Újra kinyitott a BÁKK és a városi könyvtár

Újra kinyithatja kapuit a vendégek előtt a Bálint Ágnes Kulturális Központ. A részletekről Kis Tóth János igazgatót tájékoztatta lapunkat.
A kormány megszüntette a veszélyhelyzeti állapotot, ezzel egy időben a kulturális intézmények kényszerzárlatát is feloldották, így június 22-én hétfőn reggel a BÁKK is újra megnyithatja kapuit a közönség előtt – mondta Kis Tóth János. Hozzátette, a kulturális központtal együtt a Mazsola Játszóház is újra fogadhatja a gyerekeket, a legkisebbeket egy nappal később, 23-tól várják szeretettel a házban.

– A vészhelyzet ugyan elmúlt, de a közönség egészségének védelme érdekében néhány elővigyázatossági szabályt bevezetünk. Arcmaszk és gumikesztyű használata nem kötelező, de a kézfertőtlenítésre megkérjük a ház vendégeit, a játszóházba pedig csak egy kísérő érkezhet a gyerekekkel – mondta a vezető azzal kapcsolatban, milyen feltételekkel látogathatja a közönség az intézményt.

A BÁKK nyári táborait is megtarthatja, melyekre folyamatosan lehet jelentkezni (a táborokról bővebben olvashatnak az újság 19. oldalán.)

A ház nyári és őszi programjairól és az elmaradt eseményekről későbbi időpontban tájékoztatják az érdeklődőket.

A Róder Imre Városi Könyvtár is újra kinyitott, így az olvasók ismét személyesen válogathatnak a jobbnál jobb könyvek között.

Friss információkért keressék a www.kulturba.hu és a www.vecsesikonyvtar.hu oldalakat az interneten.

VT info