A Vecsési FC labdarúgócsapata jelenleg a harmadik helyen áll a Pest megyei első osztályú bajnokságban. Szűcs Lajos együttese 14 forduló alatt 28 pontot szerzett, kilenc győzelem mellett egy döntetlen és négy vereség a mérlege.

Főleg az utóbbi tűnhet meglepőnek az elmúlt évek eredményei alapján. Tavaly úgy nyerte meg a bajnokságot az együttes, hogy az egész szezon során mindössze három veresége volt.

– Nem szabad elfelejteni, hogy Horváth László távozásával 18 gól is elment, és a Pest Vármegyei Szuperkupadöntőben kiállított és fél évre eltiltott Tóth Tamás is nagyon hiányzik. Ő meghatározó ember a védekezésünkben, mert a legnagyobb probléma jelenleg a védekezésünk – mondta az idei szezonról Szűcs Lajos vezetőedző.

Hozzátette, voltak olyan meccsek, amelyeket azért nem sikerült hozni, mert a hátsó alakzat nem úgy oldotta meg a feladatát, ahogy azt el lehet várni.

– Amikor elkezdődött a bajnokság, akkor is három csapatot neveztek meg esélyesként, akik potenciálisak lehetnek a dobogó szempontjából, és jelenleg ez a három csapat van az élen – mondta a korábbi válogatott játékos.

A tabellát a Gödöllő vezeti 13 meccsen szerzett 32 pontjával, míg a Dunaharaszti 11 meccsen 30 pontot gyűjtött.

Szűcs elárulta, ezt a három csapatot elismerik a mezőnyben is, volt olyan ellenfelük, melynek edzője úgy nyilatkozott, hogy siker volt számukra, hogy a „vecsési fraditól” csak egy góllal kaptak ki. Tisztában van vele, az ellenfelek külön készülnek belőlük, de ő is minden riválisból próbál felkészülni.

De vajon miként lehetne rövid időn belül rendbe tenni, megerősíteni a védelmet?

A vezetőedző szerint a megyében elég nehéz igazolni. Nyáron szabadon igazolhatnak az átadó klub hozzájárulása nélkül, de akkor a játékosok próbálják kivárni a legjobb ajánlatot, legyen az magasabb osztály vagy anyagi szempontból minél jobb szerződés. Télen meg abszolút nehéz, mert ilyenkor kell még az átadó klub hozzájárulása is.

– Ha kinézünk valakit alacsonyabb megyei osztályból, nem szívesen engedi el az aktuális klubja, mert valószínűleg egy jó játékos, ha már kell nekünk. De egy belső védővel mindenképp szeretnénk erősíteni a csapatot, remélem sikerülni fog – mondta Szűcs.

De vajon mi dönthet a bajnokságban a három élen álló klub között?

– Nagyon nagy szerepe van a szerencsének is. Két rangadót veszítettünk, és ha az eredményekre ránézünk, olyan, mintha simán nyertek volna ellenünk, de aki látta a két meccset, a játék képében egyiken sem volt benne, hogy mi kikapunk. Mind a két meccsen komoly egyéni hibák döntöttek a mérkőzés sorsáról. Ha ezeket ki tudjuk küszöbölni, és azokat a mérkőzéseket megnyerjük, amelyeket a papírforma alapján teljes mértékben abszolválni kellett volna, például a legutóbb a Bugyitól elszenvedett vereséget, akkor úgy gondolom, hogy mi is feljebb léphetünk a dobogón – összegzett Szűcs.

SzgY