„Sem magasság, sem mélység… nem választhat el Isten szeretetétől”

Kaposvári Maura hárfa

Nyitott Templomok Éjszakája Vecsésen az Evangélikus Templomban.

Immár harmadik éve kapcsolódunk bele a Nyitott Templomok Éjszakája országos rendezvénysorozatba. Koncepciónk szerint az alkalomra olyan profi és amatőr zenészeket, énekeseket hívunk meg, akiknek valamilyen kötődése van a gyülekezetünkhöz. Idén is csodálatos harmóniával örvendeztetett meg bennünket a Campus Corvinus énekegyüttes, Klembala Géza vezetésével.  Kaposvári Maura különleges kincsünk, hárfajátékával bűvölte el a hallgatóságot. A gyülekezet kórusa – valójában ökumenikus énekkar, 7 gospel számmal készült. Szucsák Tamás és Antal Gergő gitár és ének duója pedig a XX. és XXI. század könnyűzenei műveiből adott ízelítőt.

Gitáros duó- Szucsák Tamás és Antal Gergő

Az idei év bibliai igéjét Pál apostol Galatákhoz írt leveléből határozták meg a szervezők. Pál mondatai mélyről jövő vallomásban fejtik ki azt a személyes meggyőződést, ami a mienk is lehet. Isten szeretete mindennél erősebb, semmi, még a halál sem választhat el bennünket tőle.

Köszönet a vecsési szervezésért, és a kórusunk áldozatos felkészítésért Koczor Kingának.  Nagy dolog volt ez a szolgálat az énekkarunk számára, hiszen a Covid19 miatt egy éve énekeltünk utoljára közösség, gyülekezet előtt. Köszönet minden fellépőnek, hogy énekével, zenéjével gazdagított minket. Hála Istennek, hogy idén is megrendezhettük ezt az alkalmat és igazi keresztény örömöt élhettünk át együtt.

Heinemann Ildikó lelkész