Bár a felnőtt Magyar Bajnokságot csak december közepén – lapzártánk után – rendezik, a Vecsési Boxklub már eddig is számos szép eredményt ért el az idei évben. Aki figyelemmel követi a Seres Attila által irányított egyesületet, annak ez nem is olyan meglepő.

Ugyan a felnőtt bajnokság még hátra van, de a fiatalok a diákolimpián és a korosztályos magyar bajnokságokban is nagyon jól teljesítettek, mondhatni sikeresebb évet zártunk, mint számítottunk rá. De talán még a sikereknél is nagyobb öröm, hogy a Covid után még többen kaptak kedvet a sportoláshoz, az ökölvíváshoz, ennek köszönhetően szép létszámmal dolgozhattunk, és komoly csapatokkal vághattunk neki a 2023-as versenyeknek – kezdte Seres Attila az év végi értékelését.

Az utánpótlás bajnokságban összesen 20 vecsési ökölvívó indult, közülük hatan magyar bajnoki címet nyertek. Ennyit korábban még soha nem szereztek a vecsési bokszolók.

– A legkiemelkedőbb utánpótláskorú versenyzőnk Nyögéri Sára, aki a Diákolimpiát és a korosztályos magyar bajnoki címet is megnyerte, a junior Európa-bajnokságon bronzérmes, a világbajnokságon pedig ötödik lett. Nagyon jó volt az idei éve, remélem, jövőre egy korosztállyal feljebb is legalább ilyen eredményes lesz – mondta a szakmai vezető.

A fiatal tehetség most eggyel feljebb lép, hiszen a junior korosztály foglalja magába a 15-16 éveseket, míg az ifi-korosztály a 17-18 éves versenyzőket. Seres szerint ez már a felnőtt előszobája. Elárulta, mindenki a második évben szokott robbantani, így ha 2024-ben nem is lesz annyira eredményes, egy év múlva biztos, hogy ismét szép sikereket fog elérni.

A felnőttek közül az egyesület legeredményesebb versenyzője Szűcs Szabina műtétre szorult, majd ezt követően még kér korrekciós műtétre volt szüksége.

– Szabina szépen gyógyul, a felnőtt bajnokságot még kihagyja, de reményeink szerint januárban a Bocskai-emlékversenyen már szorítóba léphet. Nélküle három versenyzőnk indul a felnőtt ob-n, és mindhármuktól – többek között az idén Amerikában a profik között is bemutatkozott – 52 kilós Pap Katától, a 63 kg-os Kiss Edinától és a nagy visszatérőtől, az újulterővel harcba szálló 48 kg-os Horváth Tamástól is érmet várok – mondta Seres.

SzgY