Hiába volt Vecsés legjobb sportolója, elsősorban ügyvéd szeretne lenni

Tavaly egy kézilabdázó, Kovács Dóra lett az év vecsési sportolója. De mennyire változott meg ettől egy tehetséges 17 éves lány élete? Vajon mennyire nehezebb ebben a vírus- sújtotta időben edzeni, meccselni?

Elég jól sikerült a tavalyi szezon, de ez nem csak az én sikerem, a csapattársaimnak is komoly szerepe van benne – mondta Dóra, aki azt is elárulta, még alsósként az Andrássy iskolában, Kabay Gabriellánál kezdett el szivacskézilabdázni több barátnőjével együtt.

– A legtöbben lemorzsolódtak, de nekem annyira megtetszett, hogy azóta is csinálom, és nagyon szeretem. Nem feltétlenül az NB I a célom, sokkal jobban érdekel az edzősködés, később szívesen foglalkoznék gyerekekkel, hogy megismertessem velük a sportágat – mondta az irányítókét játszó fiatal hölgy.

De vajon mit szeret sportágában, ami saját bevallása szerint is egy roppant kemény, néha már durva sport? – Nagyon nagy adrenalint ad, amikor játszom, a csapatot is szeretem, jól érzem magam köztük – mondta Dóra, akinek saját bevallása szerint a cselezés és a betörés az erőssége.

Ugyanakkor tisztában van a képességeivel, lehetőségeivel.

– Nagy ugrás lenne az NB I-ről álmodozni, és nem is vagyok annyira magas, mint egy klasszikus irányító. Szeretem a kézilabdát, addig szeretnék játszani, amíg élvezem, de nem kézilabdázó szeretnék lenni. A jogra szeretnék menni és ügyvédként dolgozni – mondta a tehetséges játékos, aki csak nevetett azon, hogy pár év múlva majd esetleg úgy mutatják be csapatában: dr. Kovács Dóra.

A tavalyi év legjobbjának járó díjat a járványhelyzet miatt nem ünnepélyes keretek között, hanem idén egy meccs előtt vette át. Nem tudott róla, teljes meglepetés volt, csapattársai, szülei – akik közül senki nem kézilabdázott – egyaránt nagyon örültek neki.

Vajon egy fiatal tehetséges játékost mennyire visel meg, hogy a járványhelyzet miatt nem a megszokott módon tudnak készülni?

– Így sokkal nehezebb a felkészülés, a körülmények, az edzések is. Sajnos kevesebbet is tudunk edzeni, ami a meccseken is látszik. Mondjuk én most épp egy komolyabb sérüléssel, bokaszalag-szakadással itthon vagyok, ezáltal még nem is mozoghatok, ami még a kevés edzésnél is rosszabb
– mondta Dóra, aki elárulta, személyes kedvenc kézilabdázója Szucsánszki Zita a Ferencvárosból.

Sz. Gy.