Új év, tavalyi remények a Vecsési FC-nél

A Vecsési FC labdarúgócsapata az előző „csonka szezon­ban” (a 30 fordulóból csak 18-at játszottak le a koronaví­rus-járvány miatt) a hatodik helyen végzett.

Vincze Gábor vezetőedző a szezon előtt a negyedik hely megszerzését tűz­te ki célul, de így is elégedett volt csapata teljesítményével. A szakvezető az augusztus végi rajt előtt elmondta, az idei szezonnak is hasonló célokkal vágnak neki.

Azt gondolom, ahogy a csapat a vírus utáni időszakból kijött, nem nézett ki jól, most próbáltuk utolérni magunkat. Én még a bajnokság elejét is rászántam volna a felkészülésre, de úgy tűnik, kész vagyunk, bár kellemetlen meglepetések már most is értek – mondta a korábbi élvonalbeli játékos.

A Dunavarsány elleni Magyar Kupa-találkozót ugyanis elveszítette a csapat, de ennél is nagyobb problémát jelent, hogy két komoly sérülést is összeszedtek a vecsési játékosok.

– Igazi egygólos meccs volt, melyet az ellenfél nyert meg, így ők mentek tovább. Nekünk is voltak lehetőségeink, de kihagytuk azokat. Ráadásul két komoly sérülésünk is lett, egy boka-, és egy térdsérülés, sajnos mind a kettő súlyosnak tűnik. Ilyen szempontból nem volt hasznos a hétvégénk – mondta Vincze.

Annak ellenére, hogy nem indult jól a szezon, hiszen hiába jöttek új emberek, jelentős fizikai lemaradásban volt a csapat, melyre most még a sérülések is rájöttek, a vezetőedző idén is minimum a legjobb négybe várja a gárdát.

– Tavasszal jól kezdtük a szezont, nem nézett ki rosszul a játékunk. Most megint a fizikális dolgokra kell nagyobb hangsúlyt fektetni, hiszen a járvány alatt mindenki a magánéletét próbálta rendbe tenni, így kevesebbet tudott foglalkozni a fizikális állapotával.

Úgy véli, az első hatba kerülés olyan célkitűzés, ami megvalósítható, de bízik egy dobogó közeli helyezésben.

– A dobogót sem tartanám kizártnak, de ehhez épp, egészséges játékoskeret kellene. Ha kiesik 2-3 meghatározó játékos, akkor bajban lehetünk. A nyári igazolásaink során olyan fiatalok jöttek, akikből egy normális közösségi embert és idővel standard játékos lehet fejleszteni, de nem olyanok, akikre már most alapemberként tudunk számítani. Még nem azt a minőséget tudják, mint a legjobbak – mondta a korábbi válogatott labdarúgó.

Véleménye szerint a megye I-es bajnokság évről évre erősödik, stabilizálódik, nincs nagyon gyenge csapat, nincs olyan, aki ellen biztosra vehető a három pont. „Ha akaratosak leszünk és fizikálisan is sikerül topon lenni, akkor lehet esélyünk a jó szereplésre. A mostani mezőnyből a Biatorbágy kiemelkedik, első számú bajnokesélyes, a Dunaharaszti amolyan „fekete lónak számít”, de rajtuk kívül nagyon kiegyenlített a mezőny. Ennek ellenére bízunk a jó szereplésben” – összegzett Vincze.

Czibolya Zoltán, a VFC elnöke is csalódott volt, hogy félbeszakadt a szezon, hiszen remekül kezdték a tavaszt, annak viszont örül, hogy azok a játékosok, akik maradtak Vecsésen – a tavalyi keret mintegy 80 százaléka –, nem kényszerből tették ezt, jó érzéssel döntöttek a maradás mellett.

– Jöttek új labdarúgók is, de sajnálatos módon meglátszik a játékosokon, hogy március óta nem volt meccs, minden állt. Nekünk is el kellett fogadni, hogy a játékosok számára a munka volt a fontos, hiszen ez jelenti a megélhetésüket, és emellett nem mindenki tudott úgy edzeni, ahogy kellett volna – mondta az elnök.

– Van még mit tenni, sok munka vár még a csapatra, az erőnlét nem az igazi. Próbálunk a legjobban szerepelni, a cél az első négybe kerülés, minél közelebb kerülni a dobogóhoz. Két játékosunkat már a rajt előtt elvesztettük, jelenleg azt sem tudjuk még, mennyit kell kihagyniuk. Jelenleg úgy tűnik, csatár gondban szenvedünk, de bízom benne, erre is találunk megoldást – mondta Czibolya Zoltán.

Sz. Gy.