Igazi éremhalmozók a vecsési ökölvívók

Ahogy azt már megszokhattuk, a Vecsési Box-klubban zajlik az élet. A versenyzők szinte minden korosztályban érdekeltek valamelyik hétvégén egy-egy versenyen. De nem csak részt vesznek ezeken, többnyire sikerrel térnek haza onnan.

Szeptember közepén az üllői sportágválasztó keretén belül, az első Üllő Vezér Kupán vett részt a Vecsési Boxklub.

– Ez egy 10-15 éves utánpótláskorúaknak meghirdetett verseny volt. Az ország minden tájáról jöttek csapatok, még Szlovákiából is érkeztek. Az üllői polgármester asszonnyal megbeszéltük, hagyományteremtő verseny lesz, a jövőben minden évben megrendezzük – mondta Seres Attila, a klub elnöke.

A hónap végén Győrben rendezték a serdülő magyar bajnokságot, melyen két versenyzővel voltak érdekeltek a vecsésiek, Német Gábor (46 kg) és Pillis Norbert (68 kg) révén. Előbbi arany-, utóbbi ezüstéremmel zárta a négynapos versenyt.

– Minden attól függ, hogy ő hogyan érezte belülről. Ha úgy jön ki, hogy jó volt, jól bokszolt, akkor elégedett lesz az ezüstéremmel is. Ha úgy érzi kevesebbet tett meg annál, mint amit tud, akkor nem. Ilyenkor igyekszünk azzal motiválni őket, ha még többet dolgozik, legközelebb fényesebb lesz az érem – mondta azzal kapcsolatban, miként dolgozza fel egy versenyző, ha egy tornán több győztes meccs után csak a döntőben szenved vereséget.

Sopronban a küzdősport gálán több sportág is ringbe, tatamira, ketrecbe lépett, itt 1-1 női és férfi sportolóval képviselte magát az egyesület. Kiss Olimpia arany, Schmigulecz Kevin ezüstérmet szerzett a gálán.

De vajon mitől ilyen sikeresek a vecsési női ökölvívók? A női mezőny erős, ezt jól mutatja, hogy a múlt héten egy cseh válogatott versenyző is miattuk utazott ide. Sok lehetőségük van a versenyzésre, tapasztalatszerzésre.

– Egy évben a mi női versenyzőnk mintegy 20 meccset játszanak. Más klubban csak 5-6 meccsük van – mondta Seres.

Hamarosan a junior magyar bajnokságon lesz érdekelt az egyesület egy versenyzővel, itt Mátyás Krisztián éremeséllyel indul. Majd a felnőtt lányoknak lesz egy oroszországi 10 napos edzőtábora, így készülnek a de­cemberi országos felnőtt bajnokságra. Az ob-n a női mezőnyben Seres szerint szinte az összes számban éremesélyesek a vecsési hölgyek.

SZGY