Újabb útfelújításra nyert támogatást az önkormányzat

Testületi ülésről jelentjük

A képviselő-testület október 1-jén tartotta a 2014–2019-es önkormányzati ciklus utolsó ülését. Befejeződött a Gras­al­ko­ich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola tornacsarnok tetőszerkezetének garanciális javítása. A szakértői vélemény szerint a beázást okozó hibákat kijavította a kivitelező – mondta Szlahó Csaba a két ülésszak közötti eseményekről szóló beszámolójában.

Elkészült a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium homlokzati szigetelése és befejeződött az udvar felújítása. Az épület belső tereiben is történtek átalakítások, új könyvtárhelyiséget alakítottak ki, az alagsori helyiség felújítása pedig folyamatban van. Megtörtént az épület ünnepélyes átadása, az iskolát Beer Miklós nyugalmazott váci egyházmegyei püspök szentelte fel – tájékoztatott a polgármester.

Befejeződött az útburkolat felújítása a Kinizsi utcában. A beígért járdaszakasz felújítását az önkormányzat önerőből valósítja meg, továbbá az Erzsébet tér-Zrínyi utca közötti szakaszon az árokburkolatokat is felújítják egy későbbi időpontban.

Felújítják a Rózsa utcát

A Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre kiírt pályázatán 30 millió forintot nyert Vecsés Város Önkormányzata a Rózsa utca felújítására. Az elnyert támogatás a felújítási költségek felét fedezi, a fennmaradó összeget az önkormányzat a város költségvetéséből pótolja. A beruházás várhatóan a jövő év első felében készül el, összköltsége mintegy 60 millió forint lehet.

Idén is nagy sikere volt az önkormányzati faültetési akciónak. A lakossági igények magas száma miatt a rendelkezésre álló keretet még bővíteni is kellett – tájékoztatott a polgármester.

A vasúti közlekedés javításáról tárgyaltak

Kétfordulós egyeztetésen vettek részt a Vecsési Polgármesteri Hivatalban a 100A vasútvonal mentén érintett környékbeli települések – Gomba, Monor, Péteri, Üllő és Vecsés – vezetői és a MÁV Zrt. képviselői. A tárgyalásokon a vasútvonalon tapasztalható rossz közlekedési helyzetre kerestek megoldást az illetékesek. Az egyeztetésen a lakosság által tapasztalt problémákat vetették fel a városvezetők, így többek között szó volt a szerelvények állapotáról, a menetrendben tapasztalható kaotikus állapotokról és a hiányos utastájékoztatásról. A MÁV illetékesei arra tettek ígéretet, hogy mindent megtesznek a vasúti közlekedés javítása érdekében. Arról tájékoztattak, hogy a vonalon tapasztalható problémák jelentős része az elavult infrastruktúrából adódik.

Elköszönt a Falusi Nemzetiségi Óvoda vezetője

Schiszlerné Bakk Katalin 40 év szolgálat után nyugdíjba megy, az intézmény vezetésével ideiglenesen korábbi helyettesét, Vargyasné Bakonyi Ildikót bízták meg. Schiszlerné Bakk Katalin 40 évvel ezelőtt kezdte a pályáját Vecsésen, az óvodát 1995 óta vezette, összesen 5 cikluson keresztül. Az önkormányzat nevében a polgármester virágcsokorral köszöntötte a búcsúzó óvodavezetőt.

Lezárult a 2014–2019 önkormányzati ciklus

Az utolsó testületi ülésen Szlahó Csaba polgármester foglalta össze röviden az elmúlt öt év eredményeit. – A hazai önkormányzatiság történetében ez volt az első hosszabb, öt éves ciklus. Azt gondolom, hogy közösen, konszenzussal nagyon sok munkát végeztünk el városért. Úgy tudtunk sok beruházást megvalósítani, hogy közben Vecsés gazdasági stabilitását nem veszélyeztette semmi. Két új intézményt építettünk, az Alapellátási Központot és a Tipegők Bölcsődét, ingatlanokat vásároltunk, sportberuházásokat hajtottunk végre, felújítottuk a közterületeinket és az intézményeinket, játszóterek épültek és újultak meg, ezek a beruházások pedig hozzájárultak ahhoz, hogy a vecsésiek jól érzik magukat a városban – mondta.

Érdekességként azt is megtudtuk, hogy az elmúlt ciklusban 1385 határozat és 100 rendelet született a testületi munka eredményeként.

2014–2019 között a képviselő-testület tagja volt: Szlahó Csaba (polgármester), Tábori Ferenc (alpolgármester), dr. Lugosi Mária, Saska Istvánné, Frühwirthné Halász Melinda, Várszegi Csaba, Czibolya Zoltán, Alattyányi István, Tóth Judit Mária, Oláh László, Szabó Attila.

VN