Komoly változás a vecsési kézilabda életében, de vajon elég?

Véget értek a férfi és a női kézilabda-baj­nokságok, a Vecsés SE felnőtt együttesei közül a férfiak az NB I./B alsóházának az 5. helyén végeztek, a jövő évet egy osztállyal lej­jebb kezdik, míg a nők az NB II. déli régiójának 10. legjobb kieső helyén zártak. Előbbi a má­sod, utóbbi a harmadosztálynak felel meg.

Vajon miként értékelte a teljesítményt Jánka Zsolt, aki 2020 novembere óta a szakosztály vezetője?

– Már nem én vagyok a szakosztályvezető, és a csapat munkájáért sem én felelek – mondta meglepetésünkre a szakember. Elárulta, a szakosztály vezetéséről már március végén lemondott, edzői szerződése pedig május 31-én lejárt.

– Mivel az edzői megbízatásom május 31-én véget ért, és az egyesület részéről – a megszokottól eltérően – nem történt megkeresés a folytatással kapcsolatban, úgy döntöttem, véget ér a közös munkánk! – mondta a szakember, aki nagy tervekkel érkezett a városba.

– Sok szakmai és személyi problémája volt a szakosztálynak, ami komoly terheket rótt ránk. Ezeket próbáltam szakmai és emberi kapcsolataim révén enyhíteni – mondta Jánka. „Belefáradtam, ezért kértem, a szakosztályvezetői felmentésemet a tavasz folyamán!”

Miután elment, nem szeretne visszafelé nézni, de mint gyakorlott sportvezető sok sikert kíván a következő vezetőségnek, hogy sikeresen megállítsa az elmúlt évek lefelé mutató tendenciáját, és mind az utánpótlás, mind pedig a felnőtt csapatok ismét az kézilabda élvonala felé közelítsenek!

Sz. Gy.