Versenytársakból szövetségesek

Összehangolná munkahelyteremtő ipari fejlesztéseinek feladatait Vecsés, Üllő, Ecser, Gyömrő és Maglód polgármestere. A városvezetők a részletekről a vecsési városházán folytattak egyeztető tárgyalást augusztus 31-én. Az egyeztetést követően kiadott közlemény a városi honlapon jelent meg, melyet változtatás nélkül közlünk.

Öt szomszédos település hangolja össze ezentúl 20 millió négyzetméter munkahelyteremtő ipari fejlesztéseinek feladatait. Erről tartott ma egyeztetést Üllő, Ecser, Gyömrő, Maglód és Vecsés polgármestere a Vecsési Polgármesteri Hivatalban.

Kissné Szabó Katalin (Üllő), Gál Zsolt (Ecser), Gyenes Levente (Gyömrő), Tabányi Pál (Maglód) és Szlahó Csaba (Vecsés) egyetértett abban, hogy a jövőben összehangoltan zajlanak majd a településeken a fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok, problémák vizsgálatai, a szükséges infrastruktúrák terveztetési és legfőképpen a forráskeresési feladatai.

A főváros déli szektorában településeink 2000 hektárnyi, 20 millió négyzetméternyi tervezett ipari fejlesztési területtel rendelkeznek. Ez magyarországi viszonylatban is egyedülálló potenciál a főváros és a repülőtér szomszédságában, amely megfelelő kormányzati figyelmet igényel.

Amennyiben a következő évtizedben ezek a területek benépesülnek, akkor nem csak jelentős bevételekre tehetnek szert városaink, hanem hatalmas feladatokat is kapnak ezekkel együtt.

Jelenleg az öt település 70 ezer lakosának napi közlekedése is akadozik a meglévő úthálózatokon, így elkerülhetetlen olyan közúthálózati bővítések megvalósítása, amely a növekvő teherfuvarozói és személyautó forgalmat zökkenőmentesen tudja kezelni.

A munkába járást könnyíteni kell kerékpárutak és belső tömegközlekedési eszközök fejlesztéseivel is – minden érintett település közlekedésének figyelembevételével –,
hogy minél jobban csökkenjen a települések gépjárműforgalma.

A mai napon a polgármesterek egybehangzóan arról is döntöttek, hogy hatástanulmányt készíttetnek arra vonatkozóan, milyen közúti infrastruktúranövelésre lesz szükség mindezekhez.

Forrás: www.vecses.hu