Az Eötvös utca után a Kinizsi utcát is felújítják

Készül a térkő burkolat az Eötvös utcában

A beruházáshoz kapcsolódva a DPMV Zrt. szerelői az utcában elvégezték a vízbekötések cseréjét.     

Az említett szakaszon megújult a járda, a kivitelező cég munkatársai az elöregedett betonburkolatot korszerű és esztétikus térkő burkolatra cserélték.

Az útalap előkészítése után július 17-én már lerakták az aszfaltburkolatot, majd a közterület rendezése, a gépkocsibeállók helyreállítása és az árkok részleges lefedése is megtörtént.

Az utca felújítására a „Pest megyei önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének és felújításának támogatása” pályázat keretében 29,9 millió forint támogatást nyert Vecsés, azonban a kivitelezés költségei ettől lényegesen magasabbak voltak, ezért a pályázati forrást a városi költségvetésből további 43 millió forinttal egészítette ki az önkormányzat.

Kész az aszfaltburkolat

Teljes hosszában megújul a Kinizsi utca

Múlt havi lapszámunkban bővebben is írtunk a Kinizsi utca felújításáról. A beruházásra 89,98 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, melyet 16 millió forint önrésszel egészített ki a város. A mintegy 106 millió forint összköltségű felújítás keretében megvalósul az útburkolat cseréje, a csapadékelvezető árkok profilozása, a járda részleges felújítása, a forgalmi táblák cseréje, egy napelemes sebességellenőrző egység kihelyezése, valamint zöldfelület kialakítása.

Amint arról korábbi lapszámunkban is írtunk, a felújítás alatt terelőúton közlekednek a buszjáratok.

A felújítás idejére lezárják a Kinizsi utca Dózsa György út–Erzsébet tér közötti szakaszt.
Az útlezárás a Volán és a helyi buszjárat közlekedését is érinti.

A kivitelezés alatt az Erzsébet térről induló Volánbusz-járatok a Dózsa György úti futballpálya előtti megállóból indulnak. A kimaradó megállókból (Erzsébet tér, Kinizsi utca) kisbuszok szedik össze az utasokat és viszik az ideiglenes végállomásra. A Kinizsi utcai megállót a felújítás idejére a Bem utca térségébe helyezik át.

A menetrend változásairól a buszmegállókban és a járatokon is tájékozódhatnak.

V.