Két meccs, tizennégy gól – újabb lépéseket tett a bajnoki cím felé a Vecsési FC

Nem kegyelmeztek a vecsési labdarúgók az ellenfélnek, április 24-én a Budakalászi MSE vendégeként arattak nagyarányú győzelmet, négy nappal később pedig hazai pályán ütötték ki a sereghajtó Százhalombattát.  

Április 24-én a Budakalászi MSE vendégeként lépett pályára a Vecsési FC. Az első félidő végén 0-0-ás állással vonultak az öltözőbe a csapatok, de a második játékrészben beindult a vecsési gépezet és öt gólt szerzett a gárda.

A 47. percben Bogáti Péter zörgette meg a budakalászi kaput, majd három perccel később Tárkányi Gergő volt eredményes, így öt perccel a második félidő kezdete után már két góllal vezetett csapatunk. Bő negyed órát kellett várni a következő vecsési találatra, a 68. percben ismét Tárkányi Gergő juttatta a labdát a kapuba, találatával három gólra nőtt a vecsési előny. A 77. percben negyedszer hozta kellemetlen helyzetbe a budakalászi védelmet a Vecsési FC, ekkor Hollauer Balázs talált a kapuba. A 88. percben Tárkányi Gergő tette fel a koronát aznapi teljesítményére – és természetesen a csapatéra is – a vecsésiek hetese újabb találatával beállította az 5-0-ás végeredményt és mesterhármast jegyzett.

Kilenc góllal ment haza a Százhalombatta

Április 28-án a 19. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolta csapatunk, az ellenfél a sereghajtó Százhalombattai LK együttese volt. Tárkányi Gergő ott folytatta, ahol a Budakalász ellen abbahagyta, a 12. percben lőtt góljával rövid idő alatt megszerezte a vezetést a Vecsési FC.

A gólgyártást Patkó György folytatta a 22. percben, majd Tárkányi újabb két találattal vette ki a részét a vecsési gólparádéból. Az első félidő végére négy gólt hozott össze csapatunk, így nem sok kérdés maradt nyitva a második játékrészre.

Fordulás után sem volt megállás, mindössze két percet kellett várni az újabb vecsési gólra, a 47. percben Mojzer György volt eredményes. A vecsésiek tízese öt perccel később újra betalált, majd a 60. percben Nádasdi Kornél növelte tovább a vecsési előnyt, a 68. percben pedig Mojzer is meglőtte a harmadik találatát, ezzel már 8-0-ra vezetett a Vecsés.

A kilencedik hazai találatot Kiss Krisztián jegyezte a 70. percben. A százhalombattaiak erejéből egy szépítő gólra futotta: a 82. percben Henrik Vince volt eredményes, beállítva ezzel a 9-1-es végeredményt.

A Vecsési FC két nagyarányú győzelmének köszönhetően megelőzte a Dunaharaszti MTK-t és a tabella élére állt. Csapatunk a 14. forduló óta nem kapott ki, akkor éppen a Dunaharaszti távozott három ponttal Vecsésről.

Forrás: mlsz.hu

A következő fordulóban a tabella 13. helyén álló VS Dunakeszi érkezik Vecsésre. A találkozót május 1-jén 16 óra 30-tól játsszák a vecsési sporttelepen.

Vén