Közeleg az óvodai beiratkozás időpontja

Vecsés Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szülőket, hogy városunkban az önkormányzati fenntartású óvodákba a 2023/2024. nevelési évre történő beiratkozás időpontja: május 8. és 9. (hétfő-kedd) napja (8.00-18.00 óráig). 

Kérjük a szülőket, hogy beiratkozáskor a következő iratokat vigyék magukkal: a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat, továbbá a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványokat és lakcímet igazoló hatósági igazolványát.
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8.§ (2) bekezdése értelmében a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti (óvodaköteles gyermek), a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt. Amennyiben a szülő óvodaköteles gyermekét a közleményben meghatározott időpontban az óvodába nem íratja be, szabálysértést követ el.
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Knt.) 49.§ (1) bekezdése alapján az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. A kötelező óvodai nevelésben való részvétel teljesítéséért a szülő a felelős (Knt. 72.§ (1) bekezdésének b) pontja).
A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, átvenni, amelynek körzetében életvitelszerűen lakik (kötelező felvételt biztosító óvoda). Az óvodák felvételi körzetéről az óvodák adnak felvilágosítást, továbbá megtekinthetőek a www.vecses.hu honlapon.
A Vecsési Falusi Nemzetiségi Óvoda és a Vecsési Mosolyország Óvoda az alapító okirata szerint német nemzetiségi nevelést folytat.
Az óvodavezető az óvodai felvétel tárgyában meghozott döntéséről legkésőbb 2023. június 12-éig értesíti a szülőt. A szülő a közléstől számított 15 napon belül eljárást indíthat a döntés ellen. A fenntartó képviseletében a jegyző hoz másodfokú döntést az óvodai felvétellel kapcsolatban benyújtott kérelem tekintetében.

Átszervezés óvodabővítés miatt

Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket, hogy a Bálint Ágnes Óvoda Deák Ferenc utcai épületszárnyának bővítésére és újjáépítésére a 2023. évi TOP PLUSZ felhívás keretében pályázatot nyújtunk be. A pályázati források megnyílása előreláthatóan 2023. év nyarán, vagy a 2023/2024. nevelési év során várható. Pozitív döntés esetén a kivitelezési munkálatok akár már nevelési év közben elkezdődhetnek. A jelenleg még bizonytalannak tűnő, de várhatóan megvalósítható építési beruházás mind a négy óvodánkban ideiglenes átszervezést fog igényelni, ezért már most kérjük a megértésüket és együttműködésüket, hiszen egy újabb óriási intézményfejlesztés valósulhat meg, melyhez közös érdekünk fűződik. Az ezzel járó átmeneti időszakot is együtt kell áthidalnunk konstruktív együttműködéssel, óvodás gyermekeink számára zavartalan, biztonságos körülményeket biztosítva.
Megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük!

Önkormányzati fenntartású óvodák elérhetőségei

Vecsési Falusi Nemzetiségi Óvoda: 

2220 Vecsés, Fő út 83., 
tel.: 06-29/350-310, 
web: www.falusiovi.hu. 

Vecsési Mosolyország Óvoda: 

2220 Vecsés, Kisfaludy u. 13-15., 
tel.: 06-29/350-554, 
web: www.mosolyorszagovi.hu. 

Bálint Ágnes Óvoda: 

2220 Vecsés, Toldy F. u. 31., 
tel.: 06-29/350-147, 
web: www.balintagnesovoda.hu. 

Vecsési Tündérkert Óvoda: 

2220 Vecsés, Halmy József tér 1., 
tel.: 06-30/668-7006, 
web: www.tunderkertovoda.hu.
Vecsés Város Önkormányzata