Gratulálunk a kajakos Varga Katalinnak!

Varga Katalint virággal köszöntötte Szlahó Csaba polgármester

Az újkori paralimpiák történetének legjobb eredményét érte el Tokióban a Magyar Parilimpiai Csapat: a magyar küldöttség tizenhat éremmel – hét arany, öt ezüst, négy bronz – tért haza az ötkarikás játékokról. A nagyszerű eredményhez a vecsési kajakos, Varga Katalin egy bronzéremmel járult hozzá. A sportolót Szlahó Csaba polgármester köszöntötte a városháza dísztermében.

Teljesült Varga Katalin parakajakos kitűzött célja: éremért utazott a tokiói paralimpiára, ahol kajak 200 méteren, KL2-es kategóriában remekül versenyezve végül az A-döntő harmadik helyén végzett. Varga Katalin kemény időszakon van túl, céltudatosan készült a tokiói játékokra, az eredményt elnézve pedig elmondhatjuk, a kitartó munka meghozta gyümölcsét, hiszen a középdöntőből a legjobb idővel jutott tovább a fináléba. A döntőben jól rajtolt és jól is ment Katalin, aki végül 56.622 másodperccel a harmadik helyen ért célba, ezzel ő lett a sportág első női magyar paralimpiai érmese. A döntőben két brit versenyző, a győztes Charlotte Henshaw (50.760) és a második helyezett Emma Wiggs (51.409) bizonyult nála jobbnak.

A kiváló sporteredményt Vecsés önkormányzata is elismerte, Varga Katalint Szlahó Csaba polgármester köszöntötte szeptember 8-án a városháza dísztermében. A sportolónak gratulált továbbá a hivatal nevében Mohainé Jakab Anikó jegyző, a képviselő-testület részéről pedig Oláh László és Nagy Károly.

Szerkesztőségünk nevében gratulálunk Varga Katalinnak, és további eredményekben gazdag éveket kívánunk!

Szöveg és képek: VN