Közös hobbinak indult – májusban fotókiállításra készülünk

Cigánycsuk

A madarakat különösen kedvelő, lelkes, amatőr fotósokként alapítottuk 2 éve a Vecsési Madárles csoportot. Sokan csatlakoztak hozzánk, és nagy örömünkre egyre többen vagyunk, akik fényképezünk is.

Vecsés értékes élővilágát a madarak révén kezdtük el felfedezni, így rajtuk keresztül mutatjuk be. Az elmúlt két évben városunkban megfigyelt 161 fajból 30 madár fotója kerül most a könyvtárban a polcvégekre. Vannak közöttük kedves ismerősök: kiskertjeink lakói, téli madárvendégek. Mások a patakpart és a határ rejtőzködőbb madarai, élesszemű ragadozók és színpompás vártamadarak. Ami közös bennük, hogy mindnyájukat Vecsésen kaptuk lencsevégre.

Kiállításunk május 2. és 31. között tekinthető meg a Róder Imre Városi Könyvtárban, az úgynevezett Polcvég Kiállításon. A megnyitót a Madarak és Fák Napján, május 10-én 17 órakor rendezzük, és minden érdeklődőt szeretettel várunk. Ekkor kerül sor a könyvtár és a Vecsési Madárles közös rajzpályázatának eredményhirdetésére is. Pályázatunk szintén a Madarak és Fák Napjához kötődik, és május 6-áig várjuk óvodások és alsó tagozatos általános iskolások rajzait kedvenc madarukról. Részletek a könyvtár honlapján és Facebook oldalán olvashatók.

Lengyel Hajnalka – Vecsési Madárles