Épül a tanuszoda és a kézilabda munkacsarnok

Madártávlatból így fest a kézilabda munkacsarnok

A két állami beruházásról, illetve további városi fejlesztésekről is beszélt Czibolya Zoltán, a sport bizottság elnöke a Williams Televíziónak adott interjúban.

A Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. beruházásban megvalósuló sportlétesítmények kivitelezése tavaly év vége óta tart. A tanuszoda alapkövét november 3-án rakták le, a kézilabda munkacsarnok építése pedig egy héttel később, november 10-én kezdődött. A kivitelezést a székesfehérvári Peszter Építőipari Kft. végzi. Az építkezésekkel kapcsolatban Czibolya Zoltán képviselő, a sportbizottság elnöke a Williams Televíziónak nyilatkozva elmondta, a kézilabda munkacsarnok építkezése halad jobb ütemben. A Halmi téren már nem csak a falak állnak, a létesítmény tetőszerkezete is elkészült. A bizottság elnöke hozzátette, az önkormányzatnak is van feladata a beruházással, többek között a parkolók és a járda építése is városi költségvetésből valósul meg, továbbá a csarnok melletti területet az önkormányzat parkosítja és kialakít egy új játszóteret. A kézilabda munkacsarnok kivitelezése várhatóan év végére készül el.

A tanuszoda építkezése a Lanyiban

A Lanyiban is folyamatosan haladnak a tanuszoda munkálataival, de ennek a létesítménynek a kivitelezése bonyolultabb, feltételezhetően ezért nincs még olyan készültségi szinten, mint a kézilabda munkacsarnok.

(A két állami beruházásról következő lapszámunkban szeretnénk részletesebb tájékoztatást adni. Ehhez a beruházást végző BMSK írásos engedélyére van szükség. Bízunk benne, hogy ezt meg is kapjuk még az októberi lapzártánkat megelőzően.)

A Halmi suli új kerítése

Felújították az iskola kerítését

A sportbizottság elnöke elmondta, hogy tanévkezdésre elkészült a Halmi Telepi Általános Iskola új kerítése. A régi, elavult kerítés állapotát tekintve és esztétikailag is megérett a cserére, a bejárati résznél teljes hosszában fel kellett újítani. Az iskolánál új járda és parkoló is épül, így lesz teljes a felújítás – tette hozzá Czibolya Zoltán

További sporttal kapcsolatos beruházások várhatók

A társasági adóból befolyó támogatásokat központilag csökkentették, ezért Vecsésen is szűkülnek a sportberuházásra fordítható összegek, de a tavalyról áthúzódó fejlesztések pénzügyi forrása biztosított. Ennek keretében újíthatják fel egy 170 méteres szakaszon a Dózsa György úti sporttelep kerítését, illetve egy kisebb pályafelújítás is szerepel a tervek között.

A közeljövőben az új sportcentrum lelátói is megérkeznek – árulta el az elnök.
A nagypálya mellett egy 128 és egy 80 fős lelátót alakítanak ki, a műfüves pálya mellett pedig kétszer 24 fős lelátót helyeznek el.

Czibolya Zoltán elmondta, a felsorolt fejlesztések mintegy 30 millió forintból valósulhatnak meg.

A lakossági igényeket is kiszolgálja a két létesítmény

A Halmi téren épülő kézilabda munkacsarnok amellett, hogy a kézilabdacsapatok igényeit kiszolgálja, az iskolai testnevelés célját is kielégíti, így a Halmi iskola diákjai a mai kor elvárásainak megfelelő színvonalú csarnokban vehetnek részt a tornaórákon. Emellett utánpótlás-nevelés céljára és tömegsport rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz az épület.

A tanuszodát a Lanyi utca–Tó utca kereszteződésében, a Lanyi területén építik fel. A tervek szerint két tanmedencét alakítanak ki az épületben.

A kisebb 10×6 méter területű, 0,8 méter vízmélységgel, a nagyobb 25 × 15 méteres, 1,9 méteres vízmélységgel. A létesítmény az úszásoktatás mellett a lakossági igényeket is kiszolgálja.

VN