Sváb énekek és mondókák Vecsésről

Akik részt vettek a kötet megszületésében: Terjék József, Frühwirth Mihály, Kovácsné Fódi Krisztina, Fazekasné Gombár Mónika, Osikoviczné Csendesi Mária, Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester - Fotók: Varga Norbert

Értékes kötettel gazdagodott a vecsési sváb hagyományokat bemuta­tó könyvek sora: megjelent a „Sváb énekek és mondó-kák Vecsésről” – „Schwäbische Lieder und Sprüche aus Wetsc­hesch” című kiadvány, melynek bemutatóját november 7-én tartották a Grassalkovich Antal Né-met Nem­zetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában.

Az eredeti archív hangfelvételeket tartalmazó CD-ROM melléklettel közreadott, több tekintetben is egyedülálló kötet megvalósítása Frühwirth Mihály, Fazekasné Gombár Mónika és Osikoviczné Csendesi Mária nevéhez fűződik. A projekt részese volt Terék József, Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense is.

A közönség megtöltötte a Grassalkovich iskola auláját

A könyvbemutatón a számos vendég mellett részt vett többek között Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Szlahó Csaba polgármester, Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester és Tófalvi Mónika, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Szlahó Csaba polgármester nyitotta meg a könyvbemutatót

A megjelent kötetet Kovácsné Fódi Krisztina, a Landesrat ének-szekciójának elnöke méltatta, majd a szerzők beszéltek a könyv születésének hátteréről.

A sváb dalokkal és mondókákkal színesített eseményen fellépett a Grassalkovich iskola Singende Her­zen Kórusa és a Wetschescher Nacht­i­gallen kórus is.

Amennyiben szeretnének a könyvhöz hozzájutni, keressék Zemmel Katalint a 06-30/668-7043-as telefonszámon.

Forrás: www.vecses.hu