Hullámvölgyben a csapat

Negatívba fordult a férfi kézilabdacsapat mérlege, legutóbbi négy mérkőzésén mindössze egy pontot gyűjtött a gárda, és visszacsúszott a tabella 11. helyére.

A 12. fordulóban közvetlen riválisuktól, a Debrecentől kaptak ki idegenben 34-28-ra, egy héttel később pedig hazai pályán szenvedtek vereséget az élmezőnyhöz felzárkózó Szigetszentmiklóstól (Vecsési KKFT–Szigetszentmiklósi KSK 24-31).  Lapzártánkkor az acélosnak éppen nem nevezhető Ózdot fogadták, a táblázat legalján szerénykedő borsodi együttes ellen is csak egy döntetlenre futotta (31-31), pedig a félidőben még 17-13-ra vezetett a Vecsés.

Nem lesz könnyű az idei utolsó mérkőzés sem, a 15. fordulóban a Győri ETO lesz a Vecsés ellenfele. Az első osztályba igyekvő listavezető kirobbanó formában van, egyetlen vereségüket a 8. fordulóban szenvedték el a Mezőkövesdtől, azóta hat meccset játszottak és valamennyit megnyerték.

Jól jön majd a karácsonyi szünet a Vecsésnek, hogy a februári újrakezdésre rendezzék soraikat. Ellenkező esetben nagyon nehéz tavasz vár a vecsési alakulatra.

A hölgyek lényegesen jobb pozícióból várhatják a folytatást, a lapzártánkig lejátszott tíz mérkőzésen öt győzelem mellett három döntetlen és két vereség a mérlegük. Legutóbbi három meccsükön nem találtak legyőzőre, a Cegléd ellen hazai pályán 27-21-re nyertek, majd a Kecskemét és az Örkény ellen is döntetlent játszottak, a végeredmény mindkét meccsen 25-25 lett. Lapzártánkkor az NB/II. G-csoport harmadik helyén állva utaztak az Emszt Kálmánné Sportcsarnokba, ahol az ötödik helyezett Rákosmente vendégeként léptek pályára.

VN