Fitneszpark épül a lakótelepen

Június 12-én már az alap elkészítésén dolgozott a kivitelező

A közel 180 négyzetméter alapterületű kondiparkban 15 különböző eszközön edz­hetnek a sportolni vágyók.

Úgynevezett „D” típusú szabadtéri kondipark épül a lakótelepi labdázó szomszédságában. A kivitelezést végző Greenturf Sport Kft. május 11-én látott hozzá a munkálatokhoz és két ütemben építi fel a kondiparkot – tudtuk meg a cég vezetőjétől, Frics Mátétól.
A létesítmény 176 négyzetméteres téglalap-alapterületű lesz, és természetesen mindenben megfelel a mai kor előírásainak.

Frics Máté a kivitelezéssel kapcsolatban elmondta, hogy a kondipark két ütemben épül fel. Az első ütem az alépítményi munkálatokat tartalmazza. Ebben a szakaszban valósul meg a sportpark kitűzése, a tükör kiszedése, a szegélykövezés és az alaptestek betonozása, melyhez később az eszközöket rögzítik, valamint a gumiburkolathoz szükséges rétegrend elkészítése. Mindezek az időjárás függvényében 3-4 munkanap alatt valósulnak meg. Ezt követően egy nagyjából kéthetes technológiai szünet következik. A második ütemben, vagyis a szerkezetépítés keretében az oszlopok, eszközök rögzítése következik, valamint a gumiburkolat és a végső tereprendezés is a szerkezetépítésre szánt 3-4 munkanapban valósul meg. Az utolsó lépésben egy független tanúsító szervezet ellenőrzi és engedélyezteti a létesítményt, melyet ezt követően adnak át a sportolni vágyóknak.

A fitneszparkot saját gyártású eséscsillapító gumitéglával borítja a kivitelező, a BeStrong által gyártott és forgalmazott esésvédő gumilapok az európai uniós szabvány előírásainak megfelelnek, valamint EMI-TÜV SÜD Kft. által is tanúsított termékek, így szavatolva a biztonságos eszközhasználatot.

A parkba 15 különböző sporteszközt telepítenek, melyek saját testsúlyos edzésre használhatók.

– Mivel a BeStrong kondi­park használata semmilyen egyéb kiegészítő edzéseszközt nem igényel, valamint úgy terveztük ezeket, hogy minden izomcsoport megmozgatására alkalmas legyen, így sportszakértőink és mérnökeink a tervezés során húzódzkodót, tolódzkodót, lépegetőt, fekvőtámasz- és párhuzamos korlátot, bordásfalat, has- és hátizom-erősítőt, multifunkciós trénert, valamint vízszintes és úgynevezett majomlétrát is elhelyeztek az itt megépítendő parkban is. Egyes eszközökből több darab is megtalálható lesz, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a parkot igény szerint akár egyszerre többen is használhassák – mondta Frics Máté.

A fitneszpark a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával valósul meg és várhatóan július végére készül el.

N