Remek vecsési bokszeredmények az ifi és a felnőtt ob-n is

Szűcs Szabina zsinórban hetedszer lett magyar bajnok - Fotó: Boxing.hu

Mindenki számára érdekes éven van túl a vecsési ökölvívás. Az egész évet beárnyékoló koronavírus-járvány miatt az edzések és a versenyek sem a megszokott mederben folytak. Ennek ellenére remek eredményeket értek el novemberben a felnőtt, illetve a junior és ifi országos bajnokságon is városunk sportolói.

Rendhagyó módon összevonva rendezték az ifik és a juniorok versenyét, melyen három érmet szereztünk. Junior korosztályban 50 kg-ban Pap Kata szoros mérkőzésen, megosztott pontozással kapott ki a döntőben, így ezüstéremmel zárta az ob-t. Szintén a junioroknál Pillis Norbert 70 kg-ban, míg az ifiknél Hoffmann Réka 81 kg-ban bronzérmet szerzett – értékelte a fiatalok bajnokságát Seres Attila, a Vecsési Boxklub elnöke.

A szakember szerint az eredmények reális képet mutatnak. Pillistől ugyan jobb eredményt vártak, de nehéz meccse volt, míg a két hölgy úgy indult a bajnokságon, hogy viszonylag kezdő versenyzőnek számítanak, eddig még 10 meccsük se volt.

– A felnőtteknél 4 versenyzővel szerettünk volna indulni, de betegség miatt csak 3 női bokszolónk tudott rajthoz állni. Szűcs Szabina 57 kg-ban zsinórban hetedszer lett magyar bajnok, míg Hoffmann Réka a +81 kilóban indult és álhatott fel a magyar bajnoki dobogó tetejére. A 64 kilósoknál rajthoz álló Horog Tímea is dobogón végzett, ő újabb bronzéremmel gyarapította éremgyűjteményét – mondta a felnőtt ob-ról Seres.

Szűcs aranyérme nem meglepetés, hiszen itthon egyeduralkodónak számít súlycsoportjában, ugyanakkor roppant nehéz felkészülnie, hiszen többnyire csak külföldi edzőpartnerekkel tud komoly edzést csinálni, idén viszont erre roppant kevés lehetősége volt.

– Horog Tímea bronzérme szintén szép eredmény, stabil versenyzőnk, mindig lehet rá számítani. Hoffman Rékát is indítottuk a felnőttek között, győzelme hatalmas meglepetés volt. Bebizonyosodott, hogy gyorsasága, energikussága nyerő a nagyok között is – értékelte az eredményeket Seres.

Úgy véli, Hoffmann eredménye jól mutatja a különböző súlycsoportok erejét is, hiszen az ifi 81 erősebb volt, mint a felnőtteké, amíg előbbiben „csak” harmadik lett, utóbbit megnyerte. Tudását mi sem bizonyítja jobban, hogy az elődöntőt és a döntőt is elsőmenetes KO-val nyerte.

– Ha az egész évet kellene értékelni, csak egy bizonyos szinten lehet, mert mindenre rányomta bélyegét a vírus. 4-5 versenyen tudtunk csak részt venni, ami a tíz százaléka annak, amin egyébként szoktunk. Sajnos nehéz a motivációt tartani így bennük, a fiatalok közül páran le is morzsolódtak. Még azt se tudjuk, a szövetség hogy fogja tudni értékelni az idei szezont, de az eredményeink alapján így is bent leszünk az első tízben – mondta a szakember.

SzgY