Aláírták a kivitelezési szerződést, jövőre megépül az elkerülő út

A 0202-es út kivitelezési szerződését Bartók Szabolcs, a Colas Út kelet-magyarországi igazgatója és Szlahó Csaba polgármester írta alá

A Vecsést körülvevő ipari területek miatt jelentős mértékben megnőtt a város teherforgalma.

Az úthálózat – elsősorban a nagy forgalmat bonyolító Széchenyi utca – megnövekedett terhelésének csökkentése és a teherforgalommal járó egyéb kellemetlenségek mérséklése, valamint a biztonságosabb közlekedés érdekében döntött arról a képviselő-testület, hogy Vecsés északnyugati részén megépítteti a 0202-es elkerülő utat. Az új szakasz Vecsés és Gyál között vezeti el a tehergépjármű forgalmat, és a Vecsés-Gyál közötti összekötő úton lévő körforgalomhoz csatlakozik majd, ezáltal az M0 autópálya is könnyebben megközelíthető lesz.

– Mindannyian nagyon várjuk az új elkerülő szakasz elkészültét, ezzel a fejlesztéssel a lakosság és a teherforgalom számára is egyaránt kedvezőbb közlekedési feltételeket tudunk teremteni. Közel két kilométer hosszúságú szakaszról van szó, amely Vecsés és Gyál között köti össze az Almáskert utat azzal a körforgalommal, amelyről közvetlenül fel lehet hajtani az M0-ásra – mondta a beruházással kapcsolatban Szlahó Csaba polgármester.

A kivitelezést a közlekedésfejlesztésben több évtizedes jártassággal bíró, francia érdekeltségű, de Magyarországon is vezető építőipari vállalatként jelenlévő Colas csoport végzi. A kivitelezési szerződést október 27-én írta alá a városházán Szlahó Csaba polgármester és a Colas képviselője.

– Jelenleg a DPMV Zrt. munkatársai és alvállalkozói a víz- és csatornahálózat kiépítését végzik a területen. Ez azért fontos, mert a jövőben várhatóak nagyobb beruházások, amelyeket ki kell szolgálni infrastruktúrával. A Colas még idén elvégzi a tereprendezési munkákat, az útépítési munkálatok pedig jövő tavasszal kezdődhetnek el – tudtuk meg a polgármestertől.

VN