Vincze Gábor: Nagyon sok mindenen múlik, milyen csapatunk lesz jövőre

Az MLSZ döntése értelmében május 30-án folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, míg a másodosztály és az összes alacsonyabb osztályú pontvadászat szezonja véget ért, a hátralévő meccseket nem rendezik meg, a je­lenlegi táblázat alapján jelölik ki a feljutókat és kiesőket.

A Vecsés FC így a hatodik helyen zárt a Pest megyei első osztályú bajnokságban. Vincze Gábor, a csapat vezetőedzője sajnálja, hogy így ért véget a szezon, de elfogadja, hiszen egy világméretű járvány miatt történt.

Összességében nekünk könnyebb a helyzetünk, hiszen számunkra nem volt komolyabb célkitűzés, mint mondjuk a feljutás vagy a dobogó, és a kiesés sem fenyegetett minket. Más klubokat sokkal súlyosabban érintett, hogy így ért véget a bajnokság – mondta a szakember.

Megérti, de nem örült a bajnokság befejezésének, hiszen a csapata rendben volt, jó társaság jött össze, és ez a fél év arra lett volna jó, hogy komolyabban összekovácsolódjanak.

– Csapatépítésben vagyunk, a mutatott játék megnyugtatott, a labdabirtoklás, a játék jó volt. Az utolsó meccset elszúrtuk, de a játék képe alapján partiban voltunk. Annak ellenére, hogy kikaptunk, mindkét csapat tudta, hogy jobbak vagyunk. Ráadásul az ezt megelőző tavaszi meccseinken az eredmények is jöttek. Most az egészet kezdhetjük elölről – utalt a korábbi válogatott arra, hogy a tavaszt három meccsen szerzett 9 ponttal és 12-0-s gólkülönbséggel kezdték.

Ugyanakkor nem tudja, mit jelenthet számukra, hogy ilyen hosszú szünet lesz a két bajnoki szezon között.

– Ez félig amatőr futball, majd az idő eldönti, milyen csapatunk lesz jövőre. Senkit nem tartunk itt, hogy magunkhoz kössük egy 2 éves szerződéssel. Nem tudjuk, ki menne, ki maradna? Télen nehezebb igazolni, nyáron mindenki szabadon mehet. Nagyon sok mindenen múlik, milyen csapatunk lesz jövőre. Nem tudjuk, ki fog jelentkezni, hogy itt játszana, nem tudjuk, a várost mennyire érintette meg ez az időszak, milyen büdzsével dolgozhatunk – mondta Vincze.

– Én szeretnék maradni, hosszabb távra terveztem itt, de sok oldala van ennek is, hiszen ha eredménytelen vagyok, mint ősszel, megtehetik, hogy elküldenek – mondta saját szerződésével kapcsolatban, hozzátéve, ennek az osztálynak van a legkevesebb problémája, hiszen az NB III-ban jóval nagyobb a büdzsé, keményebben kell tartani a játékosokat.

Tisztában van vele, ők nem tudják az otthoni edzéseket ellenőrizni, de azt is tudják, a csapatban vannak dolgozó emberek, akik elvesztették a munkájukat. Tőlük nem lehet elvárni, hogy ugyanúgy készüljenek, mint versenyidőszakban.

– Szerintem sok szabad játékos lesz a nyáron, meglátjuk, mit tudunk lépni. Az NB I-ben egy játékos lemondhat a fizetése egy részéről, vagy elmehet, a világsztárok annyiból adakoznak, amit nem is tudunk elképzelni. Ugyanakkor nálunk a legtöbben a munka mellett játszanak, akiknek csak kiegészítés a labdarúgásért kapott összeg – összegzett a szakember.

SzgY