Fesztiválnagydíjas a Labdarózsa Népdalkör

Muzsikálás a borospincében

Népdalkörünk minden évben legalább egyszer ellátogat Egerbe. Ebben a városban rengeteg népzenei versenyt, találkozót, fesztivált rendeznek, van úgy, hogy évente többet is.

A Labdarózsa Népdalkör sikeres szereplésével elnyerte a fesztivál nagydíját

Mivel tavaly megnyertük a nagydíjat, mind a két népzenei szövetség versenyén, így idén nem vehetünk részt „csak” a találkozókon és a fesztiválokon. Így jutottunk el június 2-án a Ködellik a Mátra Regionális Népzenei Találkozó és Országos Citerazenekari Fesztiválra.

Miután a verseny már befejeződött és a zsűri értékelt kerültünk mi a színpadra három másik csoporttal együtt. Két összeállítással készültünk, egy ormánsági és egy tolnai dalcsokorral. Fesztelenül énekeltünk és citeráztunk, hiszen tudtuk, hogy nincs tétje, de persze figyeltünk egymásra és az összhangra. Fellépésünk után ebédelni mentünk, és pont a díjkiosztóra érkeztünk vissza. Nagy meglepetésünkre azt a négy csoportot is díjazásban részesítették, akik a műsor végén léptek fel, vagyis minket is. A fesztivál nagydíját kaptuk meg, ami a legnagyobb elismerés volt.

Természetesen megörültünk a díjnak. Ezt a jókedvünket vittük magunkkal a Szépasszony-völgyébe. Jót muzsikáltunk a borospincében, utána a buszon. Azt gondolom a legjobb befejezése volt ennek az évnek. A nyárra mi is pihenni megyünk, majd augusztusban újra dolgozni kezdünk, hiszen szep­temberben indulunk Olaszországba, Riccionéba, egy Nemzetközi Folklórfesztiválra.

Szöveg: Pavella Krisztina