A Vecsési Sportegyesület Íjász Szakosztálya kimagasló évet tudhat maga mögött.

Fotó: Facebook/Vecsés SE Íjász szakosztály

A számok alapján az egyesület a 2022-es évben összesen 156 éremmel lett gazdagabb. A vecsési íjászok 68 arany, 49 ezüst és 39 bronzérmet lőttek össze, ami rendkívülinek mondható, tekintve, hogy 19 versenyző státuszú tag érte el ezt a szép számot.

Kiemelkedik Zólyomi Zoltán, aki a történelmi szakág világbajnokságán világbajnoki ezüstöt nyert, és a magyar bajnokságban is nyert két érmet.

Rendkívüli évet zárt Sárosi Ildikó, 2 OB arany, 1 OB ezüst, továbbá két új országos pályacsúcs fűződik a nevéhez. Emellett még 19 aranyérmet, további három ezüstöt és egy bronzot nyert, 26 medált szerezve ő hozta 2022-ben a legtöbb érmet.

Remekelt Bognár Attila, aki 24 érmet szerzett az elmúlt évben. A tradicionális íjászat kiválóságának számító versenyző legrangosabb eredménye szintén egy világbajnoki ezüstérem.

Kiss István – a csapat vezetőedzője bizonyítva, hogy tudja is, nem csak tanítja –, a CEC Európa Kupán nyert egy ezüstérmet, és szintén két érmet hozott el a magyar bajnokságokról.

Kocsis Imre, a csapat doyenje, az országos bajnokság senior mezőnyében nyert 2 magyar bajnoki aranyat és egy ezüstöt.

Lévai Gábor szakosztályvezető elmondta, ezúton is köszöni az önkormányzat támogatását. Szépen berendezkedtek a Budai Nagy Antal úti új sportcentrumban, a szakosztály létszáma szépen felduzzadt, immár több mint 50 fő. A szakmai felkészítés is sikeres volt, egyre több az aktívan versenyző tag.

Bognár Magdolna és Kiss István edzők szintén elégedettek lehetnek, rengeteg éremmel gazdagodott az egyesület, az eszközi feltételek végig biztosítottak voltak, a tagok kitartással, kiváló hozzáállással edzették végig az évet.

A vezetőség és a két edző ezúton is gratulál mindenkinek, megköszönve minden tagnak az egész éves munkát.

A szakosztály 2023 tavaszától szívesen látja az új tagokat, bárkit örömmel fogadnak, akinek van kedve kipróbálni ezt a szép sportot!

VSE íjász szakosztály