Jó úton halad a vecsési utánpótlás

Az U13-as csapat. Hátsó sor: Kiss Ádám, Nagy Nimród, Mondok Levente, Saska Ákos, Bódis Barnabás. Elöl állnak: Szücs Dániel, Máthé Patrik, Kozma Bálint, Vajó Zsombor, Balogh Tímea, Szunomár Solt, Barsy-Vanczák Ármin, Frühwirth Bence, Huszti Lóránt, Dominek Levente. A képről hiányzik: Albrecht Ádám. Vezetőedző: Kiss György

Egyre jobban szerepelnek a Ferihegy Sport-akadémia Vecsés ko-rosztályos focicsapatai az utánpótlás-bajnokságokban.

Legutóbb az U13-as korosztály remekelt, úgy készülhetnek a tavaszi rajtra, hogy versenyben vannak a bajnoki címért. A Pest megyei bajnokság alapszakaszában négy mérkőzést játszottak és valamennyit megnyerték, az ellenfelek kapujába összesen 68-szor találtak be, ezzel szemben csak három gólt kaptak.

– Az alapszakasz után a felsőházba soroltak, ahol hat mérkőzésből ötöt megnyertünk és egy döntetlent játszottunk. A gólarányunk 24-9 volt. Az eredményeinknek köszönhetően Pest megye 108 csapatából a legjobb hat közé jutottunk, így mi is versenyben vagyunk az első helyért a március 20-án induló bajnokságban – mondta az akadémia sportvezetője, az U13-as korosztályt edző Kiss György.

A regionális futsal bajnokságban is szép eredmények születtek – tudtuk meg. A vecsési U13-asok az alsóházban kezdtek, nyolc mérkőzésből hatot megnyertek, egy döntetlen és egy vereség mellett (90 gólt szereztek és mindössze 16-ot kaptak), így kivívták a középházba való feljutást. A rájátszásban sajnos nem jött össze a szintlépés, az utolsó mérkőzésen döntetlent játszottak Monorral, így pontazonosság alakult ki, de a jobb gólkülönbség miatt a monoriak végeztek az első helyen és bejutottak a felsőházba. Vecsés a csoport második helyezettjeként a középházban maradt.

Nemcsak az U13-as csapat ér el szép sikereket a bajnokságban, a fiatalabb és az idősebb korosztályok csapatai is jó úton haladnak. Kiss György elmondta, jelenleg 195 igazolt játékosa van az akadémiának, 65 labdarúgó futsal játékengedéllyel is rendelkezik, a szakmai munkát hét edző és egy kapusedző végzi.

– Nyolc csapatunk van, ebből három korosztály Bozsik tornákon szerepel, öt csapat nagypályás bajnokságban, öt pedig futsal bajnokságban gyűjtögeti a pontokat. A nagyobbak minden héten játszanak mérőzést, a kicsik kéthetente lépnek pályára. A futsal pedig a szezonközi szünetben zajlik.

Az akadémia jó híre a város határain túlra is elér, ennek köszönhető, hogy nemcsak helyi gyerekek pallérozódnak az utánpótlásban, Gyálról, Lőrincről és Üllőről is szívesen járnak a vecsési edzésekre a gyerekek.

– Szerencsére nálunk jó körülmények között edzhetnek a gyerekek, sok pályánk van, felszerelést is kapnak, fiatal és jó szakemberek dolgoznak velük, és az edzéseken túl más programokat is szoktunk szervezni, ami a közösséget erősíti. Jó látni, hogy ezek a gyerekek jól érzik itt magukat, hiszen mosolyogva érkeznek és mosolyogva távoznak az edzésekről – foglalta össze az akadémia sportvezetője a sikerek titkát.

VN