Fotószakkör Mirtill nénivel

Iskolánkban, a Grassalkovich Antalról elneve­zett intézményben Novákné Hanti Mirtill tanár­nő tartja ezt a diákok által kedvelt szakkört.

Kedden délutánonként egy csapat jókedvű gyerek tűnik fel az iskolával szemben található Epresben. Nyakukban fényképezőgéppel és fürkésző tekintettel sétálgatnak. Észrevesznek olyan apróságokat, amelyek az arra közlekedő emberek figyelmét elkerüli.

Mirtill néni maga is készít fotókat a szakkör ideje alatt. Mindeközben tanácsokkal látja el az ifjú fotósokat. A szakkörön a diákok megtanulhatják a megfelelő kamera és szög kiválasztását. A következő foglalkozáson az informatika teremben megszerkesztik a képeket. A tanárnő azt is bemutatja, hogy hogyan kell ezt megvalósítani.

Ebben a néhány órában mindenki könnyen és mókásan a fotózás világába csöppenhet. Bárki, bármikor csatlakozhat ehhez a különórához, hiszen, ha esetleg otthon hagyta valaki a fényképezőgépét, vagy nincs is neki, akkor kölcsönkérhet arra az órára egy gépet a tanárnőtől, vagy a telefonját is használhatja.

Általában a diákok a természetet fotózzák, de van olyan eset is, amikor egymásról készítenek portrékat. Egy idő után már nem csak a foglalkozáson van kezükben a fényképezőgép, gyakran a szabadidejükben is készítenek néhány fotót, amit később megmutatnak egymásnak. Kellemes időtöltés ez minden olyan diáknak, aki érdeklődik a fotózás iránt.

Bruder Lili és Vona Lilla, 7.c osztályos tanulók