Felavatták az óvodásoknak épített sportpályát

Lakner Brigitta, Sallai Sándor, Szlahó Csaba, Várszegi Csaba és Kovács Márton

Sportágválasztó napot tartottak szeptember 13-án a Bálint Ágnes Óvodában.

A programon többek között a karatéval, a síeléssel, a szinkronúszással, különféle táncokkal és még a jógával is megismerkedhettek az óvodások. Valamennyi sportágat nagy érdeklődés övezte, a bemutatók az óvoda udvarán több helyszínen zajlottak.

A délután folyamán az óvoda udvarán lévő, gyerekeknek kifejlesztett sportpálya avatására is sor került. A létesítményből kettő épült Vecsésen a Nemzeti Ovi-Sport Program keretében, a Bálint Ágnes Óvoda mellett a Vecsési Falusi Nemzetiségi Óvoda is gazdagodott egy sportpályával. A pályák egyaránt alkalmasak kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, röplabda, tenisz és lábtenisz sportágak művelésére, továbbá ügyességi játékok és mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására. A két beruházás összesen 18 millió forintba került, a költségeket az Ovi-Sport Program pályázatán elnyert támogatásból és a városi költségvetésből finanszírozta az önkormányzat.

Az ünnepélyes pályaavatón Lakner Brigitta óvodavezető után Szlahó Csaba köszöntötte a megjelenteket. A polgármester hangsúlyozta, hogy a városvezetés számára kiemelten fontos a sport és az egészségügy támogatása, amit jól mutat, hogy a „Sportos és egészséges város” szlogent valódi tartalommal sikerült megtölteni, hiszen erre a két területre több mint 2,5 milliárd forintot áldoztak az elmúlt ciklusban.

A polgármester köszöntője után Sallai Sándor volt válogatott labdarúgó szólt a megjelentekhez, majd az ünnepélyes szalagátvágás után birtokba vették a gyerekek az új pályát. Az eseményen Várszegi Csaba, a körzet önkormányzati képviselője és Kovács Márton is részt vett.

VN