A Vecsés FC a téli szüneten a harmadik helyen áll a Pest megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában. Vincze Gábor együttese az eddig lejátszott 15 meccséből tízet megnyert, míg három döntetlen mellett mindössze két veresége van. Ráadásul kimagaslóan a legtöbb gólt szerezték és a második legkevesebbet kapták az idei szezonban. 

„Nagyon hízelgő és jól néz ki a tabella. Ha begyűjtöttük volna az utolsó meccsen azokat a pontokat, amiket szerettünk volna, elégedettek lehetnénk az őszi szezonnal. De ha a számokat, a vesztett pontokat és a statisztikát nézzük, nem panaszkodhatunk” – mondta a szakember.

„Sokat tudtunk tenni, hogy gólerős csapat legyünk. Ebben fontos szerepe volt a jól sikerült nyári átalakításnak is, hiszen Fekete Róbert, Horváth László és Fodor Dániel leigazolása is jól sült el” – mondta Vincze, aki szerint a csapatkialakításnál továbbra is fontos volt a családias légkör megtartása, de közben az is szempont volt, hogy olyan játékosok érkezzenek, akik előre viszik a csapatot.

„Fontos, hogy milyen a célkitűzés. Ez többnyire mindig a dobogó, ha nincs sérülés vagy más jelentős probléma. Ugyanakkor ez hétről hétre teherrel jár. Ilyenkor vannak hullámvölgyek is, mi most abban vagyunk, de jövünk ki belőle” – mondta annak kapcsán, hogy az utolsó fordulók bajnokijait nem olyan fölényesen nyerték, mint a bajnokság elején.

Elismerte, ennek a hullámvölgynek volt köszönhető, hogy a Gödöllő ellen egyéni hibák után kapták a gólokat. Ez eddig nem volt jellemző a csapatára és nagyon bízott benne, hogy a folytatásban sem lesz az. Nem is lett, mert az azt követő négy meccsből kettőt is megnyert, egy döntetlen mellett csak az utolsó fordulóban kaptak ki egy 90. percben kapott góllal.

„Minden meccs után osztályozom a csapatot, az ötös még gyenge, a közepes teljesítmény hatosnál kezdődik. Előfordult már, hogy többen is nyolcas, kilences osztályzatot kaptak, de az idei szezonban volt már tízes is, amikor valaki négy gólt is szerzett egy meccsen” – mondta Vincze.

A feljutásról és az NB III-ról nem szövögetnek nagy álmokat, mint elmondta, meg kell értenie a város és a vezetőség igényét.

„Mindig vannak változtatások, sokszor nem rajtunk múlnak a dolgok, Amikor két éve bajnoki címet nyertünk, akkor a Covid, most az egész világot érintő válság okoz komoly problémákat. Van egy jó társaság, sokan elvállalnák az NB III-as szereplést, de megint itt van egy gazdasági probléma. A feljutással járó fejlesztések (világítás, öltözők felújítása) alapvetően kellenének a működéshez, de anyagilag komoly terhet jelentenek. Ezek mind a betervezett költségek mellett lennének, és jelenleg annyira elszálltak és magasak árak, hogy nem lehet ennyire előre tervezni” – összegzett a korábbi válogatott labdarúgó.

Februárban folytatódik a bajnokság

A Pest megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság február 18-án folytatódik a 16. fordulóval. A tavaszi szezon első mérkőzésén a Vecsési FC a tabella 14. helyén álló Vác VLSE csapatát fogadja. A találkozót 14 órakor kezdődik.  

Sz. Gy.