Látványosan megújul a Petőfi iskola épülete

Zajlanak a külső felújítási munkák a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium épületén, jelenleg az iskola homlokzati szigetelésén dolgozik a kivitelező Szász-Therm Kft.

A tető felújítása már korábban elkészült, a burkolat az évek alatt jelentősen elhasználódott, helyenként előfordultak beázások is, így indokolttá vált a felújításra. A korábbi bitumenes burkolatot egy korszerűbb eljárással készített hegesztett fóliára cserélték, illetve 20 centiméter vastag hőszigetelés is került az iskola tetejére, a szellőzőgombák körül pedig cserélték a bádogburkolatot. A burkolat színe a korábbi feketével ellentétben világosabb lett, így kevésbé szívja magába a meleget.

Az épület homlokzata a szabványoknak megfelelő 15 centiméter vastag hőszigetelést, és a tornateremhez hasonlóan pasztellbarack-árnyalatú színezést kap. A felújítás augusztus közepén készülhet el.

A belső tereket érintő változások is történnek az iskolaépületben: a tanév végéig könyvtárként funkcionáló helyiséget tanteremmé alakítják, az új könyvtárat pedig a második emeleti folyosón alakítják ki. A pincehelyiség is átalakul, ott a következő tanévtől egy közösségi helyiség és egy tornaszoba várja majd a diákokat. A tornaszobában a bordásfalak és a TRX eszközök mellett a tornászok számára egy nagyméretű tükröt is elhelyeznek.

Amint megtudtuk, a közeljövőben várható, hogy az iskolaudvar burkolatát is felújítják.

VN