Az érettségire kifertőtlenítették a Petőfi iskolát

Az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt kiemelt figyelmet kap a fertőtlenítés. Az Ózon-Kontakt Kft. önként jelentkezett és végezte el a köztéri fertőtlenítést Vecsésen. Nem ez volt az első alkalom, hogy segítettek a városnak.

Mi ajánlottuk fel a segítségünket, és az érettségi előtt ingyenes fertőtlenítést végeztünk a Petőfi iskolában. Ez azt jelentette, hogy két emberünk egy nap alatt fertőtlenítette az iskolát egy ipari készülékekkel, ami vissza is regenerálja az oxigént. Egyszerűen csak segíteni akartam a vecsési diákokat, hogy esélye se legyen a vírusnak velük szemben – mondta Molnár Endre ügyvezető.

Azért sikerült ilyen rövid idő alatt a fertőtlenítés, mert a cég kizárólag olyan berendezéseket használ, amelyek rendelkeznek ózonlebontó (oxigénné alakító) ciklussal. Az eljárás végén az előállított ózon tiszta oxigénné alakul, az eredmény egy penésztől, penészspórától, kórokozóktól és kellemetlen szagoktól mentes higiénikus, friss illatú környezet.

A szakember maga is a Petőfibe járt, ahol édesanyja korábban igazgató-helyettesként dolgozott, így több szempontból is fontos számára az intézmény. A kialakult helyzetben rengeteg munkájuk van, köztük több karitatív jellegű, de együttműködnek a katasztrófavédelemmel és a tűzoltósággal is.

– Természetesen megnőtt az érdeklődés a munkánk iránt, amióta 2018-ban elkezdtem ezzel foglalkozni. Sajnos nagyon sokan – mint korábban én is – beleesnek abba a hibába, hogy vesznek egy tisztítókészüléket, aminek aztán több a hátránya, mint az előnye – mondta a szakember.

Elárulta, korábban ők is próbálkoztak kínai, majd német gépekkel, jelenleg egy izraeli gépet használnak, amelyik jobb bármelyik korábbinál.

A cég honlapjáról kiderül, ha megfelelően kezeljük, és észszerű biztonsági óvintézkedéseket követünk, az ózon a legbiztonságosabb fertőtlenítőanyag, amit napjainkban használnak. Semmiféle maradványt nem hagy maga után. Rövid idő alatt magától is visszaalakul oxigénné és egyszerűen eloszlik a levegőben, maradandó káros anyagok, és a környezet degradációja nélkül.

Sz. Gy.