Egy vecsési tanár, aki körbefutotta a Balatont

Varga Ádám hosszú évekig tanított testnevelést a Halmy téri iskolában, próbálta minél több, változatosabb mozgásra rábírni a gyerekeket. Emellett beindította a Minitalent Sportgyesületet, hogy a legapróbbak délután is tudjanak szervezett keretek között mozogni.

A Monori Bridzsklub 10 alkalmas kezdő bridzstanfolyamot indít Vecsésen

Helyszín: Bálint Ágnes Kulturális Központ (Telepi út 43.). Oktató: Tatár Dóra (klubvezető). Időpont: október 5-étől december 7-éig, keddenként 17 óra 30-tól 19 óra 30-éig. A tanfolyam ingyenes!

Gratulálunk a kajakos Varga Katalinnak!

Az újkori paralimpiák történetének legjobb eredményét érte el Tokióban a Magyar Parilimpiai Csapat: a magyar küldöttség tizenhat éremmel – hét arany, öt ezüst, négy bronz – tért haza az ötkarikás játékokról. A nagyszerű eredményhez a vecsési kajakos, Varga Katalin egy bronzéremmel járult hozzá. A sportolót Szlahó Csaba polgármester köszöntötte a városháza dísztermében.

Húsz éremmel tért haza Tokióból a magyar csapat

Véget ért a tokiói olimpia, melyen a magyar delegáció 6 arany-, valamint 7-7 ezüst- és bronzérmet szerzett. Furcsa egy olimpia volt, hiszen, a protokollvendégeken, egy-két sportolón és az újságírókon kívül a lelátón ezúttal nem voltak nézők.

Vecsésen rendezték meg a Széchenyi Kupa harmadik fordulóját

Gróf Széchenyi István 230 évvel ezelőtt született, a kerek évforduló alkalmából indult útjára többek között a Széchenyi Kupa kispályás labdarúgótorna. A tizenkét városon átívelő nagyszabású sportesemény harmadik állomása Vecsés volt.

Minden szempontból megterhelő idényen vannak túl a kézilabdázók

Egy nehézségekben bővelkedő idény végén osztályozó mérkő­zésen vívta ki jövő évi másodosztálybeli tagságát a Vecsési SE férfi kézilabdacsapata. Az ellenfél az NB II. Dél-nyugati csoportjának bajnoka, a Tungsram SE Nagykanizsa volt.

A NOB furcsa döntése is kellett, hogy nem lesz vecsési bokszoló az olimpián

A vecsési bokszélet legnagyobb csillaga, Szűcs Szabina február­ban második helyen végzett a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen. Akkor még arról beszéltünk Seres Attilával, a bokszklub elnökével, hogy Szűcsnek az utolsó, világkvalifikációs versenyen lehet még esélye kiharcolni az olimpiai részvételt.

Vincze Gábor: Büszke vagyok a fiúkra, le a kalappal előttük!

A Vecsés labdarúgócsapata megnyerte a Megye I-es bajnokságot, így jogot szerzett arra, hogy a következő szezonban az NB III.-ban szerepeljen. De ne szaladjunk ennyire előre. Vincze Gábor csapata az egész szezonban remekül teljesített, az utolsó for­dulóban úgy utazott Dunaharasztiba, ha nem kap ki, bajnok.

Vecséstől az olimpiai keretig

Kiss Nikolett (Hugi), az Andrássy iskola volt tanulója évek óta Magyarország egyik legjobb kézilabdázója. Jelenleg a Siófok jobbátlövője, és az olimpiára készülő válogatott keret tagja. Ennek kapcsán tettem fel kérdéseket hajdani diákunknak.

Osztertág Kristóf: Bíztam a lovaimban és a csapatom munkájában

A május végén megrendezett Vecsés Kupa nemzetközi fogathajtó­ver­senyen – melyen nyolc nemzet közel kilencven fogathajtója vett részt – a kettes fogatok versenyében Osztertág Kristóf a világbajnok Hölle Martint megelőzve győzött.

Hatalmas vecsési siker a soft csapatbajnokságon

Május második hétvégéjén rendezte a Magyar Darts Szö­vetség a soft szakág soron- következő csapatbajnoki for­dulóját, ahol a Vecsés egyes csapata mindenkit letarolt.

110 éves a vecsési labdarúgás II.

A folytatásban a háború éveitől a ’60-as évek elejé­ig tekintjük át a vecsési labdarúgás történetét.

Dobrovitzék idén is remekelnek, de a csúcsformát szeptemberre tartogatják

Dobrovitz József nyerte május második vasárnapján a szeptemberben sorra kerülő budapesti négyesfogathaj­tó Európa-bajnokság első felkészülési versenyét.

A lovon nincs olyan pillanat, amikor nem kell rá figyelni, vele foglalkozni

Két vecsési lány, akik tehetségesek a sportáguk­ban, reálisan látják a helyzetü­ket, mindig a kö­vetkező szintet szeretnék meglépni, és nagy álmuk, hogy olimpián szerepeljenek. De nem úgy, mint Kállai Tamara és Kállai Szonja díj­ugratók, ha­nem csapatban, mint a Kállai testvérek.

„Kézzelfogható értéket teremtünk a városnak”

A városvezetés évekkel ezelőtt tűzte ki megvalósítandó célként, hogy Vecsés a sportos és egészséges város példájaként kerüljön be a köztudatba. A tudatos építkezésnek köszönhetően az elmúlt években figyelemre méltó változások történtek az egészségügy és a sport területén.

Elstartolt a verseny a Dobrovitz Lovasfarmon: ezen a hétvégén a fogathajtók krémje áll rajthoz...

