Idén is lesz lakossági faültetési akció

Vecsés Város Önkormányzata 2022. évben is meghirdeti őszi faültetési akcióját, városunk közterületeinek szépítése céljából. Azon lakosok számára, akik vállalják, hogy a városképet rontó, kiöregedett, kiszáradt fákat saját ingatlanjuk előtt a közterületen kivágják, vagy a fával nem rendelkező közterületet szeretnék faültetéssel szebbé tenni, és a faültetéssel járó munkálatokat el­végzik, az Önkormányzat környezetbe illő díszfa csemetét biztosít.

A faültetési akcióra legkorábban 2022. július 4-étől lehet jelentkezni. Jelentkezéseket a faültetési keretösszeg erejéig tudunk fogadni. Az igénylés leadása után az ügyintéző ellenőrzi az ültetni kívánt fa helyét, az egységes utcakép kialakítása érdekében az utcában nagyobb részt megtalálható fafajta igénylése lesz elfogadható.

Igényelhető fafajták: gömbjuhar, gömbkőris, gömbakác, gömb csepleszmeggy, vérszilva (termés nélküli), díszkörte. Az igénylés csak megfelelő hely és rendezett utcakép esetén kerül elfogadásra. Egy igénylő legfeljebb 6 darab facsemetét igényelhet. Az igénylőktől a facsemetékért darabonként 2 500 Ft jelképes összeget kér az önkormányzat, hogy ezzel is erősítse a tulajdonosi tudat kialakítását.

Az önkormányzat ingyenesen biztosít gyermekenként 1 db facsemetét azoknak a családoknak, ahol a faültetési akciót megelőző egy éven belül született gyermek.

A fák további gondozása, öntözése az igénylő kötelessége.

A befizetendő összegről szóló csekk a szemlét követően az ügyintéző által kerül átadásra, vagy postai úton küldjük ki. Az igénylés véglegesítéséhez a befizetett csekket, illetve az utalás igazolását az ügyintézőnek szükséges bemutatni, illetve a kovacs.krisztina@vecses.hu e-mail-re kell megküldeni legkésőbb 2022. augusztus 19-éig.

A Jelentkezés menete

Jelentkezni lehet személyesen a Vecsési Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályán (2220 Vecsés, Szent István tér 1. fszt. 1.) ügyfélfogadási időben, vagy a kovacs.krisztina@vecses.hu e-mail címen. Telefonos jelentkezést nem fogadunk el!

A jelentkezéshez szükséges adatok: név, telefonszám, cím, ahová a fát ültetné, értesítési cím (ha nem egyezik a fa ültetési helyével), igényelt fa fajtája és darabszáma.

A facsemeték kiosztására előreláthatóan 2022. november elején kerül sor.

Vecsési Polgármesteri Hivatal