Antal Zoltán: Büszke vagyok a társaságra

Nehéz idényen van túl a Vecsési Sportegyesület kilenc szakosztálya, de ennek ellenére is jó eredményekkel zárták a szezont. A részletekről Antal Zoltán, az egyesület elnöke számolt be lapunknak.

A koronavírus-járvány hazai berobbanása óta nehéz időket élt át a Vecsési Sportegyesület. A korlátozások feloldását követően tavasszal ugyan javult a helyzet, de az őszi szezonkezdetre még vastagon rányomta a bélyeget a járvány. Az egyesület elnöke, Antal Zoltán elárulta, a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a pandémiás helyzet miatt az edzéseket nem lehetett megtartani a megszokott körülmények között. A lezárások idején a szakosztályok nem használhatták edzésre a vecsési iskolák tornatermeit, sportcsarnok híján pedig a környező településeken kellett új edzőhelyszíneket keresni. Kényszerből Gyálon, Üllőn, Solymáron és Dunaharasztin is edzettek a vecsési sportolók, de ezért mélyen a zsebbe kellett nyúlnia az egyesületnek.

– A korábbi óradíjaknál jóval magasabb összegért tudtuk kibérelni a csarnokokat, volt olyan helyszín, ahol a járvány előtt kilencezer forintba került egy óra, míg a járvány idején ennek a két-háromszorosát is elkérték.
A helyzetünket tovább rontotta, hogy nehezen tudtunk találni szabad időpontot, hiszen sok egyesület küzdött hasonló problémával, ezért általában túljelentkezés volt a sportcsarnokokban. A korlátozások feloldását követően sajnos a vecsési iskolákban is azt tapasztaltuk, hogy más feltételekkel, drágábban vehetjük igénybe a tornatermeket, mint korábban. Ezek a nehézségek anyagilag és logisztikailag is komoly terhet róttak az egyesületre. Ez idő alatt nagyon sokan lemorzsolódtak az utánpótlásból, hiszen nem minden szülő engedte el a gyerekét másik városba edzeni. Sajnos a szakosztályok létszáma azóta sem állt vissza a járvány előtti szintre, például a karate a megszűnéshez is közel került az említett okok miatt. Ugyanakkor ezúton is megköszönöm azoknak a szülőknek a támogatását, akik a kellemetlenségek ellenére is rendszeresen hordták gyermekeiket az edzésekre – foglalta össze az elmúlt időszak nehézségeit Antal Zoltán.

De, hogy jó híreket is közöljünk, a kritikus időszak ellenére is nagyon jó eredményeket értek el a VSE sportolói. A vecsési asztaliteniszezők a megyében negyedikek lettek, az NB III-ban szereplő csapat pedig a harmadik helyen zárta a bajnokságot. Antal Zoltán külön kiemelte Nyíri-Szabó Lázár nevét, ugyanis az ifjú parasportoló országos szinten is kimagasló teljesítményt nyújtott.
– Büszke vagyok rá, hogy a Vecsés SE versenyzője, és ilyen nehéz körülmények között is elképesztően jó szezont produkált – hangsúlyozta az elnök.

– Ugyanez igaz Szűcs Szabinára is– mondta Antal Zoltán –, a vecsési ökölvívó hölgy évek óta remekül szerepel és mára már Európa szintű versenyző vált belőle.

A postagalamb szakosztály is jó idényt fut – tudtuk meg –, a bajnokság hajrája még hátra van és a vecsési galambászoknak minden esélyük megvan arra, hogy a tabella élén zárják le a szezont. Pedig az ő helyzetük sem túl rózsás, az ő versenyzésüket a változó klíma miatt jelentkező hőhullámok is sújtják, amelyek nagyon megviselik a galambokat.

Antal Zoltán kiemelte a vecsési fogathajtók eredményeit is, illetve a Vecsés Kupa versenyt, amelyet idén is nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket elért versenyzők szereplésével, magas színvonalon rendeztek meg a Dobrovitz Lovasfarmon.

– Tulajdonképpen az összes szakosztály valamennyi versenyzőjét kiemelhetném, például az rg-s lányok is nagyon jól szerepeltek, pedig a soraikban sok megbetegedés volt a pandémia idején. Mindenkire büszke vagyok, hiszen nehéz körülmények között is helytálltak, ami tovább emeli az elért eredmények értékét – mondta Antal Zoltán. A sportvezető hozzátette, jelenleg az a legfontosabb, hogy a sportolók kipihenjék magukat a nyári szünetben, ősszel pedig frissen, újult erővel vágjanak bele az új idénybe.

Ezüstérem Olaszországban

Spengler Krisztina (a kép bal oldalán) ezüstérmet nyert Riminiben

Lapzártánk előtt tájékoztatta szerkesztőségünket Nedolai Edit, az asztalitenisz szakosztály vezetője, hogy a Vecsés SE sportolója, Spengler Krisztina 2. helyezést ért el Riminiben, a European Veterans Championships elnevezésű veterán EB-n. Gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez!

varga