A Dobrovitz Lovasfarmon reggel 8 órakor díjhajtással kezdődött el a XXV. Vecsés Kupa nemzeti és nemzetközi fogathajtó verseny. A kupára ezúttal tizenkét kategóriában nevezett nyolc nemzet százhét versenyzője, közöttük három korábbi Európa-bajnok is megméretteti magát a jubileumi sporteseményen. 

SIKERÜLT! Bajnok a Vecsés!

A labdarúgó megyei első osztály 28. fordulójában a Vecsés FC a Dunaharaszti vendégeként lépett pályára. A képlet egyszerű volt, ha a vecsésiek pontot szereznek,...

110 éves a Vecsési labdarúgás

Jelen tudásunk szerint ez a település legrégebbi civil egyesü­lete. Országos viszonylatban is igen tisztes kornak számít ez. A legnagyobbak – Újpest 1885, MTK 1888, FTC 1899 – is alig előznek meg bennünket. Sorozatunkban a legnépszerűbb sportág helyi történéseit tekintjük át. Az eredményeken túl egy kicsit elidőzünk jeles személyiségeknél, vecsési és „légiós” játékosoknál, mert ők is voltak szép számmal.

Vincze Gábor: Szeretnénk az utolsó fordulóban ki-ki meccset játszani

A Vecsés FC labdarúgócsapata remekel a tavaszi szezonban a Megye I-es bajnokságban.

Két meccs, tizennégy gól – újabb lépéseket tett a bajnoki cím felé a Vecsési...

Nem kegyelmeztek a vecsési labdarúgók az ellenfélnek, április 24-én a Budakalászi MSE vendégeként arattak nagyarányú győzelmet, négy nappal később pedig hazai pályán ütötték ki a sereghajtó Százhalombattát.  

Újabb online versenyen álltak helyt az Akiraka Se karatékái

A pandémiás helyzet miatt ismételten online rendezte meg az IKO Kyokushinkai karate szervezet a soron következő KATA Bajnokságát (formagyakorlat), ahol az Akiraka SE ezúttal három versenyzővel képviseltette magát.

A tavaszi rangadókon dőlhet el a VFC dobogós helyezése

A Vecsés FC az első helyről kezdte a labdarúgó Pest megyei első osztály tavaszi küzdelmeit, és eddig egy vereség mellett két háromgólos győzelmet tudnak felmutatni. Jelenleg a tabella második helyén állnak, öt pont hátránnyal a két meccsel többet játszó Dunaharaszti mögött.

A vecsési foci egyik alapítója Balog Miksa (1886 Vecsés – 1952 után…)

1961-ben Vecsés 175 éves fennállására megjelent egy kis könyv a település történetéről. Ebben a könyvben a következőket írják a helyi futball születéséről: „A futballjáték Vecsésen is hamarosan népszerű lett. 1911-ben megalakult az egyesület. Balogh Mihály tömörítette egyesületbe a fiatalokat, akiknek vezetőjük és mecénásuk lett.” A vecsési helytörténeti művekben innentől Balogh Mihálynak hívják az alapítót. Igazi neve azonban Balog Miksa volt. Neve egy Balog Miksa/Miska nevű félreolvasásból kerülhetett a 61-es monográfiába. A klub pedig hivatalosan 1912-ben alakult meg, de a köztudatba már az 1911 vésődött be. De ki is volt ő?

Komoly változások a vecsési darts szakosztály életében

Egyik legfontosabb változás, hogy szakosztályvezetőnk, Massza Sándor huszonegy év után, 2020 őszén a Vecsés SE elnökségi ülésén bejelentette lemondását. Mi dartsosok tudtuk, hogy ez megtörténik majd, sokat beszéltünk erről vele. Huszonegy év nagy idő, és Sanyi bácsi szeretné most már pihenéssel tölteni nyugdíjas éveit, a szak­osztály körüli rengeteg teendő azonban ezt nem teszi lehetővé.

Vecsési bokszoló volt a legeredményesebb a nőknél a Bocskai emlékversenyen

Szűcs Szabina második helyen végzett a február elején megren­dezett Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen. A Vecsési Bokszklub versenyzője török, majd kazah ellenfélen keresztül jutott el a döntőbe, ahol az olasz Testa Irma várt rá.

Magabiztos győzelem Dunavarsány ellen

Továbbra is sűrű az élmezőny, a Vecsési FC hátránya mindössze két pont a listavezetővel szemben.  

Egy szárhegyi a magyar válogatottban

Becze Tihamér (Titi) gyergyószárhegyi fiatalember, a Csíkszereda hoki csapatának erőssége tagja a magyar jégkorong válogatott keretének.

A vecsési kézilabda jövője múlhat a sportcsarnok hiányán

Antal Zoltán, a Vecsés SE kézilabdázóinak szak­osztályvezetője a szeptemberi szezonrajtnál úgy fogalmazott, bízik benne, hogy a felnőtteknél a férfiak az első hatban, a nők a dobogón végeznek.

Pohl Zoltán: Aranyesélyesek vagyunk Tokióban

A magyar vízilabda-válogatott a hatodik helyen végzett a január elején Debrecenben megrendezett Világliga európai selejtezőjében. A 15 fős bő keret tagja volt a vecsési Pohl Zoltán, aki az utolsó ke­retszűkítésnél maradt ki, így a tornán ezúttal nem kapott szerepet.

Legfrissebb cikkek

Vecsési siker a kórusfesztiválon

Nagy sikert aratott a Gras­sal­kovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola Singende Herzen Kórusa a Landesrat Ifjúsági Kórusfesztiválon.