Május 1. Kupa

A ’90-es években hagyománya volt Vecsésen a május 1-jén rendezett kispályás labdarúgótornának, de az évek múlásával lassan elmaradtak ezek a sportesemények.

Végül több év kihagyás után tavaly újra megrendezték a Május 1. Kupát, a torna sikerén felbuzdulva pedig a két szervező, Krausz István és Csőke Lajos úgy döntött, megpróbálják visszacsempészni a vecsési sportéletbe ezt a rendezvényt, így a hónap első napján ismét útjára indult a labda a vecsési sporttelepen.

Kilenc csapat nevezett a tornára, a mérkőzések két csoportban zajlottak. Az első és a második helyezett csapatok jutottak tovább az elődöntőbe, ahol egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás. a Legjobb négy közé két vecsési csapat, a Cimborák és a Szamovár FC mellett a Fütyülősök – NB I-es játékvezetők – és a Pest megyei Játékvezetők együttese jutott be. A döntőt a Szamovár FC játszotta a Fütyülősök ellen, a meccs utóbbiak 2-1-es győzelmével ért véget – tudtuk meg Krausz István szervezőtől.

A torna legjobbjait is díjazták, a gólkirály a vecsési Koppermann Robin lett 11 találattal, a legjobb játékosnak Szőcs Gergőt (Fütyülősök), a legjobb kapusnak pedig Tövisháti Tamást választották.

A nap végén valamennyi csapat és a nézők is a szervezők vendégei voltak egy tányér sertéspörköltre, az ízletes falatokat Mészáros Károlynak köszönhették a résztvevők. A pályák felépítéséért Palotai Pált illeti a köszönet.

Krausz István elmondta, bár több csapat jelentkezésére számítottak, a Május 1. Kupa így is sikeres volt. A tornát jövőre is szeretnék megrendezni, reményeik szerint a régi időkhöz hasonlóan, akár 18-20 csapat részvételével.

Kép és szöveg: varga