Motiváló környezet várja a Petőfis diákokat

Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök áldotta meg a felújított iskolát

A dolgozók is ecsetet ragadtak, hogy megszé-pítsék az iskola udvarát.

Színes ugróiskola várja a szünetekben a petőfis diákokat

A Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium épületének külső és részben belső megújulásáról lapunkban többször is olvashattak. A felújítási munkák túlnyomó többsége az iskolakezdésre befejeződött, de az ünnepélyes átadásra csak szeptember utolsó napján került sor. Amint arról már beszámoltunk, a tető- és a homlokzat felújítása mellett az iskola udvara is megszépült, továbbá elkészült az intézmény új könyvtárhelyisége is. Az átadóünnepséget megelőző hétvégére is marad még elvégzendő feladat, melyet már nem bízott szakembergárdára az iskola vezetése. A dolgozók ragadtak ecsetet, hogy az udvart még hangulatosabbá tegyék: színes ugróiskolát festettek a burkolatra, amely amellett, hogy vidámabbá tette a nyáron lerakott szürke térkövet, játékban és mozgásban gazdag perceket is kínál a diákoknak a tanórák közti szünetek idejére. Az ugróiskola valódi csapatmunka eredménye, hiszen a munkából a tantestület tagjai, a technikai dolgozók, az iskola igazgatója és még a polgármester is kivette a részét.
A megújult iskola átadóünnepségét szep­tember 30-án tartották, az eseményen részt vett Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök, Csáki Tibor, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója, Lux Ambrus tanügyigazgató, Huszka Mihály plébános, az önkormány részéről pedig Szlahó Csaba polgármester és Tábori Ferenc alpolgármester.

A diákokat és a megjelent vendégeket az iskola igazgatója, Sztyehlikné Hegyi Krisztina köszöntötte. Beszédében kiemelte azt az összefogást, amely segítségével igazán szép és igényes környezetet teremthettek a hétköznapokra az iskola diákjai és munkatársai számára. Hozzátette, hogy az elkövetkező hónapokban tovább folytatódik az intézmény környezetének szépítése, novemberben például az iskola fásítási programja keretében 9 platán és 6 vadgesztenyefát ültetnek el az udvaron, továbbá folyamatban van a pincehelyiség felújítása is. Az igazgatónő azt is elárulta, hogy az iskola a Magyarországi Ökoiskola Hálózat tagja lett.

Az igazgatónő beszéde után az iskola egykori tanára, Szlahó Csaba polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Beer Miklós nyugalmazott püspök kérte Isten áldását a megújult iskolára.

A felújítás költségeit a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága és Vecsés Város Önkormányzata biztosította.

VRG