Platz Bistro: kulináris élmények várnak a piactéren

Tavaly szeptember óta új üze­mel­tetővel és új néven működik a Bálint Ágnes Kulturális Központ épületében lévő vendéglátóhely.

A Platz Bistróra átkeresztelt étterem belső kialakításával korábban sem volt gond, ezért nem kellett újratervezni, inkább csak némi finomhangolásra volt szüksége az összetett és elegáns, mégis barátságos hangulatú enteriőrnek. Ezzel szemben az étlap teljesen átalakult. Az elsősorban bisztró jellegű ételeket kínáló éttermet Zhetmayer József vette át a korábbi üzemeltetőtől, az új vezetőnek pedig nem titkolt célja, hogy bebizonyítsa, lehet jó éttermet csinálni Vecsés szívében.

– Úgy gondolom, hogy a hely adottságait kihasználva, a kulturális központtal együttműködve tudunk egy jól működő, alkalmanként akár színvonalas programokat kínáló éttermet csinálni a vecsésieknek. Korábban nem értettem, miért jönnek ide olyan kevesen, vagy miért viszik el máshova például az esküvőket, amikor itt van egy szép étterem, körülötte a hangulatos piactérrel, mellette a kulturális központtal, melyek így együttesen nagyon jó adottságokkal bírnak a különféle rendezvények megtartásához. Jó ötletek megvalósításával ezen szeretnénk változtatni – mondta Zehetmayer József.

A külsőségeken túl egy étterem legfőbb vonzereje az étlap, amely kidolgozására nagy hangsúlyt fektettek a Platz Bistróban. Zehetmayer József párja, Péter Andrea az étterem szakácsának segítségével hosszú napokig dolgozott azon, hogy megtalálja a legideálisabb összeállítást, amely maximális élményt nyújthat a vendégeknek. Hogy jó lett a végeredmény, talán az mutatja meg leginkább, hogy a vendégek szívesen fogyasztják a megálmodott ételeket. Ízviláguk olykor a házias konyhák hangulatát idézi, a különlegesebb fogások pedig az újhullámos éttermekkel szemben támasztott elvárásoknak is megfelelnek.

– Sikeresek a leveseink, kedveltek a steakek, a szárnyasok és a halételek, így közel fél év tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy nincs szükség az étlap újragondolására. A desszerteket szeretnénk még bővíteni süteményekkel és olyan klasszikusokkal, mint a somlói galuska, a gesztenyepüré és a palacsinta. A tavasz közeledtével új ételek bevezetését is tervezzük, felkerülhet az étlapra például a hamburger és a pizza, melyekkel elsősorban a fiatalabb korosztály kedvében szeretnénk járni, és a nyári hónapokban fagylaltot is szeretnénk árulni. Természetesen azokra is gondolunk, akik glutén- és laktózmentes ételeket keresnek, vagy nem fogyasztanak húst. Vendégeink kérésére ezeket az ételeket a hétköznapokon és a rendezvényeken is elkészítjük – mondta a rendelhető ételekkel kapcsolatosan az étterem vezetője.

Kuriózumnak számít, de Vecsésen elvárható, hogy szerepeljenek sváb ételek is a kínálatban. A Platz Bistro ennek is igyekszik eleget tenni, így a sváb konyha néhány klasszikus ételét is elkészítik nekünk az étteremben. Például rendelhetünk bablevest, ropogósra sült bajor bőrös csülköt, babos tésztát és Platz káposztát, továbbá egy kiváló desszertet is, az erdei gyümölcsös szósszal megbolondított smarnit.

Bár ízlés dolga, de mi úgy tartjuk, nem is igazi magyar étterem, ahol nem ehetünk rántott húst. Szerencsére erről az örök klasszikusról a Platz Bistróban sem kell lemondani. Megkóstoltuk és nagyon ízletesnek találtuk, hasonlóan a húsleveshez. E két népszerű ételt minden nap felszolgálják a napi menü keretében is – hétfőtől péntekig menü ajánlata is van az étteremnek –, és bátran állítjuk, hogy az átlagnál lényegesen jobb minőségben.

A Platz Bistróban a programok szervezésére is szeretnének nagyobb hangsúlyt fektetni. Volt már borkóstoló és karaokeest is az étteremben, és a jövőben is várható, hogy lesznek hasonló események. A tavasz beköszöntével nyílhat ki igazán a „világ”, hiszen a jó időben az étterem teraszán és a piactéren is lesznek majd programok, részben a Bálint Ágnes Kulturális Központtal együttműködésben – árulta el Zehetmayer József.

Addig is jó szívvel ajánljuk olvasóinknak a Platz Bistrót, látogassanak el az étterembe, egyenek és igyanak egy jót, szerintünk nem fognak csalódni.

Vén