Olimpia Vecsésen? Igen!

Első alkalommal kerül megrendezésre Vecsésen a 9 éves gyerekek Mini Olimpiája. Az augusztus 20-ai tornán labdarúgás, kézilabda és kosárlabda sportágakban lehet versenyezni a benevezett egyesületeknek.


Az ötletet a Mini Talent Sportegyesület filozófiája adta. Az egyesületben ugyanis együtt a 3 sportág felé terelgetve képzik az 5-9 év közötti gyerekeket, többszörösen összetett feladatokkal.

Sportág specifikusan csak a legidősebb korosztállyal, a 9 évesekkel foglalkoznak, nekik ad lehetőséget az első Mini Olimpia.

– Az egyesületeknek szeretnénk felkészülési lehetőséget adni az idény elején, illetve ha jól sikerül szeretnénk hagyományt teremteni és évente megrendezni az eseményt – mondta Varga Ádám, az olimpia ötletgazdája, a Mini Talent alapítója és elnöke.

A meccsekkel és az egésznapos programokkal elsősorban egy önfeledt, vidám, jó hangulatú napot szeretnének a csapatoknak.

– Reméljük minél több új barátság szövődik a gyerekek és egyesületek között is” – mondta Varga, aki elárulta, maga is izgatottan várja az augusztusi sporteseményt.

Sz.