Újabb útfelújítási pályázaton nyert Vecsés

Közel 90 millió forint tá­mogatásban részesült a Ki­nizsi utca felújítását célzó önkormányzati projekt.

Az elmúlt évben a Róder Imre és a Kereszt utca felújításával egyidőben az önkormányzat ismét pályázatot nyújtott be az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének és felújításának támogatására. A Pénzügyminisztérium által kiírt pályázati felhíváson PM_ONKORMUT_2018/168 számon 89,98 millió forint támogatást nyert a város a Kinizsi utca teljes hosszának felújítására.

Az elnyert támogatással lehetővé válik az Andrássy telep fő közlekedési gerincét alkotó, így sűrű személy és közösségi közlekedési forgalmat bonyolító Kinizsi utca felújítása. A két útszakasz a Dózsa György út (4602 sz. út) forgalmát köti össze a Zrínyi utcával, ezzel gyűjtő- és átvezető útként is funkcionál a Halmitelep, az Andrássy telep, Kertekalja és a lakópark között. A Kinizsi utca burkolata közel 30 évvel ezelőtt készült, az évek során a közműbekötések és útfelújítások miatt többször javítani kellett, így mára megérett a felújításra. A nyertes kivitelezővel megkötött szerződés alapján június közepén hamarosan megindul a munka, először a Dózsa György út–Erzsébet tér szakaszon, majd ezt követően a nyár második felében az Erzsébet tér–Zrínyi utcai szakaszon is. A felújítás során – szegélykő lerakását követően – megvalósul a burkolat cseréje, a csapadékelvezető árkok profilozása, egy szakaszon egyoldali járda felújítása, a forgalmi táblák cseréje, egy napelemes sebességellenőrző egység kihelyezése, valamint zöldfelület kialakítása.

Az utca felújításával nem csak a városrészen lakók kapnak hosszú távra egy jó minőségű, nagyobb teherbírású kényelmes utat, hanem az utcában található közintézmények, üzletek elérése is könnyebbé válik. A két utcaszakasz felújítása előreláthatólag nyár végén fejeződik be.

Terelőúton közlekednek a buszjáratok

A felújítása idején – várhatóan július 20. és augusztus 31. között – lezárják a Kinizsi utca Dózsa György út–Erzsébet tér közötti szakaszát. Az útlezárás a Volán és a helyi buszjárat közlekedését is érinti.

A kivitelezés alatt az Erzsébet térről induló Volánbusz-járatok a Dózsa György úti futballpálya előtti megállóból indulnak. A kimaradó megállókból (Erzsébet tér, Kinizsi utca) kisbuszok szedik össze az utasokat és viszik az ideiglenes végállomásra. A Kinizsi utcai megállót a felújítás idejére a Bem utca térségébe helyezik át.

A menetrend változásairól a buszmegállókban és a járatokon is tájékozódhatnak.

VT info