Ismét vecsési sikerek a pénzügyes tudásversenyeken!

A K&H bank idén is megrendezte a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, melyen a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium csapatai évek óta nagy lelkesedéssel vesznek részt.

A többfordulós versenyen gyakorlati számolós feladatokat kellett megoldani, például részvényárfolyamokat, hozamokat, költségeket számolni és a pénzügyi-banki fogalmakat is jól kellett ismerni. A csapatversenyek ráadásul mindig ösztönzőleg hatnak a felkészülés során, a diákok nem csak önmagukért, hanem a többiekért is küzdenek a versenyben.

Lássuk az idei eredményeket!

A Számoló gepárdok (Hajbel Bence, Molnár Dominik, Kovács Maja, Mayer Kinga és Tordai Gréta) hetedik osztályosok és országos második helyezést értek el, felkészítőjük Mayer-Timári Júlia.

Szintén országos második lett, immár a gimnazisták mezőnyében a Profi Befektetők. A csapat tagjai: Galambos Zsombor, Gyebnár Ádám, Mayer Martin, Molnár Gergely és Vanek Gábor, akik kilencedikbe járnak, felkészítőjük Mayer-Timári Júlia és Molnár Dalma.

Mindannyian okosórát nyertek, továbbá az iskolájuk részére értékes utalványokat. Többen idén már budapesti gimnáziumban tanulnak, de a versenyen továbbra is a bevált petőfis csapatukkal közösen indulhattak.

Regionális második hellyel büszkélkedhetnek a TakarOkosok (Börcsök Csenge, Hasse Nóra, Molnár Petra, Tóth-Nyári Virág és Nagy Márton), hatodikos diákok, akiket Molnár Dalma készített fel.

Fiataloknak szóló ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre! elnevezésű versenyt indított a Pénzügyminisztérium. Azonnal tudtuk, ott a helyünk! A gimnazistáknak kiírt verseny országos 100 fős döntőjébe már kilencedikesként bejutott Gyebnár Ádám, Molnár Gergely, Mayer Martin. Ezúttal helyezést még nem szereztek, azonban életre szóló élményekkel gazdagodtak, a döntőt ugyanis a minisztérium pénztártermében tartották.

Az idén megnyílt Pénzmúzeum adott otthont a Magyar Nemzeti Bank, Pénziránytű alapítvány által megrendezett Pénzokos Kupa versenynek, ahol Mayer Kinga a Szent István Gimnázium csapatának tagjaként országos első helyezést ért el.

A pénztudatossági programok hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre több fiatal számára legyen magától értetődő számos olyan pénzügyi fogalom és folyamat, mint például a THM, az előtörlesztés, az állampapír vagy az öngondoskodás és családi költségvetés készítés.

Az elért sikerekhez szívből gratulálunk!