A Dobrovitz család számára nincs megállás

ifj. Dobrovitz József a Beekbergeni nemzetközi versenyen

Az egyik legjelentősebb négyesfogathajtó versenyen a magyar színeket Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József képviseli, szakágukban 12 ország 25 hajtója mutathatja be tudását, felkészültségét.           

Július közepén Aachenben öt szakág (díjugratás, díjlovaglás, lovastusa, lovastorna, né­gyesfogathajtás) legjobbjainak küzdelmei zajlanak. A világ egyik legnagyobb lo­vastornájáról mindent elmond, hogy 42 versenyszámban 958 ló áll rajthoz, mintegy 350 000 nézőt várnak, a verseny össz­pénzdíjazása pedig 2,8 millió euró.

A mindig, mindenhol dobogóra esélyes família azonban a németországi viadalt követően sem pihenhet sokat, hiszen július végén már szlovákiában, egészen pontosan Somorján szerepelnek a nemzetközi „szabadtéri-fedeles” versenyen. A nyolc négyesfogathajtót felvonultató viadalt az X-Bionic Summer Tour díjugrató és távlovas versenysorozat keretein belül rendezik.

Dobrovitzék jó előjelekkel várhatják a közelgő viadalokat, hiszen a májusi, Mezőhegyesen megrendezett Nemzetközi Fogathajtó Versenyen remekül teljesítettek. Díjhajtásban az idősebb a második helyen végzett, míg csapatban a magyarok (a két Dobrovitz mellett Moró Lajossal) a legjobbnak bizonyultak, míg maratonhajtásban a csapat első helye mellett a nemzetközi 4*-os négyesfogatok versenyét megnyerte a vecsési versenyző.

Júniusban a mélykúti nemzetközi verseny és az 56. Magyar Derby-n a HORSE FOUR-IN-HAND 3*-os kategóriában mindketten dobogóra állhattak.

Július elején pedig a hollandiai Bee­bergenben rendezett nemzetközi versenyen ifj. Dobrovitz József végzett az élmezőnyben a kettesfogatok között, míg a né­gyesfogathajtók mezőnyében édesapja volt a legjobb magyar a kilencedik pozíciójával.

SG