Gondolatok a VII. Vecsési Murcifesztről

Fazekas József,  a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület – Musikverein Wetschesch elnöke  segítségével s pár fotó mellékleteként szeretnék beszámolni a már hagyományosnak számító  Murcifeszt ünnepről, melyet a Vecsési Borbarátok Egyesülete és a Musikverein Wetschesch Fúvószenekara rendezett.

Az idő kitűnő volt augusztus utolsó napján, így nem csoda, ha sokan jöttek el, hiszen a nap folyamán a az egyesület fúvószenekara – a Szabados család segítségével – zenés ébresztőt tartott a négy városrészben.

Délután öt órától pedig a Vecsési Rendőrőrs melletti telken, udvaron elkezdődött az ünnepség, a Bavorák  Szaxafon Quintett mainstream jazz műsorával, majd a Musikverein Wetschesch Fúvószenekara helybéli, illetve a magyarországi németség tánczenéivel szórakoztatta az egyre gyarapodó közönséget.

A Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület fúvószenekara

A helyszínen minden volt, ami egy ilyen kellemes szórakozáshoz szükséges. Mongerék grillsütőjében forogtak a pecsenyekacsák és csirkék, sült a pecsenye, s az ízes falatokat lehetett „locsolni” közben a kiváló vecsési borokkal.  A Várszegi-Tábori Pincészet jóvoltából erre az alkalomra készített murci is nagy sikert aratott.

Huszka Mihály megáldotta az idei szőlőből készült murcit

De mielőtt az igazi mulatság elkezdődött, Huszka Mihály plébános atya megáldotta a szőlő idei termését, a murcit, majd Tábori Ferenc alpolgármester mondott rövid köszöntőt. Ezután Fazekas József köszönte meg a Vecsés Város Önkormányzatának a folyamatos támogatást, és nem utolsó sorban a zenészek és a borászok áldozatos munkáját, mely lehetővé tette, hogy városunk lakossága ilyen kellemesen, kulturáltan szórakozhasson. Köszönetet mondott a tagság önkéntes munkájával elkészült fejlesztésekért is.

Testvérvárosunkból a Musikverein Reinstetten hét tagú delegációja is megtisztelte az idei Murcifesztet, Makusz Drescher elnök úr és Klaus Schwarz elnökhelyettes úr vezetésével, s elmondásuk szerint kitűnően érezték magukat.

Hajnalig tartott a fergeteges hangulat a Brunner Zenekarnak köszönhetően.

Fazekas József külön is köszöni minden kedves vendégnek, hogy eljött, és részvételével támogatta az egyesület hagyományőrző tevékenységét!

Kép és szöveg: Nagy István Elek