Nem olyan az edzés egyedül a nappaliban, mint a többiekkel egy tornacsarnokban

Edzés karantén után a Wass Albert utcai sportpályán

Zahradnik Gina öt és fél éve vezeti a Vecsési Sportegyesület ritmikus gimnasztikázóinak munkáját, de az elmúlt hónapok őt is különös kihívás elé állították, hiszen a koronavírus-járvány miatt csak online edzéseket tudott tartani.

Saját bevallása szerint nem is nagyon szerette az online edzéseket, hiszen sportágában muszáj a fizikális kontakt, fontos, hogy azonnal ki tudjon javítani egy rossz lábtartást, vagy ha valakinek nem fordul ki eléggé a csípője.

– Nem olyan intenzitású az edzés egyedül egy nappaliban, mint a többiekkel egy tornacsarnokban. Remélem a nyár elég lesz arra, hogy be tudjuk pótolni a munkát és az őszi versenyszezonra jó formában lesznek a versenyzőink – mondta a csinos sportvezető.

Úgy véli, márciustól május közepéig amolyan aktív pihenés volt számukra, hiszen nem voltak edzések. Amikor megnyitottak a labdázók, kisebb csoportokban a szabadtéren edzettek.

Több a lehetőség, hatékonyabbak a tréningek, ha nem otthon a négy fal között tartják

– Június másodikától kiscsoportos tornatermi edzések vannak már, de a kicsiknek, óvodásoknak továbbra is csak szabadtéren tartunk tréningeket. A nyári táborunk júniustól egészen augusztus végéig fog tartani, ehhez már az ovisok és a kicsik is csatlakozhatnak – mondta a korábbi válogatott versenyző.

A tábor napközis jellegű lesz (reggel 8-tól délután 5-ig), és az edzések mellett számos érdekes programot kínál a gyerekeknek. Erre valószínűleg sokan fognak jelentkezni, hiszen az edző elmondása szerint a karantén időszaka alatt a szülők sokszor panaszkodtak, hogy nem akarnak elfáradni a gyerekek. A vezetőedző szerint ez teljesen érthető, hiszen nem olyan egy tréning heti négy órában, otthon, mint heti öt alkalommal a társakkal.

SzgY

MEGOSZTÁS
Előző cikkÚrnapja ünnepére
Következő cikkRögös út a ballagásig