Olvasási verseny Frakkal és Fütyörivel

Május 2-án tizenegy izgatott gyerekcsapat gyűlt össze a második alkalommal megrendezett Bálint Ágnes Kistérségi Olvasási Verseny döntőjére, melynek idén is az Andrássy Gyula iskola adott helyszínt.

A tavalyi 35 csapat helyett idén meglepően sok, 84 csapat jelentkezett 8 településről, így összesen 336 alsó tagozatos gyerek élte át az olvasás örömét, gondolkodott a feladatokon és gyakorolta a csapatban dolgozást. A négyfős csapatok október óta merültek el Frakk, a macskák réme világában. Nagyon jó eredmények születtek, olyannyira, hogy több csapat is csupán pár ponttal maradt le a döntőről.

A verseny végeztével mindenki – a kis versenyzők, felkészítő tanáraik és a zsűri – átsétált az egy utcányira található Bálint Ágnes Emlékházhoz, ahol a gyerekek végre megrohanhatták a szendvicses sátrat. Szlahó Csaba polgármester úr köszöntő szavai, az Álomzug Társulás nívós Szépenszóló Fütyöri madárról szóló meseelőadása után az eseményt a régen várt díjátadó zárta.

A felkészítő tanárok véleménye szerint a tanulók élvezték a versenyre való készülést, és a verseny utáni jó hangulatú program is tetszett mindenkinek. Az emlékházba, az előadásra meghívtuk a döntőből éppen csak kiesett csapatokat is, és fájdalomdíjként a gyerekek választhattak egy kis ajándékot maguknak.

Köszönjük a sikert a vállalkozó kedvű gyerekeknek, a sok munka mellett ezt a feladatot is vállaló felkészítő tanároknak, valamint Veszprémi Klára igazgatónőnek, a zsűri elnökének, aki befogadta a versenyt és rendelkezésre bocsátotta az iskola tornatermét, és nem utolsó sorban polgármester úrnak a részvételt.

Gratulálunk minden döntős csapatnak, és különösen a dobogós helyezetteknek:

I. helyezettek: Bölcs Bagoly
  1. Bölcs bagoly – Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola, Vecsés.
  2. Szupi – Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola, Budapest.
  3. A suli Szerénkéi – Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola, Budapest.

Blazsek Dóra