A Mini Talent Sportegyesület hat év alatt elérte tízéves tervét

Hatodik éve működik a minden bizonnyal legtöbb gyermeket megmozgató vecsési Sportegyesület, a Mini Talent.

Az ovisok és a kisiskolások továbbra is három sportág (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda) alapjaiba nyerhetnek betekintést. Vajon ennyi év tapasztalatával, a kezdeti izgalmak utáni rutinnal miként értékelik az idei évet?

– Nálunk, ahogy az iskolában is, szeptembertől júniusig tart a képzés. Azt gondolom, a legsikeresebb idényünk volt a mostani. Létszámaink stabilak, alig van lemorzsolódás, új kollégáinkkal pedig komolyabban tudjuk segíteni a gyerekek fejlődését. Minden percét szeretnénk élvezni ennek az idénynek – értékelt Varga Ádám, az egyesület elnöke.

De vajon mitől volt jobb/több a mostani idény az előzőkénél?

– Nem csak beindult, de rengeteg sikerélménnyel működik is a kosárlabda képzésünk. Kovács Balázs kollégámnak köszönhetően, a nagyobb (3.-4. osztályos) lurkóknak már sportág specifikusan tudunk kosárlabda képzést biztosítani három helyszínen is. Míg tavaly csak egy csapattal indultunk a Kosárpalánta-programban, idén már két korosztállyal tudtunk nevezni. A Bozsik Egyesületi programban is rekordot döntöttünk, u7-u9-es korosztályban is 4-4 csapattal veszünk részt a focis tornákon – összegzett az elnök.

Elárulta, náluk soha nem a versenyzés és a leigazolás volt a cél. A gyerekek egy hétköznapi baráti edzőmeccsnek is nagyon örülnek. Ebben partneregyesületeik, a Budapest Honvéd, a Vecsés Ferihegy Sportegyesület, a Vecsés SE kézilabda szakosztály és a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia rengeteget segítenek. Az edzéseken és meccseken kívül nagy sikere van a szurkolói programjuknak is, mely keretében díjmentesen biztosítanak szurkolói belépőjegyeket a családoknak a Bozsik Stadionba és a Puskás Stadionba.

De vajon mi a fokmérő a versenysport kapcsán, ha nem a teljesítmény a cél?

– Legfőbb célunk, hogy kulturált, sportot szerető, gyerekeket neveljünk. Célunk a foci, kosárlabda és kézilabda sportágak megszerettetése. A nagyobb érdeklődést mutató gyerekeket tehetséggondozó programunk segítségével beintegráljuk partneregyesületeinkhez – mondta Varga.

Kiemelte, rendkívül nagy büszkeséggel tölti el, hogy egy-egy nyáron, az idény végén 30-35 gyermek folytatja tovább a sportolást valamelyik partneregyesületüknél.

De a gyerekek sikereihez elengedhetetlenek a megfelelő szakemberek, akikre bátran támaszkodhat.

– Szeretném a kollégáimat megtartani, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy olyan remek emberekkel dolgozhatok együtt, mint Bakó-Guliurasz Gréta, Tóth J. Márk, Kovács Balázs, Török Mihály, Szidor Levente és Szidor Bálint. Ezúton is köszönöm munkájukat – zárta összegzését Varga Ádám.

Sz. Gy.